• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam325
Toplam Ziyaret12909659

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ ŞANLIURFA'YI ZİYARET ETTİ

.


         Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.

         Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Kemalettin Yılmaztekin ve bakanlık bürokratlarının eşlik ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı, Valilik girişinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları Tarık Açıkgöz ve Ufuk Akıl, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve protokol üyeleri karşıladı.

         İlk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kılıç, daha sonra Valilik Makamında ağırlandı.

         Bakan Kılıç’ın ziyaretiyle ilgili basına konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “İlimize teşrif eden Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ı Şanlıurfa Valiliği’nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Burada, peygamberler şehrinde, Türkiye’nin genç şehrinde Gençlik ve Spor Bakanımızın ziyareti önümüzdeki dönem için bu zamana kadar yapılan hizmetlerin çok üst seviyede devamı noktasında hayırlı gelişmelere de vesile olacağına inanıyor, sayın bakanımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

         Şanlıurfa’daki iki günlük program vesilesiyle burada devam eden yatırımların koordinasyonu noktasında önemli gelişmeler olacağına değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise “Tarihiyle, kültürüyle, genç nüfusuyla ve ortaya koyduğu potansiyellerle ülkemizin en önemli illerinden biri olan Şanlıurfa’mızın, gençlik ve spor alanında çok daha farklı seviyeye gelmesi açısından çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Daha önceki ziyaretlerimizde programa aldığımız birçok semt sahası, okulların bahçesine yaptığımız sahalar bitmiş durumda. Bunların sayısına baktığımızda toplamda elliyi geçmiş durumda” dedi.

 Olimpik Havuz

         Şanlıurfa’da inşası planlanan olimpik yüzme havuzu konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Şu anda Şanlıurfa’da kullanımda olan havuzlarımız var. Yerel yönetimlerimizle koordine içerisinde küçük semt havuzlarının yapımıyla ilgili desteklerimiz de devam ediyor. Havuzlarımızdan en önemlisi, gündemde en çok takip edilen havuz projelerimizden biri olan olimpik yüzme havuzumuz. Burada bir değişikliğe gidiyoruz. Şu andaki proje olimpik bir havuz inşasıyla ilgiliydi. Bunun içerisine aynı zamanda atlama kulesini de dahil ederek daha farklı bir proje ile atlama branşlarını da dahil ediyoruz. Böylece gençlerimiz su sporlarında farklı bir branşa daha kavuşmuş olacak. Önümüzdeki kırk gün içerisinde olimpik havuzumuzun ihalesi yapılmış olacak. Türkiye’de az sayıda ilde bulunan bu olimpik havuzumuz da Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 Yurt Sorunumuz Yok

         Şanlıurfa’da, yükseköğrenimdeki yurt konusunu da yakından takip ettiklerine değinen Bakan Kılıç, “Kredi Yurtlar Kurumu ile aldığımız tedbirler ve yaptığımız yatırımlarla gördüğümüz kadarıyla Şanlıurfa’da yüksek öğrenimdeki barınma sorunu ortadan kalkmış durumda. Şu anda eski diye tabir ettiğimiz, fiziki anlamda uzun yıllar hizmet vermiş olan yurtlarımızın yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Dolaysıyla Şanlıurfa, Kredi Yurtlar Kurumu yatırımları açısından iyi bir seviyede olan ilimiz” dedi.

