• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam481
Toplam Ziyaret12910452

454 YENİ GÜVENLİK KORUCUSU YEMİN ETTİ

Tören Yapıldı


         Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen Güvenlik Korucuları ant içme törenine katıldı.

          Şanlıurfa'da İçişleri Bakanlığının açtığı Güvenlik Korucusu kadrosunda kırsal alanda görev yapacak olan 454 Güvenlik Korucusu düzenlenen törenle yemin ederek görevlerine başladı. Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Şanlıurfa’da emekli olan 370 güvenlik korucusunun yerine İçişleri Bakanlığının oluru ile Şanlıurfa’ya 470 Güvenlik Korucusu kadrosu verildiğini ve İl Jandarma Komutanlığının yaptığı çalışmayla 454 Güvenlik Korucusunun ataması gerçekleştirildiğini belirtti.

          Güvenlik Koruculuğu sisteminin devlet ve millet birlikteliğini sağlamak anlamında önemli bir proje olduğunu kaydederek konuşmasına devam eden Vali Tuna: “PKK terörünün bir etnik kimlik meselesi olmadığını, Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre karşı bir irade ortaya koyduğunun göstergesi olduğunu belirtmek istiyorum. Dün olduğu gibi bugünde operasyonlar aralıksız devam edecek olup bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürdürülecektir. Bu mücadelede en büyük desteği tabi ki vatandaşlarımız vermektedir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkan ihanet şebekelerine karşı gerektiğinde bir araya gelebileceğimizi ve bütün dünyaya bunu ispat edebileceğimizi göstermiş bulunuyoruz” dedi.

          Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ise; Şanlıurfa genelinde 470 güvenlik korucusu alımı gerçekleştiğini belirterek 15 günlük eğitimlerin ardından 454 güvenlik görevlisinin göreve başladıklarını söyledi. 1985’ten bu yana terörle mücadelede etkin rol alan ve emekliye ayrılan koruculara da konuşmasında yer veren Albay Timuroğlu: “Bu mücadelede ilimizde görev yapan 6 güvenlik korucumuz şehit oldu, bir korucumuz ise kanını dökerek gazi olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi olan kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Emekli olan korucularımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi ifade ediyor, bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur dolu yaşamalarını diliyorum” dedi.

          Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise: “Koruculuk bir meslek değil bir davadır. Biz Güvenlik Korucuları başta olmak üzere Türkler, Kürtler, Zazalar ve Araplar bizim birbirimizden ayrımız gayrımız ve farkımız yoktur. Biz bin 750 şehit, 2 binin üzerinde gazi vermemiz pahasına dün olduğu gibi bugünde devletimizin yanındayız. Eğer dağlarımızda eşkıyalar dolaşmamış olsaydı, her gün vatandaşlarımızı, kundaktaki bebelerimizi, gençlerimizi ve yaşlılarımızı katletmemiş olsalardı bu gün koruculuk sistemine de ihtiyaç duyulmazdı” dedi.

          Yapılan konuşmaların ardından emekli olan 370 Güvenlik Korucusunu temsilen törene katılan koruculara Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından plaket ve sertifikaları takdim edildi. Göreve yeni başlayan 454 Güvenlik Korucusunun yemininin ardından tören sona erdi.

          İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Güvenlik Korucuları ve Şehir Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve korucu aileleri katıldı. Kaynak: Ş.Urfa Valilik Basın 29-03-2017

655 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası