• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam236
Toplam Ziyaret12900210
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Nötralizasyon
07/08/2014

Daha ne gördünüz ki, büyük fitne kapıda.. Atomizasyon süreci tamamlandı, nötralizasyon süreci başladı.. Bizi bize kırdıracaklar.. Bu Şeytani oyuna karşı uyanık olalım. Tefrikaya düşmeyelim. Saflarımızı sık ve doğru tutalım.. “Tekfir” ve “Cihad” adı altında yeni bir fitne operasyonu başlatılıyor..

Aman ha! Aman dikkat.. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir..

Şeytan sizi Allah’la aldatmasın, Kur’an’la aldatmasın.. Mehdi-Mesih tartışmalarından uzak duralım.. Ahir zaman fitnelerinden biri de cinni tasarruflardır. Aman ha! İnsi-cinni, ins ve cin şeytanları birlikte saldırıyorlar..

Yaşam koçlarına dikkat! Ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı. Sizi alıp şeytanın sofrasına götürürler. Kurbağa haşlaması olursunuz.. NLP filan, Transandantal Meditasyon gibi isimler altında “Yaşam koçları”nın peşine düşmeyin.. Onlar size imtihanın sırlarını değil, Tanrının elinden ekmeği ve ışığı/bilgiyi almanın yolunu öğretiyorlar olmasınlar sakın.. Sizi aydınlatıyorlar(!). Yollarının sonu Cennete değil, Promete’nin vardığı yere götürecektir. Pandora’nın kutusu açıldığında hayal edilen yerle varılan yer arasındaki farkı göreceğiz ama çok geç olacak.. Oysa biz sadece kulluk için yaratılmamış mı idi idik! Hani kula kulluk yoktu!

Selefi, Sufi, Şii tartışmalarından uzak duralım.. “Dinde tartışmaya girmeyelim”. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Dilerim bu fitne arınmamıza sebeb olur ama, sel gidip kum kalınca çok fazla bir şeyler kaybetmiş olmayız..

“Bu dünyada tartışıp durduğumuz şeylerin hakikatini Allah bize öbür dünyada gösterecektir.”

Bakın şeyh, kanaat önderi dediğiniz kişilerin büyük bölümü müfsit kişilikler olabilir.. İdeolojik önderler, farklı cemaat yapıları, siyasi önderlikler de pek farklı değil.. 100’e yakın parti var ve durum ortada.. Hepsi kurtarıcı rolünde, ama bu kurtarıcılardan kurtulmadan kurtuluş yok..

Dinde tartışmaya girmeyin ve tartışanlardan uzak durun..

Kulaktan dolma bilgilerle din öğrenilmez. Televizyon hocalarından uzak durun. Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder. Birilerinin anlattıkları ve onlardan dinlediklerinizle yorumlamayın Kur’an’ı, Kur’an’a bakarak liderinizi, örgütünüzü, şeyhinizi ve nefsinizi sorgulayın..

Kur’an’ı doğru anlamak için usul öğrenin. Siyer ve hadis ve aynı zamanda usulü hadis öğrenin.. Önce akaid öğrenin.. Fikir sahibi, bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olur da mezhep, tarikat tartışmalarına girecek olursanız, kanaat sahibi olursanız zarara uğrayanlardan olursunuz.. Derin ve bulanık sular konusunda dikkatli olun..

Din, ideoloji ve siyaset birlikte tartışma üslubu ile konuşuluyorsa dikkatli olun.

Kafanızı kimseye kiraya vermeyin. Din büyüklerinizi İlah ve Rab edinmeyin.. Din büyükleriniz size bir şey söylediklerinde hemen inanmayın.. Hemen kabul ya da reddetmeyin.. Ama bilin ki, kimse gaybı bilmez! Kimsenin Allah (cc) ya da ölmüş kişilerle istediği zaman görüşmesi sözkonusu değil..  İsevilerin yaptığı gibi sakın peygamberiniz ya da din büyüklerinizi Rab makamına yükseltmeyin.. Bizim Peygamberimiz “abd” ve “resul”dür. Kelime-i tevhid bunu söyler bize. Aşırı sevgi, aşk, nefret ve öfke aklı zail eder. Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder.

Bilenlere danışın, halkla konuşun. Yüzünüzü sadece kendi cemaatinize değil, hangi mezhep ve tarikattan olursa olsun Müslümanlara dönün. “Biz Müslümanlardanız diyenlerden daha güzel sözlü kim olabilir..” İlim ve hikmet sahibi insanlarla konuşun, mazlumlara yardım edin..

Aynı Allah’a, Resulüne, kitaba iman edenler tek bir ümmet, tek bir cemaattir, tek bir millettir. İşleri istişare ve şûra iledir.. İstişare, bilen insanlarla yapılır, şûra vereceğiniz karardan yarar ya da zarar görecek olan herkesle..

İslamcılık, cemaatçilik, tarikatçılık yapmayın.. Biz sadece Müslümanız. Mezhebimiz, tarikatımız kendi tercihimizdir.. Nas ile sabit konuda içtihad olmaz. İçtihad olmayan bir konuda mezheb olmaz. Mezhep zanni konularla ilgilidir.. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı duralım. Sözü dinleyip doğrusuna tabi olalım..

Dinde tartışmaya girmeyelim. Haramdır.. Muhkemleri bırakıp müteşabihlerin peşine düşmeyelim. Kelami konuları iman meselesi gibi değerlendirmeyelim.. Tefrikaya düşmeyin sonra rüzgarınız kesilir..

Mehdi ve Mesih beklentisini bırakın da dönemin fitnesine karşı hazırlık yapın.. Kimse kimseyi kurtaramaz. Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır.. 

Bir yandan servet ve iktidar, bir yandan din, bir yandan heva ve heveslerimiz, hepsi sağanak şeklinde gelecek. Yeni, zorlu bir savaşa giriyoruz.. Kiminin bedenleri, kimilerinin beyinleri ve yürekleri parçalanacak bu savaşta.. Şeytan bütün esbabı cefası ile evlerinize girecek.. Sevdiklerinizin nefsine taht kurup onların ağızlarından konuşacak. Birinin melek dediğine öteki şeytan diyecek.. Birbirinizle savaşır, birbirinizi susturur, malını, canını, namusunu kendinize helal görürseniz, elinizde tevhid sancağı da olsa, dudaklarınızda tevhid, yine de Şeytanın ordusuna asker yazılırsınız..

Bu konu burada bitmeyecek. En iyisi biz yarın da devam edelim.. Selâm ve dua ile.



1669 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası