• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam32
Toplam Ziyaret12911872

KAYMAKAM ÇİMŞİT ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

.


              Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede yaşayan 52 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıttı.

             Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı protein genetik yatkınlığı olan kişilerde bağırsak ve sindirim sistemine etki ederek Çölyak hastalığına neden oluyor. Çölyak hastaları bu nedenle glütensiz özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda kalıyor. Viranşehir'de nadir bulunan glütensiz ekmek ve gıdaları çölyak hastaları dışarıdan getirtmek zorunda kalıyor. Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çölyak hastalarının yaşadığı bu sorunu gidermek için tespit edilen 52 Çölyak hastası vatandaşa glütensiz gıda paketi dağıtımında bulundu.

           Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek, Çölyak hastalarının glütensiz ekmek ve gıda temininde yaşadıkları sıkıntıları aşmak ve farkındalık yaratmak için böyle bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek: " İlçemizde şu ana kadar tespit ettiğimiz 52 Çölyak hastasına glütensiz ekmek ve gıda paketi tedarik ettik. Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit'in destekleri ile Çölyak hastalarının yüzü gülüyor. Çölyak hastalarının normal ekmek tüketme şansı yok.Glütensiz ekmek ve gıda bulmak hem çok zor hem de ürünlerin fiyatları yüksek. Şu ana kadar 52 Çölyak hastasına ulaştık. İlçede çölyak hastalarının bu sayıdan daha fazla olduğunu düşünüyoruz" dedi.12-10-2017

699 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası