• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam182
Toplam Ziyaret13070766
emin tektaş
zazemin63@hotmail.com
ŞEYTAN ALLAH’IN RAHMETİYLE BİZİ ALDATMASIN
19/04/2011

         

      Bazen bir imtihan için bu dünyada olduğumuzu unutuyoruz. Bu durum dünya hayatını arzu ve isteklerimize göre yaşamamıza ve ciddiyetsiz davranmamıza sebep olur. Dünyadaki basit bir sınav karşısında takındığımız ciddi tavrı, bu imtihan karşısında gösteremiyoruz. Allah’ın istediği konulardan bu sınava hazırlanamıyoruz. Ve bunu yaparken de, her ne kadar Allah’ın emri doğrultusunda bir hayat yaşamıyorsak da bu sınavı başarılı bir şekilde bitireceğimize garanti gözüyle bakabiliyoruz. Oysa Allah şöyle buyuruyor:

                    Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Babanın oğlu, oğlun da babası için bir şey ödeyemeyeceği günden korkun. Allah'ın verdiği söz şüphesiz gerçektir. Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın. Allah'ın affına güvendirerek şeytan sizi şaşırtmasın.(Lokman suresi 33. ayet) 

         Bu ayetten şunu anlamak gerekir: Hayatınızı Rabbiniz için yaşayın. Yaptıklarınızı Rabbinizin istediği ölçülere uygun  yapın. Ve öyle bir günden titreyin, öyle bir günden çekinin ki o gün ne ananın ne de babanın evlâdına bir faydası dokunmayacak. Ana babanın evlâdına yapabileceği bir yardım olmayacak. Evlâdın da ana babasına zerre kadar bir faydasının olmayacağı bir gündür o gün. Ne evlât ebeveynine yardım edip onlardan bir şeyleri savuşturabilecek, ne de ebeveyn evlâdına bir şeyler ödeyebilecek. Kimsenin kimseye yardımının dokunmayacağı bir gündür o gün. Kimsenin kimseye faydası olmayacak. Hiçbir kimseden fidye alınmayacak, hiçbir kimsenin şefaati kabul edilmeyecek ve hiçbir kimseye de yardım olunmayacak o gün.

 

Böyle bir günde ne yaparız? Kime sığınırız? Kimden yardım isteriz? Hani dünyadayken babalarımıza analarımıza ne kadar saygılıydık? Hatta onların hatırı için Rabbimize itaati terk ediyorduk değil mi? Veya çocuklarımızın üzerine ne kadar titriyorduk değil mi? Hattâ onların istikbali için Rabbimize isyan içinde bir hayatın içine giriyorduk değil mi? Onların karınlarını doyuracağız diye, onlara görkemli bir istikbal hazırlayacağız diye namazı, ilmi bile terk ediyorduk değil mi? Hanımlarımıza, kocalarımıza ne kadar sevgili ve saygılıydık? Hattâ onlara sevgimiz ve saygımız Allah’a olan sevgimizin, saygımızın önüne geçmişti. Ama ne oldu şimdi?

 

            Öyleyse, gelin bu dünya hayatı bizi aldatmasın ve aldatıcılar da bizi Allah’la aldatmasınlar. Dünyanın geçici malı, mülkü, saltanatı, evi, barkı, arabası, giyimi, kuşamı, yemesi, içmesi sakın bizi aldatmasın. Bunların tamamı geçicidir. Bunların hiçbirisine sahip olmasak da eğer îmanımız, ameliniz güzelse diğerlerinden bir alçaklığımız olmaz. Eğer îmanımız, ameliniz kötüyse yeryüzünün en büyük zenginliğine sahip de olsak hiç bir değerimiz yoktur bunu unutmayalım.

 

O zaman bu dünya hayatı bizi niye aldatıyor? Niye bu dünyanın geçici mal ve mülklerine, makam ve mevkilerine ulaşabilmek için Allah’a kulluğu terk ediyoruz? Geçici bir dünya hayatına bağlanıp cenneti kaybetmek akıl kârımıdır? Niye âhireti unutup dünyacı oluyoruz? Yoksa bu hayat, bu dünya cennetten daha mı güzeldir?

 

Yine Allah’la aldatanlar da bizi aldatmasın. Allah büyüktür, Allah Kerîmdir, Allah ğafur ve rahîmdir, Allah affeder, Allah kusura bakmaz, Allah’ın sizin namazınıza, dininize, îmanınıza ihtiyacı yoktur, sizler keyfinize göre yaşayın diyenler sizi aldatmasın. Böyleleri öyle bir Allah tanıtırlar ki Kur’an’ın hiçbir yerinde tanıtılmayan bir Allah’tır bu. Kılık kıyafete karışmayan bir Allah. Meslek seçimine karışmayan, kazanmamıza harcamamıza karışmayan bir Allah. Hukuka, eğitime, sosyal ve siyasal hayata karışmayan bir Allah.

 

            Bildiğiniz gibi yiyin için, dilediğiniz gibi giyinin, soyunun, dilediğiniz gibi hukuk yapın, dilediğiniz gibi bir hayat yaşayın diyenler sizi aldatmasınlar. Allah’ı tanımayanlar, Allah’ı yanlış tanıtanlar böylece bizi ve dinin uygulanması gereken emirlerini bozmayı hedefleyenler sakın bizi aldatmasınlar.



1812 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

EY MÜSLÜMAN! GAFLET YAKIŞIR MI SANA… - 10/07/2012
EY MÜSLÜMAN! GAFLET YAKIŞIR MI SANA…
AHİRET İÇİN YOL AZIĞI EDİNMEK - 04/07/2012
AHİRET İÇİN YOL AZIĞI EDİNMEK
DİKKAT!!! KÜRT SORUNU KONUŞULUYOR - 19/06/2012
DİKKAT!!! KÜRT SORUNU KONUŞULUYOR
SURETİ VE SİRETİYLE RABBANİ OLMAK - 30/05/2012
SURETİ VE SİRETİYLE RABBANİ OLMAK
YA RABBİ, RECEB VE ŞABANI BİZLER İÇİN MÜBAREK KIL VE BİZİ RAMAZANA ERİŞTİR - 23/05/2012
YA RABBİ, RECEB VE ŞABANI BİZLER İÇİN MÜBAREK KIL VE BİZİ RAMAZANA ERİŞTİR
İMANIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İÇİN AZMETMEK GEREKİR - 25/04/2012
İMANIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İÇİN AZMETMEK GEREKİR
MÜSLÜMANIN GİZLİ GÜCÜ, İMAN! - 11/04/2012
MÜSLÜMANIN GİZLİ GÜCÜ, İMAN!
YÜKÜ HAFİF OLMAK - 05/04/2012
YÜKÜ HAFİF OLMAK
İSLAMLA DOLULUK ORANIMIZ - 06/03/2012
İSLAMLA DOLULUK ORANIMIZ
 Devamı
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.202138.3552
Euro43.454643.6287
Hava Durumu
Saat
Site Haritası