• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam674
Toplam Ziyaret12912514

BAKAN FAKIBABA VE ÖZLÜ ŞANLIURFA VALİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

.


         Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

         Bakanlık görevini devralmasının ardından ilk ziyaretini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve milletvekilleriyle birlikte Şanlıurfa’ya gerçekleştiren Bakan Fakıbaba, ziyaretinin ikinci gününe Dergah Camii’nde kılınan sabah namazı ile başladı.

         Namazın ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte Akarbaşı caddesindeki bir çay ocağında kahvaltı yapan Fakıbaba ve beraberindekiler, kahvaltının ardından esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

         Şanlıurfa’da bulunan Bakan Fakıbaba ve Özlü esnaf ziyaretlerinden sonra Şanlıurfa Valiliği’ne geçtiler. Burada, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakan Fakıbaba ve Özlü, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında açıklamalarda bulundular.

 Vali Erin: Gündemimizde İşsizlik Var

         Kabinenin iki bakanını Şanlıurfa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Erin, “Yeni kabinemiz birkaç gün önce açıklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na da Şanlıurfalı büyüğümüz, hemşehrimiz Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi. Sayın Faruk Özlü de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na devam ediyor. Her iki bakanımıza da yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Memlekete ve milletimize hayırlı hizmetler etmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dünden beri yoğun temaslar ve ziyaretler gerçekleşiyor. Şanlıurfamızın özellikle işsizlik konusunda yaşanan sıkıntılarının en aza indirilmesiyle ilgili iki bakanımızın da gerek yapılan toplantılar ve bundan sonra gerçekleşecek toplantılarda alınacak önemli kararları olduğunu düşünüyorum. Ziyaretin ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah bundan sonra sayın bakanlarımızın bu hızlı temposuna ve sayın Cumhurbaşkanımızın o geniş vizyonuna yakışacak bir hizmet anlayışını Şanlıurfamıza hep birlikte sunmaktan büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isterim. Sayın bakanlarımızı tekrar bugün, bu saatte Valilik makamında ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Bakan Fakıbaba: Amacımız Urfa Halkının Refah Seviyesini Yükseltmektir

         İlk bakanlar kurulu toplantısında Şanlıurfa’nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu konuştuktan sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün birlikte Şanlıurfa’ya gitmeyi teklif ettiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakan Özlü’nün Urfa’ya yönelik projeleri Urfa’da açıklayacağını söyledi.

         Şanlıurfa’daki karşılamalarından dolayı Milletvekilleri, Vali Erin ve Şanlıurfalılara teşekkür eden Bakan Fakıbaba, “Bugüne kadar çok güzel şeyler yapıldı. Başta emeği geçen Faruk Çelik bakanımız olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ama bunu bütün Şanlıurfalı hemşehrilerim çok iyi bilsinler ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin Urfamıza sempatileri var. Urfalılara çok büyük sevgileri var. Bize ilk direktifleri, Urfa için ne gerekiyorsa onu yapacağız demeleri ve bizi göndermeleridir. Bu hizmet Allah’ın izniyle devam edecektir. Biz elimizden geldiği kadar, ekip halinde, samimi bir şekilde halkımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Zamanla, el ele vererek, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, İlçe Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Milletvekillerimiz, Bakanlar Kurulundaki diğer bakan arkadaşlarımızla Şanlıurfa’nın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çok iyi biliyor. Ben de bir kardeşiniz olarak yıllardan beri, hekimlikte, başhekimlikte olsun, belediye başkanlığında ve milletvekilliğinde Urfa’yı karış karış, adım adım dolaşan bir kardeşinizim. Amacımız Urfa halkının refah seviyesini yükseltmektir. İnşallah Allah bu konuda bize yardım eder. Basının da çok büyük desteğini istiyor, katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Özlü: OSB’de Tam Kapasite Hedefliyoruz

         Uzun zamandır Urfa’ya gelmeyi çok arzu ettiğini ancak çok çabuk değişen Türkiye gündemi nedeniyle gelişini ertelemek zorunda kaldığını dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son Bakanlar Kurulu toplantısında Urfa’nın gündeme geldiğini Urfa’ya gelmelerinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Bakan Özlü, şunları söyledi:

         Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, ilk bakanlar kurulu toplantısında çok güzel bir konuşma yaptılar. Bu konuşmasında özellikle Urfa’yı gündeme getirdi, sulama konusunu gündeme getirdiler. Mükemmel bir konuşmaydı. İkinci konu ise; Sayın Bakanımızın gündeme getirdiği, özellikle bu bölgeden başka bölgelere giden tarım işçilerin sorunlarıyla ilgiliydi. Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımızı görevlendirdi. İnşallah gelecek günlerde diğer iki bakanımızla birlikte bu konu Sayın Fakıbaba’nın çözeceği konulardan birisi. Biliyorsunuz bizim bakanlığımız Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı. Bizim bakanlığımızla ilgili Urfa’da neler yapabileceğimizi bugün burada Sayın Valimizle, sayın vekillerimizle ve ilin yerel yöneticileriyle konuşacağız, görüşeceğiz. Özellikle organize sanayi bölgelerindeki kapasitenin tamamlanması. Çünkü buradaki OSB’lerde kapasite kullanımı tam değil. Bunun tamamlanması, yani yüzde yüz kapasite kullanımına erişilmesi noktasında bugün burada görüşmeler yapacağız. Az önce Sayın Bakanım ifade etti, özellikle işsizlik konusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa’da da sıkıntılarımız var. Buna çözüm olabilecek yöntemlerden birisi de sanayi bölgelerimizin tam kapasite çalışmasıdır. Bununla ilgili projelerimiz var, planlarımız var. Bunu bugün burada istişare edeceğiz. Ayrıca şunu ifade etmek isterim. Urfa tarih şehri, kadim şehirlerimizden birisi. Bu yönde bir turizm şehri diyebiliriz, bir tarım şehri diyebiliriz. Ama aynı zamanda Urfa’nın sanayi şehri olmasını da çok istiyoruz. Yani hem tarım, hem tarıma dayalı sanayi dışında diğer sanayilerin de Urfa’da değişmesi noktasında bakanlık olarak elimizden gelen bütün desteği sağlayacağız. Buna ilişkin projeleri, faaliyetleri bundan sonra daha sık bir şekilde takip edeceğiz.

Milletvekili Gülpınar: Güzel Günler İnşallah Yakındır

         Bundan sonra çok sık şekilde Şanlıurfa’ya bakan ziyaretlerinin gerçekleşeceğini kaydeden Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar da; “Sayın Bakanımızın bu konuda destekleri çok önemli. Kendisi de değerleri bakanlarımızı Şanlıurfa’ya peyderpey davet edecektir. Buna eminiz ve bundan hep birlikte Urfa halkı olarak istifade edeceğiz. Her bir bakanın buraya teşrif etmesi bizler için büyük bir şeref, aynı zamanda onların yeni yatırım ve hizmetlere vesile olması anlamında da önem taşıyor. Urfa için güzel günler inşallah yakındır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Cevheri: Genç Nüfusumuz En Büyük Zenginliğimiz

         Tarım bakanlığının tekrar Şanlıurfa’da kalmasının Şanlıurfa için önemli bir kazanç olduğuna değinen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Bakanlar değişti ama hizmet değişmedi. Bu da hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa’ya vermiş olduğu önemin en bariz göstergesi. Çünkü Şanlıurfa iki milyonluk nüfusu, 500 binlik Suriyeli misafiri ve coğrafyası ile Güneydoğunun en önemli huzur, barış ve kardeşlik şehir. Tabi büyükşehir olmanın getirdiği sorunlarımız da var. Özellikle genç nüfus açısından muazzam bir potansiyelimiz var. Aslında bu bizim bir zenginliğimiz. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Şanlıurfa büyüyen olmakla birlikte özellikle tarım ve sağlık alanında çözüm bekleyen sorunlara da sahip. Ben çok inanıyorum ki, özellikle bakan olarak atandığı andan itibaren ekip ruhuyla bütün arkadaşlarımızı bir araya getiren, ağabeyliğini, büyüklüğünü gösteren sayınFakıbaba’ya ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli milletvekili arkadaşlarım, belediyelerimizle beraber, ekip ruhuyla Urfa’nın sorunlarının çok daha kolay çözüleceğine inanıyorum. Çünkü iyi niyetle hareket eden, çözüm odaklı bir ekibimiz var. Tekrar Şanlıurfa’ya gelişlerinden dolayı her iki bakanımıza saygılarımı sunuyor, inanıyorum ki bundan kazançlı çıkan Şanlıurfamız olacaktır” dedi.

          Valilik Makamında gerçekleşen kabulden sonra Valilik toplantı salonunda OSB Müteşebbis Heyeti ile bir toplantı gerçekleştiren Vali Erin, Bakanlar ve Milletvekileri daha sonra organize sanayi bölgesine geçtiler. 26-07-2017

 

615 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası