• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret12912288

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

.


            Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ile kutlandı.

            Kutlamalara, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Viranşehir Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. 29 Ekim'deki kutlama programı saat 09.30’da İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Fatih Cesur'un tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Kaymakam Ömer Çimşit ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Fatih Cesur tören alanında halkın bayramının kutlanmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

            29 Ekim Pazar günü Viranşehir Kaymakamlığı bahçesindeki törene Viranşehir Kaymakam Ömer Çimşit, eşi Esra Çimşit Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Fatih Cesur, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ebuzer Furkan Aydoğan kurum amir ve müdürleri STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler, Muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

           Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Ömer Çimşit, 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bir cihan imparatorluğunun enkazından yeni bir devlet kurduklarını hatırlatarak şunları kaydetti: "Büyük Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan kurtuluş savaşı onun önderliğinde büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmüş ve büyük imkansızlıklara rağmen tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer Cumhuriyetle taçlandırılarak tarihimizin en büyük devrimlerinden biri gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet büyük bir düşünce devrimi başlatmış olup çağdaşlık eşitlik ve özgürlük getirmiştir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığı ile kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi kişilerin, ailelerin, sınıfların bir zümrenin hele hele kökü dışarıda olan bazı örgütlerin eline bırakılamaz. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi karşısında da milletimiz kurtuluş savaşındaki azim ve kararlılıkla mücadele etmiş, Cumhuriyetine, Özgürlüğüne, Demokrasisine sahip çıkarak devleti ile ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kez daha ortaya koymuş ve bunu da bütün dünyaya göstermiştir" dedi.

           Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi konum, siyasi ve iktisadi gücü dolaysıyla dünya üzerinde önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Kaymakam Ömer Çimşit: " Ülkemiz Cumhuriyet idaresi altında geçen bir asra yakın sürede her alanda çok büyük mesafeler kat etmiş ve dünyanın belli başlı itibar gören ülkelerinden biri haline gelmiştir. Her ne kadar bazı olumsuzluklar  yaşansa da yüzlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan ve tek yürek olan milletimizin geleceği aydınlıktır" dedi.

           Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit konuşmasının sonunda devlet memuru, öğretmen ve öğrencilere hitaben: " Değerli mesai arkadaşlarım devlet memuru olarak size tevdi edilen vazifeyi yerine getirirken vatandaşa daima yakınlık gösteriniz. Öncelikli gayenizin vatandaşa hizmet olduğunu unutmayınız. Görevinizi yaparken tebessüm, hoşgörü ve adalet temel ilkeniz olsun. Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın' öğüdünü şiar edininiz.

           Değerli öğretmenler ve eğitimciler bilginin en önemli güç olduğunu günümüz dünyasında bilgili, erdemli ve kişilikli fertler yetiştirmek temel düsturunuz olsun. Sizler Cumhuriyeti koruyacak, ecdadını ve mensubu olduğu büyük medeniyeti tanıyan vasıflı bireyler yetiştirdikçe Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur içinde kutlanacaktır. Sevgili gençler Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe sahip olduğuna inancımızda, teminatımız sizlersiniz. Hayatta daima yeni şeyler öğrenme azmi içerisinde olun. Kendinizi yarınlara hazırlarken kitaplar en iyi dostlarınız olsun. Unutmayın ki Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Taşıdığınız bu emanetin ağrılığı ve mesuliyetinin bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz" dedi

           Kaymakam Ömer Çimşit'in konuşmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Fen Lisesi öğrencilerinin oratoryosu, jimnastik ve folklor ekibinin gösterisinin arıdan müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan türkü ve marşlar seslendirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesinin ardından program geçit töreni ile son buldu. 30-10-2017

536 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası