![]()
ABDULRAKİP ARSLAN Viranşehir Müftüsü
abdulrakip@bizimgazete63.com
YAZ KUR’AN KURSLARI
20/06/2011 Vakit İnsanoğlunun sahip olduğu en değerli hazinedir. Vaktin değerlendirmesi de elimizin altındaki hazineden yararlanmamıza bağlıdır. Diğer ifadeyle vakit, doğduğu yerden verimli topraklar arsından hızlıca denize dökülen ırmağa benzer. Arazi sahipleri ark ve kanallarla ırmağın suyunu arazilerine çevirebilirlerse istifade ederler, yoksa yanı başlarındaki nimet ellerinden kaçıp gider.Uzun bir eğitim öğretim yılından sonra çocuklarımızın önlerinde üç ay gibi uzun bir tatil şansı doğdu. Tatili değerlendirmenin en faydalı şekli çocuklarımızı Yaz Kur’an Kurslarına göndermektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülkemizin bütün il, ilçe, kasaba ve köylerinde bulunan cami, mescit, Kur’an kursların tamamında planladığı Yaz Kur’an Kursları 27 Haziran 2011 Pazartesi günü başlayacaktır. Kurslar iki ayı geçmeyecek haftada beş gün, şeklinde düzenlenecektir. Günde iki saat Kur’an-i Kerim , bir saat Dini Bilgiler olmak suretiyle öğrencilerin tatilde oldukları hususu unutulmadan, çeşitli yarışma ve gezi gibi etkinlikler de düzenlenerek diğer yandan dinlenmeleri sağlanacaktır.
Kurslarımızda başta yeryüzünü hidayet güneşiyle aydınlatan , Cenab-ı Allah’ın kelamı Kur’an-i Kerim’le tanışmaları sağlanacaktır. Sağlam bir akide sarsılmaz imanın elde edilmesi kişinin Kur’an bilgisine sahip olmasına bağlıdır. Kur’an-i Kerim bize Rabbimizin emirleriyle yasaklarını beyan eden, helal ve haramı birbirinden ayırarak batıldan kaçınıp , Hakka sarılmayı öğreten kitaptır. Bu nedenle Efendimiz (s.a.v.) çocuklarınıza üç şeyi sevdiriniz buyurmuştur. Bunlar Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve aziz kitabımız Kur’an-i Kerim sevgisidir, buyurmuştur. Bir başka hadisinde de evlerinizi mezarlığa çevirmeyiniz buyurunca , Ashab nasıl olur Ya Rasülüllah ? diye sorunca , evlerizde Kur’an-i Kerim okutunuz, içinde Kur’an okunmayan ev kabirdir, diye buyurmuştur. Evin neşesi, ailenin huzuru , fertlerin saadetinin anahtarı sayılan Kur’an-i Kerim’le evlerimizi kabir olmaktan kurtarmalıyız.En hayırlınız Kur’an öğrenen ve onu öğretendir buyruğundaki müjdeye nail olmanın yolu da düzenlenen kurslara çocuklarımızı göndermekle mümkündür. Yüce Rabbimizin yeryüzündeki edep sofrası da sayılan Kur’an-i Kerim feyzinden çocuklarımızın hissedar olmalarına yardımcı olalım. Çocuklarımıza kurs boyunca Kur’an-i Kerim’i öğretme yanında sahih ibadet yapma için gerekli olan Dini Bilgiler de verilecektir. Cami, cemaatla tanışmaları, namaz ve niyazın eda edişleri öğretilir. İslam-i ahlakın üstünlüğü tartışılmaz bir gerçektir. Çocuklarımıza bu ahlakın kazandırılması kendilerine , ana-babalarına , çevrelerine yararlı bir birey olarak yetişmeleri de Yaz Kur’an Kursların iştirake bağlıdır.
Evlatlarımızın milli ve manevi değerlerimize saygılı, ana babalarından sonra onların arkalarından fatihalar gönderen, hayır defterlerini sürekli açık tutan , hayırlı evlat olmalrını istiyorsak 27 Haziran Pazartesi günü tüm cami, mescit ve kurslarımızda açılacak olan Yaz Kur’an Kursların çocuklarımızı gönderelim. Bu hususta harcadığımız emeğimiz hem evlatlarımız hem bizi yarın ahiret gününde büyük bir sorumluluktan kurtaracaktır. Çünkü Efendimiz (s.a.v.) hadis-i şerifinde herkes idaresi altıdakilerden sorumludur, baba çocuklarından sorumludur; ana evi ve çocuklarından sorumludur buyurmakla bizim bu sorumluluğumuza işaret etmiştir. Açılacak kursalara ilgi duymak, çocuklarımızı göndermek , Kur’an ve iman sevgisidir. Camiye gitmek, kurslarına ilgi alaka göstermek , camatına katılamayı imanın bir şahidi olarak tanıtan Efendimize ittibanın yolu da camiden geçmektedir. O zaman vakit kaybetmeden ömümüzdeki pazartesi açılacak olan kurslara yavrularımızı gönderelim ki bununla onlar bizim için gerçek göz nuru, gönül süruru olurlar inşallah. 2011 yılı Yaz Kur’an-i Kerim kurslarının hayırlara vesile olmasını , çocuklarımızın ahlaklı, edepli, bilgili olmalarını şanı yüce Rabbimizden niyaz ederim. |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |
Yazarın diğer yazıları |
BENDEN SELAM GÖTÜR - 05/04/2012 |
BENDEN SELAM GÖTÜR |
BEŞERİYETİN MEDARI İFTİHARI - 28/03/2012 |
BEŞERİYETİN MEDARI İFTİHARI |
İSTİKAMET - 21/03/2012 |
İSTİKAMET |
HAYATINIZIN EN ANLAMLI DAVETİ - 14/03/2012 |
HAYATINIZIN EN ANLAMLI DAVETİ |
EFENDİMİZ (SAV)’İN NÜBÜVVET DELİLLERİ (2) - 06/03/2012 |
EFENDİMİZ (SAV)’İN NÜBÜVVET DELİLLERİ (2) |
EFENDİMİZ (SAV)’İN NÜBÜVVET DELİLLERİ - 29/02/2012 |
EFENDİMİZ (SAV)’İN NÜBÜVVET DELİLLERİ |
ÖRNEK TEŞKİL EDEN GENÇLİK - 22/02/2012 |
ÖRNEK TEŞKİL EDEN GENÇLİK |
GÜZEL SÖZ SADAKADIR - 14/02/2012 |
GÜZEL SÖZ SADAKADIR |
EVLERİMİZİ İMAR EDELİM - 08/02/2012 |
EVLERİMİZİ İMAR EDELİM |
![]() |