• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam218
Toplam Ziyaret12900192
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Azazil
31/08/2014

Salih Memişoğlu’nun yaşadığı olaylardan yola çıkılarak hazırlanan bir film geçtiğimiz günlerde gösterime girdi. Film dine yamanmaya çalışılan hurafelerle ilgili olmadığı gibi, bilimle bu olay arasındaki ilişki de filmde sorgulanıyor. Zaten filmin danışmanları arasında Prof. Dr. Safa Saygılı ve Uzm. Dr. Hamdi Kalyoncu da bulunuyor. Yard. Doç. Ali Akben de danışma kurulunda..

Bu konu herkesin kendi arasında konuştuğu, dışa karşı sükut ettiği bir konu. 

Cin, şeytan konusunu insanlar yüksek sesle konuşmaktan korkuyor.. oysa sürekli o taşlanmış şeytanın şerrinden Allah’a sığındığımızı söylüyoruz. Hannas’ın vesvesesinin şerrinden de Allah’a sığınıyoruz.

İnsanların ve cinnin de şeytanlaşanları vardır. Şeytanın ya da cinnin bir insanın bedenine hakim olması ille de onun maddi anlamda hasta olması anlamına gelmiyor.. Her günah şeytanla ilişkilidir. Onun davetine icabettir. Şeytan yeri gelir bir politikacı olur, yeri gelir şeyh olur, yeri gelir bir sanatçıdır. Hani “sende şeytan tüyü mü var” derler ya, zaman olur, çok hoş da gözükebilir gözümüze..

Bana kalırsa bu olahlar bizim literatürümüzde korku filimlerinin konusu değil. Evet, bu işin gerçekten korku verici yanı da olabilir. Ama öte yandan biz hepimiz, melekler, cinler ve şeytanlarla bir arada yaşıyoruz ve nefsini şeytana satan kişilikler şeytanları kıskandıracak işler yapabilirler.

Hz. Süleyman mabedinin inşasını hatırlayın. Harut-Marut olayını hatırlayın, Yecüc-Mecüc olayını hatırlayın. Hz. Musa’nın Firavun’un sarayında büyücülerle karşılaşmasını hatırlayın. Bu dünyada yalnız değiliz. Onlarla iç  içe yaşıyoruz.. 

Bilmem biliyor musunuz, kiliselerde hâlâ cin çıkarma ayinleri düzenlenir.. Ruh çağırma olayları da bununla ilgilidir.. Olay büyücü kadın hikayeleri ile sınırlı değil.

Ezoterik konular aslında hayatımızda sanıldığından daha etkili.. Bu konunun gelecek zaman diliminde insanların gündemini, her anlamda daha fazla meşgul edeceğini düşünüyorum. Bu sağlıklı bir birey ve toplum için def-i mazarrat anlamında olduğu kadar, celb-i menafi anlamında da önem taşımaktadır.

Bu konuların sağlıklı bir şekilde konuşulması için önce doğru bilgiye ihtiyaç var. Azazil bu anlamda doğru yöne ileri doğru atılmış önemli bir adım.. Devam edecek bölümlerde daha iyi, doğru ve güzel şeylerin yapılacağını düşünüyorum..

İlk filmde şeytanın bir insanın bedenine hakim olması ve kurtuluş mücadelesi anlatılıyor. Yoğun ses efektleri ile filmin korku dozu artırılmaya çalışılmış. Azazil  Allah’ın emrine uymadığı için kovulan şeytanın adıdır. Kabbalistik inanışa göre bugünki Tevrat’taki Enoş kitabında sözü edilen insan kızlarla evlenerek yeryüzünde fesat çıkartmaya çalışan, Nefilim denen müfsit bir topluluğa liderlik yapan kovulmuş şeytanın adıdır. İbranice konuşan bu Şeytan, bir büyücü aracılığı ile bir kıza musallat edilir.. ve bu konularla ilgili bir kişi dualarla bu şeytanı kovar. Filmin konusu bu..

Bu konunun siyaset, iktisad, askeri konularla ilgili çok farklı versiyonları tarihten bugüne anlatılır durur. Devler, cinler, şeytanlar sadece masalların, mitolojilerin konusu değildir..

Konusu, anlatım dili itibarı ile önemli ve cesur bir başlangıçtır bu film.. Aslında falcılık, müneccimlik, medyumluk, ruh çağırıcılığı gibi konular hep bu konu ile ilgili.. Film “Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden sabah aydınlığının Rabbine sığınırım” diyen Felak suresindeki ayetle başlıyor. Bu da film yapımcılarının düşünce ve niyetlerini ortaya koyması açısından önemli.

Büyücülük, sihir gibi uygulamalar müfsit bir gayeye hizmet ettiği için dinen yasaktır.. Allah’tan başka hiç kimse verilen bilgi ve izin dışında gaybı da bilemez, kadere, rızga ve ecele de hükmedemez. Ne Hz. Yakub Yusuf’unu bulabilir, ne Hz. Ali insanların kalbini değiştirebilir. Bu insanın kuvve-i maneviyesini yok saymak anlamına da gelmez. Allah’ın gaybi yardım ve tasarrufları bir ikram olmak üzere bize ulaşabilir..

Azazil filmi, bu anlamda yeni bir tartışma başlatabilir.. Hurafelere düşmeden bu konular hakkında bilgi sağlamak birtakım kötü niyetli kişilerin hilelerine karşı dikkatli olmak açısından bir imkana dönüşebilir..

Eğer korku filmlerinden rahatsız olmuyorsanız Azazil filmini kaçırmayın derim. Şu günler de tüm Türkiye’de gösterimde. Bu bir ilk. Bu filmin başarısı yeni çalışmalar için yön gösterici olacak. Dilerim yeni filmler, sadece korku filmi sevenler için değil, herkesin izleyebileceği yeni filmler için model olur..

Selâm ve dua ile..



1531 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
Bal tuzağı - 19/10/2014
Bal tuzağı
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası