• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam188
Toplam Ziyaret13070772
emin tektaş
zazemin63@hotmail.com
KİTAP YÜKLÜ OLMAYIN!
03/05/2011

    Allah (cc)’nun onunla amel edip, doğru yolu bulmamız için gönderdiği kitaba azı dişlerimizle sarılmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bir zamanda yaşıyoruz. Bizden önceki milletler, kendilerine gönderilen kitaplardaki emir ve nehiylere uymadıklarından ya helak edildi yada onların yerine başka milletler getirildi. Allah şöyle buyuruyor:

 “Kendilerine Tevrat öğretildiği halde, onun gereğini yapmayanların durumu, sırtına kitap yüklenmiş merkebin durumu gibidir. Allah’ın âyetlerini yalanlayan kimselerin durumu ne kötüdür! Allah zalimleri doğru yola eriştirmez.”(Cuma suresi 5) 

            Kendilerine Tevrat indirilmiş, Tevrat yükletilmiş, onu okuyup anlamak, onunla amel edip hayatlarını düzenlemek sorumluluğu kendilerine yüklenmiş, teklif edilmiş olduğu halde, Yahudiler bu sorumluluklarının bilincinde olmamışlar, bu yükü taşıyamamışlar, görevlerini yerine getirememişlerdir. Tevrat’ı tanımış, Tevrat’ı yüklenmiş kimseler olarak bu Yahudilerin herkesten önce son elçiye iman etmeleri, herkesten önce ona sahip çıkmaları gerekiyordu. Çünkü yüklendikleri Tevrat’ta son elçi Muhammed (a.s)’ın geleceğine dair müjdeler vardı, son elçi Muhammed (a.s)’ın özellikleri vardı. Onlar yüklendikleri Tevrat’ın bu mesajına aldırış etmeksizin Muhammed (a.s)’a herkesten daha fazla düşman kesildiler.

 

İşte bu halleriyle bu Yahudiler sırtında ne taşıdığını bilmeyen kitap yüklü merkebe benzerler. Kitabı okuyan, kitabı yüklenen, kitabı ezberleyen ama onun muhtevasından, içindekilerden habersiz yaşayan herkes bu tehdit ile karşı karşıyadır. Aslında böylelerinin durumu merkepten daha kötüdür. Çünkü merkep kendisine şuur verilmediği için mazurdur. Sırtında taşıdığı kitabın içindekileri bilmek, anlamak gibi bir sorumluluğu yoktur. Ama kitabı yüklenenler, Tevrat’ı, Kur’an’ı yüklenenler, Kuran’ı öğrenenler, Kur’an’ı hıfzedenler, Kur’an hafızları, Kur’an’la tanışanlar sonra da onu hamletmeyenler, ona tahammül etmeyenler, onun yükünü ve sorumluluğunu taşımayanlar, onun istediği şekilde yaşamayanlar, onunla amel etmeyenler, onu okumaya, anlamaya, kavramaya çalışmayanlar, onu insanlara ulaştırma sorumluluğundan kaçanlar, kitap yüklü olmanın ötesine geçemeyen insanlardır.

 

            Bunlar önce kitabı yüklendiler, emaneti kabullendiler, kitaba iman ettiler, kitabı omuzladılar ama sonra da onu taşımaktan vazgeçtiler. Kitap kaynaklı bir hayat yaşamaktan, kitabı korumaktan vazgeçtiler. Çünkü kitap ezberlemekle değil bizzat hayatta uygulamakla korunacaktır. Kitap ancak hükümlerinin uygulanmasıyla muhafaza edilir. Hayatta yaşanmasıyla korunur. Anlaşılmayan, uygulanmayan, hayatta yaşanmayan bir kitap, hayata etkinliği olmayan bir kitap asla muhafaza edilemez.

 

Öyleyse bilelim ki şu anda içindekileri tanımadan, içindekilere göre bir hayat yaşamanın kavgasını vermeden Kur’an’ı okuyanlar, ezberleyenler, kitaba hamile olanlar, kitabı kafalarına, karınlarına yüklenenler, kitabın hafızları, kitapla doçentlik, doktorluk elde edenler de ‘’sırtında taşıdığı kitap yükünden haberi olmayan’’, ayetin tehdidiyle karşı karşıyadırlar. Kitapla para kazanmaya çalışanlar, kitap bilgisine sahip olanlar, eğer kitabı bilmeyenlerden farklı bir hayat sergilemiyorlarsa, hayatlarında kitabın eseri görülmüyorsa, bu ayetin sert tehdidine onlar da muhataptırlar.

   


1317 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

ALLAH RAZI OLSUN     04/05/2011 12:08

Gerek kişisel,gerekse toplumsal olarak ihtiyaç duyduğumuz konulara değinmeniz beni mutlu ediyor. Büyük bir hayranlıkla yazılarınızı okuyorum.
MUSTAFA AK

Yazarın diğer yazıları

EY MÜSLÜMAN! GAFLET YAKIŞIR MI SANA… - 10/07/2012
EY MÜSLÜMAN! GAFLET YAKIŞIR MI SANA…
AHİRET İÇİN YOL AZIĞI EDİNMEK - 04/07/2012
AHİRET İÇİN YOL AZIĞI EDİNMEK
DİKKAT!!! KÜRT SORUNU KONUŞULUYOR - 19/06/2012
DİKKAT!!! KÜRT SORUNU KONUŞULUYOR
SURETİ VE SİRETİYLE RABBANİ OLMAK - 30/05/2012
SURETİ VE SİRETİYLE RABBANİ OLMAK
YA RABBİ, RECEB VE ŞABANI BİZLER İÇİN MÜBAREK KIL VE BİZİ RAMAZANA ERİŞTİR - 23/05/2012
YA RABBİ, RECEB VE ŞABANI BİZLER İÇİN MÜBAREK KIL VE BİZİ RAMAZANA ERİŞTİR
İMANIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İÇİN AZMETMEK GEREKİR - 25/04/2012
İMANIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İÇİN AZMETMEK GEREKİR
MÜSLÜMANIN GİZLİ GÜCÜ, İMAN! - 11/04/2012
MÜSLÜMANIN GİZLİ GÜCÜ, İMAN!
YÜKÜ HAFİF OLMAK - 05/04/2012
YÜKÜ HAFİF OLMAK
İSLAMLA DOLULUK ORANIMIZ - 06/03/2012
İSLAMLA DOLULUK ORANIMIZ
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.202138.3552
Euro43.454643.6287
Hava Durumu
Saat
Site Haritası