 Gençlik Merkezleri

         Şanlıurfa’da dokuz ayrı gençlik merkezinin olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç şunları söyledi, “Bu gençlik merkezlerinin nitelikli çalışmalar içerisinde yer almaları için çaba sarf edeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız. Öğretmenlerimize ve aynı zamanda sportif çalışmalarda sporcularımıza ve antrenörlerimize önemli görevler düşmekte. Burada sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapacağımız çalışmalarda önemli mesafe katedeceğimize inanıyorum. Bu arada sivil toplum kuruluşu projelerine iki yılda 1 milyon 200 bin TL’lik destek vermiş bulunuyoruz. Bu miktar artarak devam edecek. Güneydoğu Anadolu bölgesine özel olarak yaptığımız çalışmalarda Şanlıurfa nüfusunun genç olması, potansiyelinin yüksek olması nedeniyle önemli bir pay aldı. Bu nedenle yatırım programlarımızda da Şanlıurfa başta gelen iller arasında. Özellikle son 16 Nisan referandumuyla ülkemizin yeni yönetim sisteminin desteklenmesi konusunda Şanlıurfa gerçekten çok büyük bir destek verdi. Bu nedenle Şanlıurfa halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın yatırımlar konusundaki talimatlarını zaten almış durumdayız. Bu talimatları uygulamak için gece gündüz çalışır durumdayız. Sayın Başbakanımızın bu konuyu takipleri var. Şanlıurfa aynı zamanda siyasette en üst seviyede temsil edilen bir il. Dolaysıyla burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyin yoğun bir çalışması var. Bizi ne kadar sıkı takip ettiğini size hatırlatmak istiyorum. Aynı zamanda Şanlıurfa milletvekillerinin kentleriyle ilgili yoğun çalışmaları var. Bizi nerede bulsalar Urfa ile ilgili bir konumuz oluyor. İnşallah hep birlikte, Şanlıurfa’mızın geleceğe yürüyüşünü çok daha güzel bir şekilde hayata geçireceğiz. Şanlıurfa, siyasetiyle, yerel dinamikleri olan sivil toplum kuruluşları ve belediyeleriyle çok şanslı. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, Şanlıurfa ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı hiçbir zaman fırsat verilmemiştir. Bu anlamda da Şanlıurfalı kardeşlerimize, hemşehrilerimize ayrı bir teşekkürü borç biliyorum. Çünkü ülkemizin, devletimizin, milletimizin geleceğine kastetmeye çalışan hainlerin hiçbir zaman tutunamadıkları, yer bulamadıkları şehirdir Şanlıurfa. Özellikle devletinin, milletinin, bayrağının yanında duran Şanlıurfa’nın da bu anlamda çok ayrı bir yeri vardır”

 Harran ve Akçakale’ye Özel Teşekkür

         16 Nisan 2017 Tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi referandumunda Türkiye rekoru kıran Harran ve Akçakale’ye özellikle teşekkür eden Bakan Kılıç, “Tabiri caizse kürsünün üç bacağından ikisini Şanlıurfa doldurmuştur. Şanlıurfa’ya özellikle Harran ve Akçakale’ye sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Spor Faaliyetleri

         Avrupa güreş şampiyonasında büyük başarı gösteren serbest güreş takımını tebrik eden Gençlik ve Spor Bakın Akif Çağatay Kılıç, devam eden grekoromen güreş müsabakalarında elde edilen başarılardan dolayı sporcuları tebrik etti.

         Yakın zamanda eskrimde elde edilen başarılar, bilardoda önceki gün elde edilen başarı ve Kocaeli’de devam eden Karate Avrupa Şampiyonası müsabakalarına da değinen Bakan Kılıç, “Bunlarla beraber hazırlığını yaptığımız İslam oyunları var. 11 Mayıs’tan sonra başlayacağımız İslam oyunlarında ülkemizi temsil edecek kardeşlerimiz hazırlık yapıyorlar. Dün haltercilerimiz başarılarıyla geldiler, yelkencilerimiz müsabakalar için hazırlanıyor. Böylece spor müsabakalarında çok güzel başarılar elde ediyoruz. İnşallah Şanlıurfa’dan da başarılar elde ederek yolumuza devam edeceğiz.

 Su Sporları Yeniden Başlayacak

         Önceki yıllarda Şanlıurfa Atatürk baraj gölünde gerçekleşen su sporları müsabakalarının yeniden başlayacağı müjdesini de veren Bakan Kılıç, “Yapacağımız gençlik kampı çalışmaları çerçevesinde Atatürk Barajı çevresinde bir kamp merkezinin hayata geçirilmesi,  Atatürk baraj gölünde su sporlarının yapılabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kamp vesilesiyle yeni sporcu kardeşlerimizin yetişeceğine inanıyorum” dedi. 07.05.2017

 

515 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası