• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam198
Toplam Ziyaret12900172
Abdurrahman Dilipak
fethi_gses@hotmail.com
Bal tuzağı
19/10/2014

Aman melek maskeli şeytanlara dikkat. Onlar “ıslah edicilerdeniz” diyorlar, ama “onlar bozguncuların ta kendileridir.”

İçimizdeki sızmalara dikkat edelim. Din konusunda toplumun neye inanacağını şaşırmasına yönelik bir kampanya var.. İnsanları Sufi, Selefi ve Şii kamplarına bölüp, geniş kitlelerin dine ilgisini zayıflatmaya, insanları din konusunda agnostik hale getirmeye yönelik çabalar sözkonusu. Dini kendi içinde daha da fransiyoner hale getirme çabası devam ediyor. Bunun bir adım ötesi atomizasyon ve bütün bu dini, mezhebi, etnik, ideolojik ve politik grubları birbirine karşı kışkırtarak çatışma ve nötralizm ortamı oluşturmak isteyen çevrelerin oyununa gelmemek gerek.

Çevremiz tuzakla dolu. Birileri her yere bal tuzakları kuruyor. Kimi oltaya dini, kimi ırkı, kimi ideolojiyi takıyor. 

Fuhuş ya da uyuşturucu işi yapanların iffet konfeksiyon, helal gıda marketi açmaları her zaman mümkün.. Tarikatlar mı popüler, biri hemen o alanda yatırım yapacaktır. Büyük bir araziniz varsa Şeyh efendiye orada bir villa yapıp hediye edin arkası gelir. Birileri de orada ev almayı bir marifet sayar.. Dergâh yapar, içine dinleme sistemleri yerleştirirsiniz, milleti dinlersiniz.. Kalkancı’yı dizayn edenler hâlâ aynı tuzakları kurmaya devam ediyorlar..

Her değerli şey istismar edilir.. Din de, siyaset de öyle. Birileri kaz gelecek yerden tavuğu esirgemezler.. Oltaya takacak bir şeyler bulurlar.. Kadın, para, makam, her şey kullanılacaktır.

Bataklıkta açan güllerden uzak durmak gerek. Unutmamak gerekir ki “ağuyu altın tas içre sunacaklardır, bal da onun suç ortağı olacaktır.”

Ben, Refahyol günlerinde bir anda MÜSİAD’a üye olmak için birilerinin nasıl sıraya girdiklerini ve 28 Şubat’ta nasıl istifaların peş peşe geldiğini biliyorum..

Başörtüsünü aksesuara dönüştüren başörtüsü firmalarının kimler olduğunu da küçük bir dikkatle anlayabilirsiniz.

Hani haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı duracaktık, hani işi ehline verecektik, hani bir topluluğa yönelik öfkemiz bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmeyecekti.

Şu tarikattan bir insan kaynakları müdürü kurumu tamamen kendi adamları ile dolduruyor.. İhaleler, fonlar, teşvikler hep bizimkilere.. Tarikat şart değil, vakıf, dernek, hemşehricilik, hepsi aynı.. Partizanlık da böyle bir şey.. Bu yol, yol değil. “Adil şahidler” olacaktık hani. Cami derneğine yardım, kurs, yurt, hac - umre ziyaretleri ile kendinizi kandırmayın. “Vay o namaz kılanların haline ki” diye başlayan âyeti hatırlayın.

Beni asıl korkutan, dışımızdakilerin ihanet planlarından önce, içimizdekilerin gafleti.. Onların ihtirasları..

Şeytan bizi her zaman kötü şeylerle değil, iyi, güzel şeylerle de kandırmaya çalışacaktır. Onun için şeytanın bizi Allah (cc) ve Kur’an’la aldatmasına da izin vermememiz gerekir.. Şeytan milliyet duygularını, vatan duygusunu da kullanmaya kalkacaktır.. Onun için dikkatli olmamız gerekir.

Unutmayalım ki, şeytanın varlığı günah işlememizin bahanesi olmayacaktır. Ve de unutmayalım ki, bizi, gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, kadiri mutlak olan bir Allah var ve O, bir gün bu dünyada yaptığımız ve yapmamız gerekirken yapmadığımız, söylediğimiz ve söylememiz gerekirken söylemediğimiz her şeyin hesabını vereceğiz. 

Geleceğe ilişkin kehanetlere inanmayın. Daha dünün tartışması bitmedi. Bugünkü sorunların hepsi masada. Bunlar yetmiyormuş gibi buna bir de geleceğin tartışmasını mevcut kavgalara eklemeyelim.

İlk laneti hakeden ırkçılıktan sakınalım. Başkalarının kanları ve gözyaşları üzerine kendimize iktidar ve servet üretme iddiasından vazgeçelim. Zulm ile abad olunmaz.

Biliyorsunuz, haramların kronolojik sıralamasında fahşa / haddi aşmak 2. sıradadır. 3. sırada katil vardır. Katle sebeb olan ise kıskançlıktır. İlk harama sebeb olan kibirdir. İkincisi tecessüs. Hani şu merak dediğimiz şey.

Fahşa ile fuhuş aynı kökten gelir. Haddi aşmamak için aslında o sınıra yaklaşmamamız gerekir.

Zor bir zamandan geçiyoruz. Dikkatli olalım. Dua edelim, sabredelim.

Sevgimiz nefretimizden, merhametimiz gazabımızdan büyük olsun. Öfkemiz ve aşkımız aklımızı zail etmesin.. Bir topluluğa olan hıncımız bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmesin.

Selam ve dua ile.



2346 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

İhvan bildiklerin rakip olunca - 04/12/2014
İhvan bildiklerin rakip olunca
Dünya 5’ten büyüktür! - 29/11/2014
Dünya 5’ten büyüktür!
AY Par da tamam, sıradaki! - 20/11/2014
AY Par da tamam, sıradaki!
Ah Kudüs, vah İsrail - 09/11/2014
Ah Kudüs, vah İsrail
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz! - 08/11/2014
Hizmet parti kurmaz, kurdurmaz!
Cemaat tek tip mi? - 03/11/2014
Cemaat tek tip mi?
Bugün 1 Muharrem - 25/10/2014
Bugün 1 Muharrem
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar - 24/10/2014
Seçime doğru yeni siyasi oluşumlar
HSYK sonrası - 14/10/2014
HSYK sonrası
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası