• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam200
Toplam Ziyaret12900174
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Bu Budistler de nereden çıktı!
31/03/2013

Eskiden yoktu, şimdi başımıza bir de Budistler çıktı..
Hindistan’da Hindular, diğer Asya ülkelerinde Budistler İslam’a ve Müslümanlara karşı sürekli kışkırtılıyor..
Aslında, bana göre bu derin bir oyun.
Çünki, her şeye rağmen Asya’da İslamiyet hızla yükseliyor..
Kimse görmek istemese de, Çin’de Çinli Müslümanların sayısı 300 milyona yaklaşmış durumda..
Hindistan’da Pakistan’dan da, Bangladeş’ten de daha fazla Müslüman yaşıyor.. Pakistan Hindistan, Bangladeş çizgisindeki Müslümanların sayısı 600 milyona yakın..
Hindistan, eski bir Müslüman devleti biliyorsunuz..
Çin ve Hindistan’ın sahip olduğu nüfus, yaklaşık dünya nüfusunun yarısı. Bu iki ülkenin sahip olduğu toprak ise 170 milyonluk Rusya’nın sahip olduğu toprağın ancak yarısı kadar.
Hindistan’ın sahip olduğu toprak, Çin’in yarısı kadar bile değil, ama Hindistan’ın nüfusu Çin’in nüfusuna yakın. Aslında Pakistan ve Bangladeş’i de katarsanız, Çin ile Hindistan’ın nüfusu eşitlenir..
Önümüzdeki 10 yıl, çok şeylere gebe. Büyük savaşlar, büyük göçler, büyük felaketler yaşanabilir, tabii barışçı bir akıl siyasete hakim olmazsa..
Asya’da yaşayan halkların çoğu kadınların ruhu olduğuna inanmıyor.. Kız çocukların hali yürekler acısı.. İnsanlar bir şekilde İslam’la tanışıyor ve İslam’a giriyorlar.. Gizliden gizliye, derin bir şekilde İslam hızla yayılıyor. Çin’de Husilerden ya da Uygurlardan ibaret bir İslam toplumu yok.. Birileri bunun farkında..
Çin’de önümüzdeki yıllarda önemli değişiklikler yaşanacak.. Bu kaçınılmaz gözüküyor.. Hindistan da öyle.. Çin yönetimi, komünist rejimden ve ateizmden vazgeçip geleneksel dinlere destek verebilir, Konfiçyüzim gibi felsefi dinleri, Budizm gibi yaygın gelenekleri desteklemeye başlayabilir.. Hindistan’da da Hinduizm yeniden yapılandırılarak, Milli bir din icad edilmek istenebilir.. Çünki birileri İslam’ın yayılmasından endişe ediyor..
Artık internet var ve mesafeler kısaldı. Çin ve Hindistan İslam ülkeleri ile yakın siyasi ve ticari temaslar kuruyor.. Çin ve Rusya artık Afrika’da yeni bir arayış peşindeler, İran’la yakın ve sıcak temasları var. Zaten İslam Asya halklarının yabancısı olduğu bir din değil.
Burada iki tutum öne çıkıyor. Birisi İslam’a karşı ulusalcı refleks. Bunu Hıristiyanlığın yayılması karşısında Müslüman dünyadaki tepkiye benzetebiliriz.. İslam’ı kendi coğrafyalarına yabancı bir akım gibi görme eğilimi.. Bizim Asya tarihini yeniden okumamız ve yeniden ve doğru bir biçimde yazmamız gerek.. Bugünki tarih algısı, bizdeki gibi gerçek dışı..
Bu konuda Ahmet Davudoğlu’na, bizim o bölgedeki elçilerimize, kültür ataşelerimize, TİKA gibi kuruluşlara büyük görevler düşüyor.. Ve tabii üniversitelerimize de.. STK’larımıza, basınımıza da..
Diğer bir tehlike, özellikle bölgedeki yoksul, fanatic ve yaygın dini akımlaırn, esoteric toplulukların, muhafazakar, milliyetçi fanatik akımların İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtılması hadisesi.. Bu, bu bölgedeki batı enteljensiyası ve bu bölgedeki derin yapıların ilk başvuracakları yöntem olacaktır..
İngilizler bölgeyi çok iyi biliyorlar. ABD de Pakistan’da uzun bir geçmişe sahip artık.. Çin’i, Rusya’yı biliyorlar.. Japonya ve Kore bağlantılı olarak da Çin’i izliyorlar..
Şimdi anlaşılıyor mu, bu Budistler nereden çıktı..
Myanmar’daki olaylar da bu derin hesaplarla ilgili olabilir.
Bana kalırsa Afganistan’daki Buda heykellerine yönelik saldırı da durup dururken olmamış olabilir.. Birilerinin bu konuda karşılıklı kışkırtmalara kalkışması mümkün..
Ulusçuların ufku Edirne’den Van’a kadar bir vatandı, bizim ufkumuz Moritanya’dan Filipinler’e kadar uzar. Hatta tüm yer yüzünü kapsar.. Onların hayalleri bizim işlerimize eremez zaten, bu haliyle..
Onun için Arap yarımadasına sıkışıp kalmamalıyız.. Afrika’ya da açılmamız gerekir, Asya’ya da.. Latin Amerika için hazırlıklara başlamalıyız.. Sadece, “Amerika’nın burada ne işi var” değil, “Biz Amerika’da niçin yokuz ve nereden başlamamız gerekir” sorusunu sormaya başlamamız gerek artık..
Geçen gün Timeturk’teki bir habere göre “Myanmar’ın orta kesimlerindeki Meikhtila kasabasında Müslüman ve Budist gruplar arasında çıkan çatışmada 10 kişi öldü.” Birileri yine iş üzerinde anlaşılan!
Bana kalırsa, bizim şimdiden aklıbaşındaki Budistler, grublarla bir diyalog başlatmamız gerek artık.. Bu oyuna gelmememiz gerekir.. Batının derin güçlerin İslam’a karşı Budistleri koçbaşı olarak kullanma çabalarına engel olmalıyız.. Selâm ve dua ile..


3440 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası