• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam279
Toplam Ziyaret12900253
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Doğru yönde ileri doğru
02/10/2013

Başbakan beklenen açıklamayı yaptı..
Gelişmeler doğru yönde ileri doğru..

Bakanlar Kurulu kararı ve genelge ve yönetmeliklerle hemen çözülecek sorunlar var.. Kamuda, asker, polis ve yargı dışında başörtüsü sorunu çözülüyor.. İlkokullardaki and sona erdiriliyor, Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kuruluyor, Mor Gabriel manastırının vakıf arazisi Süryani patrikliğine iade ediliyor..

Şapka giyme mecburiyeti getiren yasa kaldırılacak deniyordu, o konuda bir adım atılmadı.. Aslında biliyorsunuz “Bey, efendi, hacı, hoca, şeyh, paşa” demek de suç. Belki tekke ve zaviyelerin kapatılması ile ilgili bir düzenleme olur mu diyordum, o da bir başka bahara kaldı..

Keşke bu vesile ile, okullardaki ve yurtlardaki Atatürk köşeleri, heykel ve büstler, resimleri ile ilgili de bir düzenleme yapılabilseydi..

Bu ilk paket değildi, son paket de olmayacak.. Tek parti döneminin ve ardından 27 Mayıs’la başlayan darbe sürecinin idare ve hukuk sistemi üzerindeki baskısının tamamen sona erdirilmesi, daha zaman alacak gibi gözüküyor.. Bunun için önce darbe anayasasından kurtulmamız gerekiyor. Ancak muhalefet bu konuda ayak sürümeye devam ediyor. Üzerinde mutabakat sağlanan maddelerin hayata geçirilmesi konusunda bile isteksiz davranıyorlar..

Erdoğan, alınan kararların, baskı ve birtakım çevrelerle yapılan pazarlıklar sonucu alınan kararlar olmadığını, bunların 11 yıllık siyasi geçmişleri süresi içinde yayınladıkları siyaset belgelerinde yer aldığını, referanslarının hukuk devleti gerekleri ve toplumsal talepler olduğunu, AB müktesebatı ve akil adamlar raporlarında ifadesini bulan talepler olduğunu söyledi.

Yasal düzenleme gerektiren konularla ilgili önümüzdeki günlerde yasa teklifi meclise sunulacak.

İktidar seçim sistemini tartışmaya açıyor.. Baraj aynen kalabilir, dar bölgeye geçilirken baraj %5’e çekilebilir.. Dar bölge uygulamasına geçilir ve baraj sıfırlanır..

Partilere yardım barajı %7’den %3’e çekiliyor, belde teşkilatı kurma zorunluluğu kaldırılıyor, partilerde eş genel başkanlık yasal hale getiriliyor, oy veren herkes siyasi partilere üye olabilecek ve farklı dillerde, lehçelerde siyasi faaliyet yapılabilecek..

Nefret suçu, yaşam tarzı ve ayırımcılık ile ilgili yeni düzenlemeler geliyor.. Bu alanda önemli bir düzenleme olarak “ayırımcılık, nefret söylemi ve yaşam tarzı” ile ilgili yeni düzenlemeler yolda.. Bir inanç topluluğunun inancının gereklerini yerine getirmesini engelleyene 1-3 yıl hapis cezası geliyor.. Bu doğru bir yaklaşım aslında.. İnanç özgürlüğünü tanımlayan bir yasa değil, inanç özgürlüğünü engelleyene verilecek düzenleme siyasetin konusu olabilir.. Dini, mezhebi, felsefi, ideolojik kanaat farklılıkları sebebi ile dışlanma ve düşmanca fiillere muhatap olmanın önüne geçilecek. Bu maksatla “ayırımcılıkla mücadele ve eşitlik kurumu” kurulması gündemde.

İlginç bir yasa değişikliği de W, Q, X harflerinin kullanılması ile ilgili klavyelere özgürlük geliyor..

Aslında dindarlar, Kürtler, Aleviler, Süryaniler, Romanlar ve genel anlamda demokrasi ve özgürlük talep eden herkesle ilgili birtakım düzenlemeler var.

Ben Mirzabeyoğlu ile ilgili ve AİHM ve 28 Şubat dönemi ile ilgili “iade-i itibar” anlamına gelecek düzenlemeler bekliyordum, sanırım o konuda da 28 Şubat yargılaması bekleniyor olabilir.. Ortaya çıkacak yeni belge ve bulgular çerçevesinde bu konu ayrı bir paket olarak ele alınabilir..

Toplantı ve gösteri yasası ile ilgili olumlu düzenlemeler sözkonusu.
Özel okullarda, bazı dersler Türkçe okutulmak şartı ile, istenilen dilde ve lehçede eğitim-öğretim yapılabilecek..

Köy isimlerinde eskiye dönüş mümkün olabilecek. İl ve İlçelerle ilgili talepler, Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilecek..

Bu arada Nevşehir Üniversitesi’nin adı da “Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi” oluyor.. “Hacı” adını/unvanını kullanmak yasak da olsa, bir üniversitemizin adı “Hacı” unvanı ile başlıyor artık. Zaten bu konudaki uygulamanın hukuka, yasaya uygunluğunu konuşmaya gerek yok. Akla uymuyor bu yasak, bu tartışma.. “Hacı” demek yasak ama, devlet, hac yönetmeliği yayınlıyor ve nasıl hacı olunur, bunun eğitimini, denetimini, düzenlemesini yapıyor. Hocalar ise devlet kadrosunda memur statüsünde..

Keşke CHP de bir paket açıklasa da görsek.. İktidar ne derse aksini söylemeyi marifet sayan bir anlayışla demokrat olunmuyor çünkü!

Bu arada iki düzenleme daha geliyor. Biri yardım toplama yasası ile ilgili. kurban derileri, zekat ve fitrelerin THK’ya verilmesi şartı kaldırılıyor. Herkes yardımını dilediği yere verebilecek.. Deri tartışmaları da böylece tarih oluyor!

Kişisel verilerin korunması ile ilgili de yeni bir düzenleme kapıda..
Aslında, Ermeni, Rum ve Süryaniler için İlahiyat Fakülteleri açma izni ve bu kiliselerin ekümenikliği de tanınabilirdi.. Her din, karakteri itibarı ile ekümeniktir / evrenseldir aslında. Hangi kilisenin ya da yapının bu evrensel yetkiyi kullanacağı ise o topluluğun kendi sorunudur..

Evet, yeni bir paket daha açıklandı. Bu paket ne bir ilk ve ne de son paket olacak.. Kimileri buna da karşı çıkacak, kimileri bunu az bulacak. Bu hep böyle oldu.. Böyle olmaya da devam edecek..

İnce ve uzun bir yolda doğru yönde ileri doğru yürüyüş sürüyor.. Mayınlı bir tarlada yol almak gibi zor bir süreç bu.. Anayasa değişikliği gerçekleşmeden bu ihtiyatlı ilerleyiş, kontrollü bir şekilde etap etap devam edecek gibi gözüküyor.. Darbecilerin yargılanması, kayıtdışı siyaset ve kayıtdışı ekonomi kontrol altına alınıp, anayasa da değiştirildikten, bölgemizde şartlar daha stabil bir hal aldıktan sonra gelişmeler çok daha hızlı ve kapsamlı olabilir..

Selâm ve dua ile..


2899 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası