• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret12900258
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
CHP’ye ağıt
14/08/2014

Şu günlerde Kuzuluk’tayım. Burada Anadolu Platformu’nun hafta sonuna kadar devam edecek“Siyaset, Ahlak ve Cemaatler” konulu bir forumu var. Ben de dün “Türkiye’de İslami Oluşumlarda Değişim Sancıları” başlıklı panelde konuşmacı idim. Bugün ise, inşallah, saat 11.00’de Rabia Günü dolayısı ile basın açıklaması için Feshane’de olacağım. 13.00 gibi Galatasaray’da bir halka açık açıklama olacak Rabia’nın yıl dönümü vesilesi ile. Akşam da Fatih’te Ali Emiri Kültür merkezinde olacağız.

Bugün Rabia’nın yıldönümü olduğu için, bütün dünyada etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’de de birçok ilde değişik etkinlikler, protestolar düzenlenecek, basın açıklamaları yapılacak, sergiler açılacak. Sosyal media etkinlikleri düzenlenecek.

Lütfen şikayet etmeyin, çözüm üretin. Davet beklemeyin, davet edin.

Asıl konuma dönmem gerekirse; Ah CHP, vah MHP.. Vay Pensilvanya diye söze başlamam gerekecek sanırım.. Şimdi, CHP ve MHP’lilerin, içlerindeki cemaat bağlantılı liderlerden de yardım isteyerek, herhalde matem için ağıt ayinleri düzenlemeleri gerek.. Kendilerine iyi bir ağıt yakacak birilerini bulmaları gerek..

Evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan oldular.. Şecaat arzederken, aleme nizamat verirken düştükleri hale bakar mısınız..

Siyasetin dört işleminden bile habersiz bunlar. Siyasette, bazan 3+2=5 etmez. Etmedi işte. Bu hesaba bir de 12 eklediler. Vardıkları sonuç 3 bile etmedi..

CHP’nin yanına bir cemaat yetmedi, bir de tarikat şeyhi, Prof. Dr., bir partinin genel başkanını eklediler, MHP’nin yanına BBP yetmedi, TSİP yetmedi bir marksist parti daha eklediler, hocanın duasına da dahil sonuç ortada..

Değişim isteyen partilerin oyu % 60’ın üzerinde.. BDP baraj sınırına yaklaşırken MHP barajın altına düşme korkusu yaşıyor artık.

CHP’nin oyu bir ölçüde BDP’ye, MHP ve BBP’nin oyu AK Parti’ye gitti.. Ava gidenler avlandılar.AK Parti’nin işini bitirmek, onu sandıkta boğmak istiyorlardı, kendileri boğuldular..

Bu seçimler bir referandum oldu. Daha önce de yazdım. Bu referandum da sadece Erdoğan ya da AK Parti kazanmadı, açılım politikası, kalkınma politikası, dış politika, operasyonlar da oylandı.. Kaybedenlere gelince, sadece CHPMHPCemaat kaybetmedi. KOÇDoğan mediası, oçatıdaki partiler, dernekler, NetanyahuSisiEsed de kaybetti. Kudüs direnişiRabiaİhvan,Gazze direnişçileri, Mavi MarmaraSuriye halkı da kazandı.. Barış kazandı. Özgürlük isteyenler, değişim isteyenler kazandı. Adalet isteyenler kazandı..

Derin ve paralel güçler, kayıt dışı siyaset ve kayıt dışı ekonomi baronları, dünki soğuk savaş günlerinde, siyaset arenasına sürdükleri ideolojik kölelerinin kanlı savaşları üzerinden, aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinden kendilerine iktidar ve servet üretmek isteyenlerin kanlı ve karanlık hesaplarının taşeronluğunu üslenmiş siyasi yapıların planları, derin milletin derin idraki sayesinde suya düştü.

Onlar Türkiye’yi, Mısır’a, Suriye’ye, Irak’a çevirmek istiyorlardı oysa.. Kemalizmi diriltmek isyorlardı. Ama başaramadılar.

Sahi şimdi ne olacak.. CHP ve MHP’de kazan kaynıyor.. Kimse kaybedeceği belli bir ata oynamak istemez.. CHP ve MHP artık eskisi gibi kalamaz. Yönetim değişir. Bu partiler bölünür. Gelecekleri yok bunların. Yeni bir merkez parti de tutmaz. Çatı nasıl tutmadı ise yeni bir merkez hareketin başarı şansı da sıfır olacaktır. Çatı fikri de bu operasyonla bitirildi. İçi boşaltıldı bu şekilde. Çatı amorf bir şekilde çatıldı. Kendi içinde nötralizasyona sebeb oldu.. ilkeziz, düşmanlık üzerine kurulu bir yapı idi. Oportünizme varan bir pragmatizmin sonu ortada.. O yol da kapalı.“Ekmel bey” fikri kulağa hoş gelse de sonuç ortada..

Hep diyorum ya, bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelenlerde Allah hayır murat etmiş olabilir.. İşte aynen öyle bir durum söz konusu bugün..

Cemaat bakalım şimdi hangi rüya, hangi ebcedle ve hangi istihraçla tabanına mesaj vermeye çalışacak..

Kadınlar biraz daha bekleyecek gibi ama, işadamları, gençler ve profesyonellerin canı sıkılmaya başladı gibi sanki..

Selam ve dua ile.



1388 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası