• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam304
Toplam Ziyaret12900278
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Şimdi sırada ne var?
13/08/2014

Cumhurbaşkanlığı seçimini tamamladık..

Ağustos sonunda AK Parti’de kongre var.. Erdoğan yemin edip göreve başlamadan, daha başbakanı görevlendirmeden AK Parti genel başkanını seçecek.

Yani, bu durumda, AK Parti kongresinde delegeler, aynı zamanda ilk başbakanı da seçmiş olacaklar, tabii eğer, bir milletvekilini seçerlerse. O milletvekili aynı zamanda grub başkanı olacak..

Kongreden bir gün sonra Abdullah Gül, görevini Erdoğan’a devredecek ve öyle anlaşılıyor ki, bir gün sonra da gidip kurucusu olduğu AK Parti’ye gidip üye olacak.

Bu Gül’ün siyasete devam etmek istediğinin bir işareti olarak yorumlanıyor..

Kongre tek maddelik olacak. Yani kongrede, 3 dönem konusu gündem dışı..

Yeni başbakan atandıktan sonra hükümeti kuracak, hükümet programını okuyacak ve güvenoylamasına gidecek.. Bu süreç eylül ayı içinde tamamlanır sanıyorum..

Yeni parti yönetimi ve hükümet, Türkiye’yi seçime götürecek bir hükümet olacak..

Yeni hükümetin ilk yapması gereken işlerden biri de bütçeyi hazırlamak olacak..

Ve tabii eşzamanlı olarak yatırımlar, yargı, anayasa değişikliği ve açılım politikası hükümetin öncelikli meselesi olacak..

HSYK seçimleri içinde zorlu bir süreç yaşanacak ve tabii paralel yapılanmaya ilişkin yargı süreci de iktidarın öncelikli gündemi içinde yer alacak..

Paralel yapının bu süreç içinde Erdoğan’a yönelik komplo yapacağına ilişkin iddiaların da bir türlü arkası kesilmiyor..

Rutin gündeme göre, 30 Ağustos, 12 Eylül, 29 Ekim, 10 Kasım gibi önemli tarihler var.. 4 Ekim Kurban Bayramı, onu da bir köşeye not etmek gerek..

Öyle sanıyorum ki, Erdoğan’ın Meclis’te yemin töreni sırasında CHP’liler olay çıkarmaya çalışacaklar.. Göreceğiz..

Bu arada CHP ve MHP’de kongre sancısı yaşanıyor.. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye karşı parti içinden seslerin yükselmesi sürpriz olmayacak..

Erdoğan göreve başladıktan hemen sonra, ilk bakanlar kurulu toplantısına başkanlık ettiğinde birileri bunu tartışmaya açacak.. Bu da Erdoğan’ın işine yarar gibi geliyor bana. Bir şekildebaşkanlık ve yarı başkanlık, fiili bir uygulama ile birlikte konuşulmaya başlayacak. Bu Yeni Türkiye ve yeni anayasa konusunu tartışmaya açacak..

Türkiye bu tartışmaların gölgesinde milletvekili seçimine gidecek.. AK Partililer bu tartışmadan kazançlı çıkar bana göre.. Gündemi AK Parti belirleyecek, CHP ve MHP “Olmaaaz” diyecek!

Bugünki sonuçlar, gelecek seçimlere aynen yansıyacak olursa, MHP barajı geçemeyebilir.. Böyle bir durum sözkonusu.. BDP barajı aşarsa, CHP’nin oyu daha da azalacak demektir.. “Türkiye partisi” olmak adına BDP, daha demokratik bir profil ve mesajla seçmen karşısına çıkabilir..

Ne olacağını bize zaman gösterecek. Tabii CHP, MHP ve Cemaat troykası boş durmayacak.. 3 koldan AK Parti’ye saldıracaklar.. 3 dönemi bahane ederek, aday olamayacaklar arasından, aday olmak isteyenleri yeni oluşumlara davet edecekler. Birtakım kişiler üzerinde tehdit veşantajla baskı kurmayı da deneyebilirler.. 3. bir grub ise, paralellere yakınlığı sebebi ile, ya da başka sebeblerle aday gösterilmeyecek olanları AK Parti’den kopmasını sağlayarak, AK Parti’de büyük bir çözülme-dağılma olduğu havası uyandırarak, “Erdoğan sonrası AK Parti dağılıyor” propagandası yapmak!

Öyle anlaşılıyor ki, yeni oluşum merkez parti havasında olacak.. Yani ANAP örneğinde olduğu gibi6 eğilimi birleştirmeye çalışacak. Alevi, sağ, sol, milliyetçi, dindar ve liberallerden oluşan bir hareket..

Bu oluşuma Cemaat ve Doğan Mediası da destek verecektir. Ama böyle bir macera yeni Çatı olayı gibi fiyasko ile sonuçlanabilir.. Böyle bir olay, kesinlikle MHP’nin baraj altına savrulmasına yol açarken, CHP’de ciddi oy kaybına sebeb olabilir. Yani, AK Parti’nin anayasal çoğunluğa ulaşmasına sebeb olan yeni bir Genç Parti olayına dönüşebilir..

Paralelciler ve derin yapı açısından zor bir ikilem. Yeni bir oluşum AK Parti’nin daha da güçlenmesine sebeb olabilir. Yeni bir oluşuma gidilmezse CHP ve MHP’deki erime devam eder ve AK Parti’deki yükseliş devam eder.

CHP, MHP ve Cemaat için bu durum, ölümlerden ölüm beğenmek gibi bir şey.

Hal böyle olunca Türkiye’nin geleceği açısından siyasetin yönü belli. Mecburi istikamet AK Parti’nin önlenemeyen yükselişi olarak görülüyor..

AK Parti’ye yönelik komplolar, içeriden hançerleme girişimleri ise, toplum nezdinde affedilmeyecek. Daha önceki kopanların başına gelen, ötekilerin de başına gelecek.. 

Selâm ve dua ile..



1713 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası