• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret12909451

Ş.URFA SKM BAŞKANI KIRIKÇI CİHANNÜMA ÜYELERİ İLE BULUŞTU

Kırıkçı Dur Durak Bilmiyor


         AK Parti Şanlıurfa İl SKM Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Halk Oylaması öncesinde Cihannüma Şanlıurfa Temsilciliği üyeleriyle “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni konuşmak üzere bir araya geldi.

 Türkiye’nin rejimi demokratik bir Cumhuriyet’tir

         Beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Cihannüma Şanlıurfa Temsilciliğini ziyaret eden AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HükümetSistemleri-Modellerinin ilk örnek olmadığını belirterek“Ülkeler, dünya ve ulusaluygulamaları dikkate alarak, geçmişin birikim ve pratiklerinigözeterek, millete ait egemenliğin nasıl somutlaşacağını,pozitif kurallarla şekillendirirler. Bu bakımdan teklifle, yürütmemodelinin, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ olarakisimlendirilmesi, son derece isabetlidir. Gerçekten bu tanım,Türkiye’nin rejim sorunu, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ınvurguladığı gibi 1923’te bitmiştir. Cumhuriyet, milletimizinen kıymetli kazanımıdır ve Türkiye’nin rejimi demokratikbir Cumhuriyettir. 18 maddelik Anayasa değişikliğini, rejimdeğişikliği olarak nitelemeye yeltenenler, kafa karışıklığıpeşindedirler. Hiçbir vatandaşımız bu yanlışlığa düşmemeli, muhalefetin oyununa gelmemelidir. Çünkü rejim değişmiyor, sadece sistem değişiyor” dedi.

 Yasama yetkisi ise Mecliste olacak

         Cihannüma Şanlıurfa İl Temsilcisi Av. Hasan Balay ise, “Anayasa değişikliğinin en önemli özelliği, yürütmeyi ikibaşlı olmaktan çıkarmasıdır. Cumhurbaşkanının halkoyuile seçilmesi nedeniyle halka karşı siyasi sorumluluğununbulunması ve geniş icrai yetkileri nedeniyle gelecekte,yürütmenin diğer tarafı olan Başbakan ve Bakanlar Kurulu ileyaşanabilecek muhtemel devlet krizini ortadan kaldıran birdeğişikliktir.Anayasa değişikliğine göre yürütme yetkisi halkoyu ile seçilenCumhurbaşkanına ait olacaktır. