• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam343
Toplam Ziyaret12908484

337 YETİM SEVİNDİRİLDİ

.


         Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından 337 Suriyeli yetime nakdi yardım yapıldı.

        Urfa City AVM’de düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Başkan Yardımcısı Ali Acar, İHH Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Başkanı Mevlüt Yurt, Vali Danışmanları Reşat Uzun ve İbrahim Akgün ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı.

         Suriyeli yetim çocukların seslendirdiği ilahilerden sonra başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, “31 Mayıs Mavi Marmara saldırısında şehit olan on kardeşimizi ve dün Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 kardeşimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Suriye’deki katliamlardan kaçan kardeşlerimize kucak açan Şanlıurfamız, adeta 1400 yıl öncesinin Medinesine dönmüş durumdadır. Bu kardeşliğimizi pekiştiren Yüce Allah’a hamd ediyoruz” dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yüz bin yetime sponsor olduklarını, Şanlıurfa’da ise 1050 yetime sponsorluk yaptıklarını belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, “Şu anda 337 yetimimiz burada. Onlar için temin edilen nakdi yardımı takdim edeceğiz. Şimdiye kadar Urfa’da ondan fazla yetim sevindirme organizasyonu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 Vali Tuna; Yetimler Peygamberimizin Emanetleridir

         Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yetimlerin peygamberimizin emanetleri olduğunu belirterek, “Kendisi de bir yetim olan Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v), hayatının sonuna kadar yetimlere destek olmuş, her zaman onların yanında olmuştur. Yüce Allah’ın rızasını kazanmanın önemli yollarından biri yetimlere sahip çıkmak, onlara yardımcı olmaktır. Özellikle yıllardır yanı başımızda devam eden savaşlardan kurtulan binlerce yetim var ve çoğu Şanlıurfamızda yaşıyorlar. Şanlıurfalılar yıllardır ensar bilinciyle muhacir kardeşlerini misafir ediyor, onlara sahip çıkıyor” dedi.

         İHH’nın dünya çapında yüz binden fazla yetime sahip çıkmasının takdire şayan olduğunu, ümmetin birliğinin, beraberliğinin, Müslümanların birbirine destek olmasının en güzel örneklerini verdiklerini dile getiren Vali Tuna, “Biz de Şanlıurfa olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Onlar, peygamber efendimizin bize emanetleridir, onlara en iyi şekilde sahip çıkacağız” dedi.

         Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İHH tarafından hazırlanan nakdi yardım zarflarını yetim çocuklara teslim etti.  01-06-2017

  

892 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası