• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret13072638
Şeyma Tart
seymatart@hotmail.com
KÂBE'NİN GÖLGESİNDE RAMAZAN SOHBETLERİ
03/08/2011

    SICAK YAZ GÜNLERİNDE GÜZ YAĞMURUDUR RAMAZAN*

     "Ramazan ayı öyle bir aydırki o ayda insanlara doğru yolu gösteren ve açık ayetleri içine alıp hak ile batılın arasını ayıran kur'anı kerim nazil olmuştur. Kim bu aya yetişirse oruç tutsun" Bakara/185Şehri Ramazan 11 ayın sultanı mübarek mukaddes bir ay.İlâhi rahmetin sağnak sağnak yağdığı, lütfun ve ikramın çoştuğu, kur'anı kerimin nazil olduğu, orucun farz kılındığı, zikirlerin istiğfarların dua ve niyazların (kabule en yakın) vakti.     Yapılan iyilik ve sevapların karşılığının binlere otuzbinlere katlandığı, orucun sevabı için ise Rabbimizin "oruç benim içindir, onun karşılığını verecek olan benim" buyurup karşılığının ne olacağını saklayarak ne kadar kıymetli olduğunu izhar etmiş oluyor.Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin bu ayda gizlenmiş olması bile bu ayın ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaya kafidir.Bu ayın faziletlerini anlatmak için kelimeler aciz kalıyor.Ramazan ayı insanın hayatını proğramlayan yeğane ibadet ayıdır.      Onbir ay boyunca hayatı; mideyi doldurup boşaltmak ve uyumak rasında sıkışıp kalan insanoğlunun silkinme ayıdır.Behimi vasıf ve sıfatlardan kurtularak Rabbe kul olmanın hazzına varıp Ala-i illiyine ulaşmayı kolaylaştıran kaçtane ibadet ayı sayabiliriz.Gün sahurla başlar ve güneş batıncaya kadar helal olan şeyleri kendine haram kılmakla devam eder.Bu ay nefis tezkiyesi için mükemmel bir zaman dilimidir.

       Helede yaz aylarında bu iş daha da kolaylaşır (insan için çok zordur fakat Rabbimiz her zorlukta bir kolaylık, her zahmette bir rahmet yaratarak hikmet perdelerini aralatıyor bize) çünkü nefis sıcaktan bitmiş ve tükenmiştir, zaafiyetini anlayıp iradesini Allah'ın iradesine terk ederek, tek hükümdârın, mülkün ve saltanatın gerçek sahibinin Kadir-i mutlak olan Allah olduğunun şuuruna varmıştır artık.

      Mukabele teravih ve nafile ibadetlerde matlup olan: ihsan, ihlas, ubudiyet, takva, cömertlik, merhamet ve daha nice güzel ahlaka sahip olabilmektir.Tabi sabrı ve şükrü de unutmamak gerekir ki sabır orucun olmassa olmazıdır.Peygamber efendimiz 'Ramazan ayı gelip geçtiği halde kendini bağışlattırmayan burnu üzerine sürünsün' buyurarak aslında bu manevi iklimin münbit toraklarından nimetler devşirememenin ne büyük talihsizlik olduğunu bildirmiş oluyor.       Efendimiz (sav)in 'Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden azad olmaktır' buyurduğu bu müstesna ayın rahmetinden ve bereketinden menfaatlenebilmek temennisiyle selam ve duâ ile...*Ramazan'ın kök anlamından biri de güz yağmurudur.


1277 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Vav! - 03/04/2013
Vav!
MEVSİMİ OLMAZ DİRENİŞLERİN - 19/03/2013
MEVSİMİ OLMAZ DİRENİŞLERİN
ALGIDAN DOĞAN GÜNAHLAR - 12/03/2013
ALGIDAN DOĞAN GÜNAHLAR
SUBLİMİNAL MESAJLAR, BACKMASKİNG, 25. KARE - 27/02/2013
SUBLİMİNAL MESAJLAR, BACKMASKİNG, 25. KARE
İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DEŞİFRELERİ - 20/02/2013
İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ DEŞİFRELERİ
İLLUMİNATİ GERÇEĞİ - 13/02/2013
İLLUMİNATİ GERÇEĞİ
İLLUMİNATİ: GİZLİ DÜNYA DÜZENİ - 07/02/2013
İLLUMİNATİ: GİZLİ DÜNYA DÜZENİ
MEVLİD KANDİLİ BİDAT MİDİR? TARTIŞMASI - 29/01/2013
MEVLİD KANDİLİ BİDAT MİDİR? TARTIŞMASI
KIYAMET ALAMETLERİ(3) - 15/01/2013
KIYAMET ALAMETLERİ(3)
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.339638.4932
Euro43.500443.6748
Hava Durumu
Saat
Site Haritası