• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam376
Toplam Ziyaret12911370

" HALKLARIN HUZURU İÇİN SİVİL TEDBİRLER ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ"

Herkese Görev Düşüyor


         Türkiyeli/Şanlıurfalı, Iraklı ve Suriyeli STK Temsilcilerinin, Alimlerinin ve Aydınlarının 08.07.2017 tarihinde Ş.Urfa İHH Mavi Marmara Konferans Salonu'nda bir araya gelerek yaptığı "Halkların Huzuru İçin Sivil Tedbirler Çalıştayı"nın sonuç raporu aşağıya çıkarılmıştır.

         Çalıştayımızda, Türkiye’de ve şehrimiz Şanlıurfa’da Suriyeli muhacirlere yönelik dışlama/ötekileştirme ve şiddete maruz bırakma çabalarının büyük emperyalist güçler tarafından Türkiye’mizi ve şehrimizi kaosa sürüklemek amacıyla yapılan büyük planın bir parçası olduğu kanaatine varılmıştır. Bu nedenle;

1- Ensar muhacir vurgulu görsel çalışmalar şehrin muhtelif yerlerindeki bilbordlara asılmalı,

2- Sosyal medya kullanılmalı ve kardeşlik vurgusu öne çıkarılmalı,

3- Suriye ve Türkiyeli Âlimler, STK başkanları ve Kanaat önderleri Tv programlarına katılarak konuyu iyice izah etmeli, halk bilgilendirilmeli,

4- Âlimler, Kanaat önderleri, muhtarlar ve gönüllü kişiler ev ve esnaf ziyaretleri yaparak konu hakkında bilgilendirmeli.

5- Valilik ve Emniyetten randevu alınıp bir daha ziyaret edilmeli. Konunun hassasiyetine binaen emniyet güçlerinin sahada daha aktif rol alması gerektiği, suçu önlemeye yönelik tedbirlerin artırılması gerektiği bilgilendirilmeli.

6- Suriyeli olup toplumsal huzuru bozan eylemlerde bulunanlar cezalandırılmalı ve sınır dışı edilmeli. Türkiye vatandaşı olup bu tür suçları işleyenler de hakeza cezalandırılmalı.

7- Olumlu her gelişme hakkında kamuoyu hızlıca bilgilendirilmeli.

8- Suriyelilere yapılan yardımların istatistikleri ve gerekçeleri kamuoyuna detaylı bir biçimde açıklanmalı.

9- Bu günlerde Suriyeli gençlerin halkımıza su ve gül dağıtımılarının olumlu karşılandığı görülmüştür. Bu tip gönül alıcı davranışların artırılarak  devam ettirilmesinin faydalı olduğu kanaatine varılmıştır.

10- Basın camiası, gelişen olaylar hakkında yapacığı haberlerde daha yapıcı bir dil kullanmalı ve halkları sağduyuya davet etmeli.

11- Konu ile ilgili Kamu spotlu tanıtım filmlerin yapımı ve yayınlanması için ilgili birimlere tavsiyelerde bulunulmalı.

12- Şanlıurfa’daki Suriyeli âlimlerin üç gün önce Suriyelilerin uyması gerektiği konular/kurallar hakkında yayımladıkları 7 maddelik tavsiyelerin şehrimizde olumlu etki yaptığı tespit edilmiştir. Bu nedenle süreç içerisinde benzeri çalışmaların yapılması teşvik edilmelidir.

13- 15 Temmuz darbe kalkışması yıl dönümü münasebetiyle kurum/kuruluşların yapacağı programlarında konu işlenmeli. STK  ve Kanaat önderlerine söz hakkı verilmeli.

14- Milli Eğitim talimatiyla okullarda ögrencilere de bu yönde telkinlerde bulunulmalı.

15-Camilerde Vaaz ve Hutbelerde de bu konu sık sık işlenmelidir. Suriyeli Alimlerin, Suriyelilere vaaz ve nasihat verme imkanları çoğaltılmalı. 

16- Gençlere çalışma imkanı sunmak ve toplumla adaptasyonlarını saglamak noktasında çalışmalara ağırlık verilmeli, iş edindirme kurslarına tabi tutulmalı.

17- Yukarıda zikredilen maddelerin tatbiki için ikinci bir çalıştayın zorunlu olduğu tespit edilmiştir. İkinci Çalıştayın 12 Temmuz 2017 çarşamba günü saat 17:30 da Şair Nabi Kültür ve Konferans Salonunda yapılacaktır.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 09.07.2017

 Grup Adına Behçet ATİLA (İHH Bölge Koordinatörü)

 DESTEKLEYEN STK'LAR/PLATFORMLAR:

İHH Ş.URFA TEMSİLCİLİĞ -DENİZ FENERİ Ş.URFA TEMSİLCİLİĞİ- MEMURSEN Ş.URFA TEMSİLCİLİĞİ GÜNYÜZÜ DERNEĞİ-ÇÖLYAK DERNEĞİ-HARRAN ULUSLARRASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ- ŞANLIURFA İHH İYD-EL-ENSAR DER- AID Ş.URFA TEMSİLCİLİĞİ-RABİA DER- EYİMDER-TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ MEMURSEN Ş.URFA ŞUBESİ-ŞABED-İBRAHİMİYE KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ-ELBİRLİĞİ DERNEĞİ-GENÇ YÜKSELİŞ HAREKETİ-İNSANDER-İYİLİKDER-Ş.URFA DİNBİRSEN-DOST MECLİSİ-İNFAKDER-İHL PLATFORMU-YENİ GENÇ BAKIŞ DERNEĞİ-KALEMDER-SAĞLIKDER-UMUT KERVANI VAKFI MEMURSEN Ş.URFA TEMSİLCİLİĞİ-SURİYELİ VE URFALI ALİMLER- SURİYELİ VE URFALI KANAAT ÖNDERLERİ- SURİYE STK LARI 

 10-07-2017

923 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası