• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret12900211
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Bayram namazında tüm Türkiye’de Gazze için duadayız
25/07/2014

DİB ve Namaz Gönüllüleri el ele bu Ramazan’da bayram namazını Sultanahmet’te kılacaklar.. Sadece İstanbul’da değil, her il ya da ilçede, belediyede bayram namazı, kadın-erkek, yaşlı, genç, bebek, engelli, herkesin katılımı ile ya meydanlarda ya da şehrin en büyük camisinde eda edilecek..

Bu sene bayram namazı aynı zamanda bir Gazze buluşmasına dönecek.. İslam ümmetinin vahdeti ve İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua edilecek ve hutbede bu yönde mesajlar verilecek..

Şimdiden, bizim vakıf, dernek, sendika, oda kim varsa bu mesajı çevresine duyurması gerekiyor.. Yerel basının harekete geçirilmesi gerekiyor..

Namaz Platformu’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bayram namazının adresi yine Sultanahmet olacak.. 28 Temmuz Pazartesi sabahı kılınacak olan Ramazan Bayramı namazı, İstanbul’da yine Sultanahmet’te ve Anadolu yakasında Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde eda edilecek.

Bakarsınız gelecek sene, Yenikapı’da kılarız bayram namazını, belki Kurban Bayramı’nda.. Bu sünneti ihya etmemiz lazım..

Platform sözcüsü Abdullah Yıldız, “Musalla modeli”ni her il ve ilçemizde uygulamaya karar verdiğini ve Başkan Mehmet Görmez’in imzasıyla tüm müftülüklere bir genelge göndererek, “Bayram namazlarının her şehrin en büyük camiinde kadın-erkek, genç yaşlı herkesin katılacağı kalabalıklar halinde kılınması” talimatını verdiğini belirtti. İl ve ilçe müftülükleri geniş katılımlı ve coşkulu bayram namazları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu sene Gazze’de yaşanan katliam nedeniyle yüreği kan ağlayan milletimizin, özellikle Gazzeli kardeşlerinin özgürlüğü ve esenliği için dua ve niyazda bulunmak üzere bayram namazına koşacağına inandıklarını söyleyen Namaz Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, “Ümmet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik bilincimizi yeniden tazelediğimiz bayram namazları; Peygamberimizin (sav) kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescid-i Nebi’nin yakınındaki geniş alan (Musallâ/Namazgâh/Sahra mescidi)da toplayarak kıldırdığı coşkulu bayram namazlarını örnek alarak eda ettiğimiz Hanefilere göre vacip, Hanbelilere göre farz-ı kifaye hükmünde güçlü bir Sünnet-i Seniyyedir. Efendimizin ümmeti arasındaki sevgi ve kardeşlik bağını pekiştirmenin yanında Müslümanların gücünü dosta ve düşmana göstermek amacıyla herkesi katılmaya çağırdığı bayram namazı, günümüz dünyasında da Ümmet-i Muhammed’in uhuvvet ve vahdet ruhunu dirilten en coşkulu ibadetimizdir. Gazze başta olmak üzere, Suriye, Irak, Arakan, Libya ve birçok İslâm diyarında akan kan ve gözyaşları, ümmet olarak bizi dilhûn ederken; bu bayramda ellerimizi daha bir yürekten Allah’a açıp hep bir ağızdan mazlum kardeşlerimiz için dualar, zalim ve katiller için de beddualar etmeliyiz” dedi.

Benim bir teklifim var, dernekler, vakıflar, sendikalar, şirketler, niye bayramlaşmalarını bu bayram namazlarının kılınacağı mekanlara kaydırmıyorlar.. Burada öğleye kadar bayramlaşma devam eder, sonra da kendi mekanlarına geçerler..

Her bölgede Araplar ve yurtdışından gelen Müslümanlar için hutbe simultane olarak tercüme edilebilir mi aceba..

Birçok Tv kanalı da bayram namazını ve hutbeyi canlı olarak yayınlayabilir..

Vahdet duası, için bayram namazına koşalım. Aramızdaki tefrika sona ersin.. Ülkemizin, bölgemizin, İslam ümmetinin ve dünyanın sulh ve selameti için dua edelim.. Ve tabi ilk ve son kıblemizin fitne ateşinden zarar görmemesi için de dua etmeliyiz..

  Unutmayalım ki, Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet etmez.. “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”

Bu arada bayram namazları ile ilgili yaygın bir yanlışlığa dikkat çekmek istiyorum.. Namazı kılanlar, namaz sonrası okunan hutbeyi dinlemeden mekandan ayrılıyorlar. Namazları eksik kalıyor. Hutbe namazın ayrılmaz bir parçasıdır. Oturun ve başkalarına bu kuralı hatırlatın lütfen.

Bir ricam daha var, meydana gelirken, çocuklar da gelecek ya, çocuklar için büyükler için, eliniz boş gelmeyin, tanımadığınız biri de olsa bir hediye verin. Herkese veremezsiniz belki, ama elinizde birkaç şey bulunsun.. Kitap olabilir, oyuncak olabilir, yiyecek bir şey olabilir. Hurma ikram edebilirsiniz.. Ne bileyim ben.. Hediyeleşelim derim..

Belediyelerimizden de bir ricam var.. Cemaata su - şerbet ikram edebilirsiniz. Sabah erken gelecekler, çorba sergisi yapabilirsiniz. Uzak yerlerden gelecekler için araçlar servis edilebilir.. Herkes için yapacak bir şeyler var.. Gençler organizasyon için seferber olabilir.. Gelenleri yönlendirmek, trafiği açık tutmak için. Tabii güvenlik ve ambulansların hazır bulundurulması da gerek.. Basının kolay bir şekilde çalışması için görüntü almalarını kolaylaştırmak da hem cami görevlilerinin hem de STK’ların işi.. Belki uygun açıdan resim almak için, seçim otobüsüne benzer, üzerine çıkıp gazetecilerin çalışacakları bir araç da temin edilebilir.

İmamın ve hutbenin sesinin meydanda duyulması için de tedbir alınması gerek..

Birkaç gün sonra bayram.. Şimdi elimizi çabuk tutmamız gerek..

Çağrılmayı beklemeyin, çağıran siz olun.. Size görev verilmesini beklemeyin, arkanıza bakmadan hizmete talip olan siz olun.. Selâm ve dua ile..



1784 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası