• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam308
Toplam Ziyaret12903085
mehmet fatih barış
fatihbaris63@hotmail.com
ÇÎROK (HİKAYE)
28/02/2012

 

  Hebu tunebû di demikê da dû bira hebûn. Li ser darê cîhanê her dû tenê bûn, yek jê korûcax bû ê din jî gelek zar û zêçê wî hebûn. mal/dirav û milkê wan tevhev bû bihevdura zadî/tene diçandin û bênderên xwe radikirin. Û dawêyî dikirin du par û li hevdu pardikirin. Dema wan bi vî hawayî diborî.

           Qey birayî pir şirîne di demikê da dîsa herdu birayan bendera genim parkirin û dema bû şev heryek çû mala xwe.

           Birayê korûcax  di ramana/fikr xwe da dibeji ez û hevsera xwe tenê nin ji xwe zarokên me jî tunenê û pedivîya me jî tuneyî û  radibe , diheri ser bênderê û ewê para xwe jê gelekî davêje ser para  birayê xwe û di dilê xwe da dibêji keçikên û lawikên birayen min pirin û pedivîya wan jî heye û bi dilekî kîfxweş û aram vedigeri malê û radikevi.

           Î jar em werin ser birayê din. Birayê din jî diki nakê xewa wî nayê û nivê şevê diqedi radibi û diheri ser bênderê û di dîlê xwe da dibeji birayê min korûcax ê û li ser darê cîhanê tiştekî wî tuneyî ê min heye û kîz û lawê min kanin bixebitin û ji para xwe gelekî davêji ser para biraye xwe û di encamê da wekî berê para wan dibi yek.Em jî kîmeta biratîye zanibin û ji bîra nekin.  Cîroka me li  gîhara Rehmet li dê û bavê guhdar û xwendévanan.

                                                  HİKAYE

          Bir varmış bir yokmuş, bir zamanlar iki kardeş varmış. Dünya yaşamlarında ikisi yalnızmış, birisinin hiç çocuğu yokmuş, diğerinin de bir sürü çocuk coluğu varmış. Mal varlıkları ve ekimleri berabermış. Beraber çiftçilik yaparlarmış ve tahılı toplayarak daha sonra ikiye pay ederek eşit bir biçimde paylaştırırlarmış. Zamanları bu şekilde geçermiş.

          Demek ki kardeşlik çok tatliymış, yine böyle bir zamanda her iki kardeş tahılı toplayarak o sene ki buğdayi ikiye paya paylaştırmışlar. Tabii gece olunca herkes kendi evine dinlenmeye çekilmiş.

       Çocukları olmayan kardeş düşünmüş taşınmış ve sonunda kendisine bu fikir gelmiş. Ben ve eşim ikimiz tekiz zaten çocuklarımızda yok ve zaten ihtiyacımız da yok. Ve kalkıp tahıl ambarının üstüne gidiyor, kendi payına düşen taraftan epeyce buğdayi kardeşinin payına düşen tarafına ekliyor. Içinde mutlu ve mağrur bir şekilde diyor ki: Zaten  kardeşimin kızları ve erkek çocukları çoktur ve ihtiyaçları da var. Mutlu ve sukunet içinde evine geri dönüyor ve yatıyor.

        Şimdi gelgelelim diğer kardeşin durumuna. Diyer kardeş de ediyor etmiyor uykusu gelmiyor gece yarısı oluyor bakıyor uykusu gelmiyor kalkıyor ve tahıl ambarının üstüne gidiyor. Içinden diyor ki benim kardeşimin çoluk çocuğu yok ve dünya hayatında tutunacak bir şeyi yok. Oysa ki benim kızlarım ve oğullarım çoktur çalışabilirler. Ve kendi payina düşen taraftan epeyce buğdayi kardeşinin ki ne ekliyor. Sonuçta tekrar buğdaylar eşit oluyor. Bizde kardeş olmanın kiymetini bilelim ve hiç unutmayalım.Hikayemiz uçtu gitti, Rahmet olsun okuyan ve dinleyenin anne ve babasına.

 



3275 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

WÊ DERBAS BIBE - 09/10/2021
WÊ DERBAS BIBE
XEYÎDANDINA ÇÛK Ê JI XWEDÊ - 02/05/2020
XEYÎDANDINA ÇÛK Ê JI XWEDÊ
MALA ŞÊN - 13/01/2020
MALA ŞÊN
XWENDIN - 18/08/2019
XWENDIN
ZİRÎNA KER Û LOTİKA DEVE - 26/01/2019
ZİRÎNA KER Û LOTİKA DEVE
ŞÎRETA CENABÊ PÊXEMBER - 01/10/2018
ŞÎRETA CENABÊ PÊXEMBER
MELA YÊ RAST - 30/05/2018
MELA YÊ RAST
BANDOR A KÎS - 16/05/2018
BANDOR A KÎS
MÎNAKA RASTÎYA RAST - 03/04/2018
MÎNAKA RASTÎYA RAST
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası