• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret12900211
İSA KEMAH Ziraat Mühendisi
isakemah@tarimkredi.org.tr
ORUÇ VE SU
25/07/2012

 

  

2012 ramazan, senenin en sıcak günlerine gelecek olması dolayısı ile, ramazanda su tüketimi, ve ramazanda su ihtiyacı, her senekinden daha fazla olacak. Bu nedenle, ramazanda su içmek, büyük önem arz edecek. Ramazanda beslenme sırasında çok fazla dikkat edilmesi gereken ramazanda su içmek konusunda bilgi sahibi olmak durumundasınız. Peki suyun faydaları nelerdir? Yazımız içerisinde sizlere suyun faydalarından söz etmeye çalışacağız:

Suyun faydaları nelerdir sorusunun yanıtlarından ilki, vücuttaki zararlı atıkların vücuttan atılmasıdır. Aynı zamanda suyun faydaları arasında, suyun taşıyıcı özelliğinden de söz etmek gerekmektedir. Ramazanda su içmek demek, hücrelere daha kolay oksijen, ve besin taşınması anlamına gelmektedir, ve bu sayede, ramazanda beslenmeyi daha sağlıklı, ve doğru bir şekilde gerçekleştirmiş olur, ve daha sağlıklı oruç tutabilirsiniz.
Suyun faydaları nelerdir sorusunun yanıtları arasında yer alan suyun faydalarından bir diğeri de, toksik maddelerden böbreklerin temizlenmesidir. Ramazanda beslenme ile böbrek sağlığınızı da su sayesinde korumanız olanaklı hale gelebilmektedir.
Oruç nasıl açılır sorusunun en bilinen yanıtları arasında yer alan su, lenf bezlerinin, ve kanın da büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Suyun faydalarından bir diğeri de vücut sıcaklığının düzenlenmesine olan katkısıdır. Elektrolitler, vücut basıncını kontrol edici bir işleve sahiptirler. Su da, elektrolitleri koruyarak, gerektiklerinde taşınmalarını olanaklı hale getirmektedir.
Ramazanda su içmek, özellikle 2012 ramazanının yaz aylarına denk gelmesi dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Bunun nedeni, suyun faydaları arasında, vücudun sıcak havalara karşı serin tutulmasının sağlanmasının da yer almasıdır. Suyun faydalarından bir diğeri de soğuk havalarda ortaya çıkar; ve vücut izolasyonnun olanaklı hale gelmesini sağlar. Ramazanda su tüketimi, esnek, parlak, düzgün, ve pürüzsüz bir cildin oluşmasını da olanaklı hale getirecektir.
Suyun faydaları nelerdir sorusunu soranlara verebileceğimiz bir diğer yanıt da şudur: mide salgısı, ve tükürük bezlerinde yer alan su, sindirimin kolaylaştırılmasını olanaklı hale getirmektedir. Bu nedenle de su, oruç nasıl açılır sorusunun en mantıklı yanıtları arasında yer almaktadır.
Suyun faydaları arasında yer alan süt arttırımı etkisinden, emziren kadınların yararlanabileceklerini de belirtmemiz gerekmektedir. Suyun faydaları arasında, kişilerin dinç, ve zinde kalmalarından da söz etmek gerekmektedir, çünkü su, bağışıklık sisteminin, görevini daha etkin bir şekilde gerçekleştirmesine katkıda bulunmaktadır. Suyun faydaları nelerdir diye soranlara, eklemlerin daha kaygan olmasını suyun sağladığından da söz etmemiz gerekmektedir.
Ramazanda su ihtiyacı, eğer gerektiği şekilde karşılanmazsa, vücut kilo almaya başlar, bunun nedeni, vücutta depolanan yağ miktarının, su tüketiminin azalması ile birlikte artmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.

 



3343 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

FİDAN DİKİMİ - 03/12/2015
FİDAN DİKİMİ
TOPRAKLARIMIZDA ÇİNKO NOKSANLIKLARI - 28/10/2015
TOPRAKLARIMIZDA ÇİNKO NOKSANLIKLARI
FOSFORLU GÜBRELER - 09/10/2015
FOSFORLU GÜBRELER
MERCİMEK TARIMI - 01/10/2015
MERCİMEK TARIMI
Soğan Yetiştiriciliği - 22/09/2015
Soğan Yetiştiriciliği
BUĞDAY TARIMI VE SERTİFİKALI TOHUMLUK - 16/09/2015
BUĞDAY TARIMI VE SERTİFİKALI TOHUMLUK
Bitkilerde Demir Noksanlığı - 12/08/2015
Bitkilerde Demir Noksanlığı
AZOT FORMLARI - 05/08/2015
AZOT FORMLARI
PAMUKTA YEŞİL KURT TEHLİKESİ - 29/07/2015
PAMUKTA YEŞİL KURT TEHLİKESİ
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Site Haritası