• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret13072737
MAHMUT İREK Avukat
mahmut@bizimgazete63.com
YAKININI KAYBEDENLER DİKKAT !
10/07/2012

 

   

       Hastalığınıza yönelik tıbbi bir müdahele( teşhis, tedavi, reçete yazılması, aşı yapılması v.s. )sırasında sağlık personelinin ihmali-kastı söz konusu olur da yanlış ve /veya eksik bir tıbbi uygulama  sonucu hastalığınız ağırlaşırsa, sakat kalırsanız veya daha da kötüsü çok sevdiğiniz bir yakınınızı kaybederseniz, Aslında yaptığı işin hayati önemini kavrayamayarak kendisine emanet edilen hastaların tedavilerinde umursamazlıkları / ağır ihmalleri bulunan sağlık personeline(bu tanıma doktor,diş hekimi, hemşire, hasta bakıcı .v.s tüm sağlık personeli girmektedir.)karşı birçok yaptırım söz konusudur.

 

1-Meslek kuruluşuna şikayet:

 Tabip Odasına ihmali-kastı bulunan sağlık personeli hakkında şikayet başvurusunda bulunma; Bu şikayet sonucunda ihmali veya kastı belirlenen sağlık personeline meslekten çıkarmaya kadar varabilecek disiplin yaptırımları uygulanmaktadır.

 

2-Maddi- Manevi Tazminat Davası:

 Maddi tazminat davası ile tedavi ve ilaç masraflarınızı, yeni ameliyatlarınızın masraflarını, yaşamınızın kalan kısmında elde edeceğiniz gelirde oluşacak azalmayı ( burada ortalama insan ömrü esas alınmaktadır.) yani neredeyse tüm maddi kayıplarınızı talep edebilirsiniz. Manevi tazminat davası ile de çektiğiniz acılar, yaşam isteğinizdeki azalma ve sair manevi sebeplerle tazminat isteminde bulunabilirsiniz.

Hasta öldü ise yakınları maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilir.

 Davayı kime karşı açacaksınız?

     Sağlık personelinin ihmali veya kastı sonucu zararınıza sebebiyet veren tıbbi müdahele özel bir hastanede yapılmışsa, açılacak davada muhatabınız tıbbi müdaheleyi gerçekleştiren sağlık personelidir. Ayrıca belirli durumlarda özel hastanenin de sorumluluğu söz konusudur. Yargıtay çoğu kararında özel hastanelerde gerçekleştirilen tıbbi müdahelelerde kusur açısından “hafif kusuru” yeterli bulmaktadır.

      Tıbbi uygulama Devlet hastanesinde (Belediye , üniversite, askeri hastaneler de aynı niteliktedir.) yapılmışsa idari yargı yoluna giderek Sağlık Bakanlığı’nı muhatap almanız gerekecektir. Ama Hmk da yapılan değişiklikle dava asliye hukuk mahkemelerinde açılacaktır.Sağlık personelinin kişisel kusuru varsa, kamu görevini yerine getirmemişse veya bu sırada gerekli özeni göstermemişse dava doğrudan personel aleyhine açılmalıdır.

 

3-Ceza Davası:

      Burada yanlış/ eksik tıbbi müdaheleyi gerçekleştiren sağlık personelinin cezai sorumluluğuna gidilecektir. Ceza Mahkemesinde taksirle yaralama/adam öldürme gibi suçlarla dahi yargılanabilecek olan sağlık personelinin suçu sabit görülürse cezalandırılacaktır

 

 



2629 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SPOR MÜSABAKALARININ DÜZENİNİ BOZAN KİŞİLERE UYGULANACAK YAPTIRIMLAR - 23/01/2014
SPOR MÜSABAKALARININ DÜZENİNİ BOZAN KİŞİLERE UYGULANACAK YAPTIRIMLAR
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRLARI - 15/01/2014
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRLARI
30 MART 2014 YEREL SEÇİM TAKVİMİ - 02/01/2014
30 MART 2014 YEREL SEÇİM TAKVİMİ
TÜKETİCİ KREDİSİ DOSYA MASRAFLARININ İADESİ - 13/12/2013
TÜKETİCİ KREDİSİ DOSYA MASRAFLARININ İADESİ
KÖY VE MAHALLE MUHTAR ADAYLIĞI - 27/11/2013
KÖY VE MAHALLE MUHTAR ADAYLIĞI
BELEDİYE BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ - 21/11/2013
BELEDİYE BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ
DOKTORUN HASTAYI RED ETME HAKKI VARDIR - 13/11/2013
DOKTORUN HASTAYI RED ETME HAKKI VARDIR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ - 06/11/2013
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ
YARGITAY’A GÖRE ÖĞRETMENİN TERBİYE ETME HAKKINI KÖTÜYE KULLANMASI - 10/10/2013
YARGITAY’A GÖRE ÖĞRETMENİN TERBİYE ETME HAKKINI KÖTÜYE KULLANMASI
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.339638.4932
Euro43.500443.6748
Hava Durumu
Saat
Site Haritası