• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam303
Toplam Ziyaret13367830
Ganimet Aydın Bilen
ebrarbeyani@mynet.com
Ey Allah'ın Kulları Kardeş Olunuz
29/05/2013

                                   

Yüce Rabbimiz kuran ı kerimde mealen şöyle buruyor  “Birbirinizle çekişmeyin yoksa gücünüz dağılır.”

Her toplumda her grupta her kurumda hatta ailede bile düzen ve disiplinin uyum ve güvenin huzur ve başarının elde edilmesi oluşması yönünde beraberliği oluşturan kişilerin ittifak ve birlik içinde olma ile sağlanacağı her kesim malumudur. Malumatlar tecrübe ile açık bir şekilde ortada olduğu halde insanlar tekrar tekrar acı zorluk ve binbir musibet yaşayarak aynı tecrübelerin sonucunu görmek için ağırbedeller ödüyorlar. Huzurlu ve güçlü yaşamak için birlik ve beraberlik esastır.

İttifakın olduğu yerde Allah’ın yardımının olduğu kesindir. Bunun çok açık örnekleri vardır tarihimizde.  Bedir savaşını düşünün.Bir avuç, Allah’a teslim olmuş,imanda birleşmiş, Hakkı ve batılı birbirinden ayırmak için sınıf ayırımını kaldırmak, insanca yaşamak, özgürlüğü elde etmek için yola çıkmış Ensar ve Muhacirin mucizevi başarıları inanç birlik ve beraberliğin getireceği zaferin sözüne verilmiş ilahi vaadin tecellisiydi.

Nice az topluluk sayıca çok olan topluluklara galip olmuştur.

Rabbimiz kullarının ittifak içinde yaşamalarını diliyor. Bu ilahi istek insanların hayatını dizayn eder. Maalesef insanlar ittifakıönemsemiyor ve bu ilahi isteğe kulak tıkayıp huzuru bulmak için, filozofların düşünürlerin bu ilahi isteği ifade etmekten içiz olan sözlerinden sihirli çözümler armaya çalışıyorlar. Oysaki tüm dolaylı sözler insanları o ilahi çözüme götürüyor. Birbirinizle çekişmeyin yoksa gücünüz dağılır ve birlik olun ki kuvvetiniz artsın.

Bahsettiğimiz ittifak ortamını oluşturacak toplumun fertlerinin anlayış biçiminin bozukluk ve art niyetten arındırılmış olması temel koşullar arasındadır. İnsanlara kişisel, etnik, elit, sınıf ve menfaat perspektifinden değil, ümmet ve kardeşlik cihetiylebakmalı. Bunun dışındaki hiçbir düşünce ve ideoloji, İslam’daki gibi anlayış çeşitliliğini bünyesinde barındırmaz.Hiç bir millet başka bir milletinüstünlüğünü kabul etmez, Aşağılık psikolojisi ile hareket etmek, insanlar için ağır bir duygudur, kimse bunu yaşamak istemez.

 Bütün milletler en büyük iradenin Allah’ın üstünlüğüne boyun eğer, onun yaşam modelini idrak ve insanlığa belirlediği konumda kalmayı başarır ve insanlığa yakışır şekilde yaşarsa o zaman farklı milletler birbirlerini kabul eder ve birbirlerine katlanabilirler.Bu anlamda sadece İslam dini değişik milletleri bir çatı altında kardeşçe mutlu ve beraberlik içinde yaşatmayı başarmış ve en makul alternatif sunma potansiyeline sahip olmuştur. Nihayetinde İslam dininin mantığını anlayan insanlar topluluğu Bedir, Uhud gibi ittifak, kardeşlik ve zafer örnekliğini insanlığa sunabilmişlerdir.Rabbimiz o anlayışı ve ruhu İslam ümmetine tekrar bahşeylesin.



1756 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

EŞLER KÜSERSE... - 18/01/2014
EŞLER KÜSERSE...
TESETTÜRDE ASIL OLAN İTAAT Mİ MODA MI? - 04/08/2013
TESETTÜRDE ASIL OLAN İTAAT Mİ MODA MI?
EĞİTİM ALANLARI - 08/10/2012
EĞİTİM ALANLARI
ZULMÜN YENİ ADI: ARAKAN - 14/08/2012
ZULMÜN YENİ ADI: ARAKAN
MUTLU OLMA KRİTERLERİ - 13/07/2012
MUTLU OLMA KRİTERLERİ
İYİ MİRAS, KÖTÜ MİRAS - 24/06/2012
İYİ MİRAS, KÖTÜ MİRAS
KİME NE YAKIŞIR? - 20/04/2012
Kişiye değer kazandıracak gerçek değerler toplumun değer yargıları arasında unutulur kaybolur. Ya da dejenere olursa meydanı boş bulan boş insanlar yeni değer kriterleri üretip kişileri bu kriterlerle değerlendirerek bir dereceye koyuyorlar.
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar46.000646.1850
Euro53.156853.3698
Hava Durumu
Saat
Site Haritası