• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret13094938
Şeyma Tart
seymatart@hotmail.com
ÇANAKKALE/ BEDİÜZZAMAN/ NEVRUZ
28/03/2012

 

18 Mart Çanakkale zaferinin, 21 Mart nevruz şenliğinin, 23 Mart Bediüzzaman Said Nursi Hz.lerinin vefat yıldönümü. Bu günlerin Mart ayında peş peşe denk gelmesini tesadüf eseri olarak nitelendiremeyiz. Çünkü kâinatta tesadüf diye bir şey yoktur; tevafuk vardır.

 Çanakkale zaferi anlatıla anlatıla destanlaşmıştır. Dedelerimizin Türk Kürt Arap demeden el ele kol kola gönül gönüle vererek canla başla mücadele ederek elde ettikleri önemli bir zaferdir. İki yüz yetmiş kiloluk topu tek başına kaldıran seyit onbaşı, anasının kurbanlık koç gibi saçlarını kınalayıp gönderdiği ve “mehmedim baban ve abilerin savaşta şehit oldular sende şehit olmadan gelme” diyerek savaşa uğurladığı şehit kınalı Mehmet, malzeme parası bulamayınca üzerine bedeli Çanakkale’de ödenecektir yazarak para hazırlayıp Yahudi tüccardan kamyon lastiği alan Mehmet Muzaffer, savaşta kolu kopmuş sadece bir damarda sallanan kolunu komutana gösterip çakı uzatarak şunu kesiver komutanım diyen ve kesildiğinde yere düşen koluna bakıp gözlerini ateş ve duman dolu ufka çevirip “FEDA OLSUN, VATAN SAĞOLSUN” diyen Ali çavuş ve daha nice körpecik gençler, savaş meydanına gömülen darül fünun (üniversite) lar.

     Biz eskiden sadece Müslüman kardeşlerdik sonra bizi sınıflara ayırıp böldüler parçaladılar şimdide yutuyorlar. Irak’ ada aynı şeyi yaptılar Irak’ı Kürt alevi Şii Sünni olarak bölüp parçaladılar geri çekildiler şimdi Şiiler Sünnileri öldürüyor ve Irak’lılar şunu söylüyorlar “Şiilerin bize yaptığını Amerikalılar yapmadı.”

      Özellikle Nevroz konusunda da bir iki söz söylemek gerekirse; Nevrozda yaşanan olumsuzluklar manevi açıdan olduğu kadar maddi açıdan da büyük zararları olmuştur. Benim bildiğim bayramlar bayram gibi yaşanır kavga dövüş olarak değil. Nevrozda yaşanan olumsuz tablonun sonucu 21 trilyon liralık zarar meydana geldi. Bu para daha çok sağlık ve eğitim alanında kullanılsaydı nice okul, hastane veya cami yapılabilirdi.

Ve Bediüzzaman Hz.leri Bitlis’in Hizan ilçesinin Nurs köyünde doğuyor yani su katılmamış koyu bir kürt. Ama biz onu kürt kimliği ile değil müslüman kimliğiyle tanıyoruz. Çok dağdağalı bir zamanda yaşadı inkılaplar devrini gördü, İslam’a ağır hakaretlerin yapıldığı dönemdi Şeyh Sait, Said Nursi’yi cihada davet etti (ki bazıları Şeyh Said’in davasını kürt isyanı olarak değerlendirsede bu iftiradır o sadece İslam için başkaldırmıştı) Said Nursî buna şiddetle karşı çıkarak “KARDEŞİ KARDEŞE VURDURARAK MÜSLÜMAN KANIMI AKITACAKSINIZ” demişti. Ömrünün 34 yılı hapislerde geçti sürgün hayatı yaşadı.20 defadan fazla zehirlendi. İngilizler başına ödül koydu. Vefatından sonra bile rahat bırakmadılar mezarını açıp cesedini kaybettiler. Tüm bunlara rağmen o insanlığın imanını kurtarma çabasındaydı hiç bir zaman kürtlüğü dile getirmedi çünkü İslam’da ırkçılık yoktu(r).Fiemanillah.

 

 



2004 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Vav! - 03/04/2013
Vav!
MEVSİMİ OLMAZ DİRENİŞLERİN - 19/03/2013
MEVSİMİ OLMAZ DİRENİŞLERİN
ALGIDAN DOĞAN GÜNAHLAR - 12/03/2013
ALGIDAN DOĞAN GÜNAHLAR
SUBLİMİNAL MESAJLAR, BACKMASKİNG, 25. KARE - 27/02/2013
SUBLİMİNAL MESAJLAR, BACKMASKİNG, 25. KARE
İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DEŞİFRELERİ - 20/02/2013
İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DEŞİFRELERİ
İLLUMİNATİ GERÇEĞİ - 13/02/2013
İLLUMİNATİ GERÇEĞİ
İLLUMİNATİ: GİZLİ DÜNYA DÜZENİ - 07/02/2013
İLLUMİNATİ: GİZLİ DÜNYA DÜZENİ
MEVLİD KANDİLİ BİDAT MİDİR? TARTIŞMASI - 29/01/2013
MEVLİD KANDİLİ BİDAT MİDİR? TARTIŞMASI
KIYAMET ALAMETLERİ(3) - 15/01/2013
KIYAMET ALAMETLERİ(3)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar39.395339.5531
Euro45.325345.5069
Hava Durumu
Saat
Site Haritası