• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam183
Toplam Ziyaret12908997

VALİ TUNA: URFA, ÜLKENİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK BİR KENTTİR

.


         Harran Kaymakamlığı, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Harran Belediyesi’nde organize edilen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl Müftülüğü, Türk Hava Yolları ve İslam Tarihçileri Derneği tarafından desteklenen, ‘1. Uluslararası İslam Tarihi ve Medeniyetinde Harran Sempozyumu” başladı.

         5-6-7 Mayıs 2017 Tarihlerinde, tarihi Harran harabelerinin gölgesinde yapılan sempozyumun açılış törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Harran Kaymakamı Temel Ayca, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Ali Sarıışık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, akademisyenlerve davetliler katıldı.

 Vali Tuna: Urfa, Ülkenin Geleceğini Şekillendirecek Bir Kenttir

         Sempozyumun açılış töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Harran’ın insanlık tarihi, İslam ve Türk İslam tarihi açısından önemli ve kadim bir şehir olduğuna vurgu yatı. Harran’ın yanında Urfa’nın Türkiye’nin zengin tarihi geçmişe sahip bir kent olduğunun altını çizen Vali Tuna, genç nüfusuyla Şanlıurfa’nın, ülkenin geleceğine yön verecek bir potansiyel olduğunu ifade etti.

         Harran’ın, UNESCO dünya mirası geçici listesinde yer aldığını hatırlatan Vali Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: “Harran, İslam’dan önce ve sonra da bilim tarihinin merkezi olmuştur. Harran Okulu’ndan yüzlerce dini, beşeri ve doğa bilimlerinde âlimler yetişmiştir. Bunların yüzlerce eseri hala bilim çevrelerinde kullanılmaktadır. Harran, mimarlık tarihi açısından da çok zengindir. 150 odasıyla Harran kalesi, dünyanın en antik yapılarından biridir. Bir kaç ay içerisinde restorasyonuna başlanacak olan Harran Ulu Camii, Harran için çok değerli bir eserdir. Hz. Ömer’in, sahabe İyad bin Ganem’in, Nureddin Zengi’nin ve Selahaddin Eyyübi’nin bize emanetidir. 11 dönüm üzerine kurulu olan bu cami, her bakımdan Şam Emevi Camii’ne benzetilmektedir. Harran ve çevresinde bulunan, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği ve bu organizasyonun adına yapıldığı Hayat-ı Harrani, Harran için önemli bir değerdir. Bu çalışmaların hepsi Şanlıurfa’mızın marka değerini artıracak çok önemli çalışmalardır. Özellikle üniversite ve bilim kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar ve katkılar burada kültür turizmi adına yapılan kazılar ve bunların teşhir, tanzim, tanıtımının yapılması, beraberinde yapılacak sosyo-kültürel faaliyetleri birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu vesileyle hem yurt içinde hem de yurt dışında Şanlıurfa’nın sahip olduğu değerler, güzellikler ve kültürel miras tanıtılacaktır. Böylece burası eskiden olduğu gibi insanların dolup taştığı, bolca ziyaret edildiği, burada yaşayan insanların da bundan istifade ettiği bir yer olacaktır. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa, ülkenin geleceğini şekillendirecek bir kenttir.”

 Kaymakam Ayca: Harran’ı Dünyaya Tanıtmalıyız

         Harran’ın, sahip olduğu zengin kültürel mirasla bizler için büyük bir miras ve emanet olduğunu kaydeden Harran Kaymakamı Temel Ayca ise, “Bu büyük mirasa onu tanıyarak ve onu dünyaya tanıtarak sahip çıkabiliriz. Harran, kültür turizminde olduğu kadar inanç turizminde de çok önemli bir yerdir. Hayat-ı Harrani Harran’da yaşamış çok önemli bir değerdir. Hayat-ı Harrani’yi ve Harran’ı önce tanımak, daha sonra da ülke çapında ve dünyada tanınmasını sağlamak önemlidir. Harran zaten bu ilgiyi hak ediyor ve bugüne kadar tüm dünyanın gözü burada. Bizim üzerimize düşen bu mirası gözümüz gibi korumak, bilinmeyenlerini keşfetmek ve tüm insanlığa tanıtarak gelecek nesillere miras olarak devretmektir” dedi. 05-05-2017

 

 

796 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası