• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam167
Toplam Ziyaret12908981

İSLAMIN RUHUNU KORUMALIYIZ

Harran Üniversitesi İlahiyatçı Celil Abuzer


         Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen "Çanakkale Ruhundan 15 Temmuz Ruhuna" konulu konferansta konuşan İlahiyat Fakültesi Öğretim ÜyesiDoç.Dr. Celil Abuzer, Başta İlahiyatçılar olmak üzere İman-Kur'an-İslam ruhunun korunması için hepimize görevler düştüğünü belirtti.

         Harran Üniversitesi Kültür ve Sanat Kulübü tarafından organize edilen konferansta konuşan Doç.Dr. Celil Abuzer, milletleri ayakta tutan, onlara kimlik veren bir takım değerler olduğunu, bu anlamda bizim toplumumuzun da değerini, kimliğini, İslam'ın oluşturduğunu, İslam'ın bizi bir arada tutan temel ortak değerimiz olduğunu, toplumumuzun çimentosu olduğunu belirtti. Bizlerin, her ne zaman İslam'a sımsıkı sarılmışsak hep yükseldiğimizi, ondan uzaklaştığımız zamanlarda da sorunlar yaşadığımızı ifade etti. Ecdadımızı Çanakkale'de düşman karşısında başarıya götüren ruhun imandan, İslam'dan geldiğini ve Çanakkale'de imanın tekniğe meydan okuduğunu söyledi.

         Celil Abuzer konuşmasının devamında; “Bizim millet olarak İslam Medeniyetinin temsilcisi ve bayraktarı olduğumuzu, savaş meydanlarında bizi yenemeyeceğini anlayan batılılar, bizi biz yapan İman Ruhunu yok etmek için toplumumuzu İslam'dan, Kur'an'dan, İmandan uzaklaştıracak sinsi planlar yapıp-uyguladılar,bazen bunda başarılı da oldular. Bu şer odakları amaçlarını gerçekleştirmek için Müslüman kisvesi de dahil her kılığa girdiler ve milletimizi aldatmaya çalıştılar. Bunun en son örneğini de 15 Temmuzda yaşadık. Bizden gözüken bizim değerlerimizi kullanan piyon bir yapı ile bizi aldatmaya, çökertmeye çalıştılar. Ancak milletimizin yüreğindeki imanından gelen feraset, bu tuzağa, bu hainliğe fırsat vermedi, şer odaklarının bu sinsi tuzağını bozdu.

         Şer odaklarının bizi çökertmeye dönük planlarından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ve tekrar tekrar yeni planlar ile geleceklerini dile getiren Doç. Dr. Abuzer; “Bu sinsi planlara karşı ancak bizi biz yapan İman-İslam-Kur'an ruhu ile karşı koyabiliriz.Bu anlamda bu ruh Milletimizde olduğu müddetçe Allahın izniyle hiçbir düşman bizi yenemeyecektir. Dolayısıyla, başta biz İlahiyatçılar olmak üzere bu İman-Kur'an-İslam ruhunun korunması için hepimize görevler düşüyor” diye konuştu.

         İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen veüniversite öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığıprogram yaklaşık olarak bir saat devam etti. 28-10-2017

 

 

891 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası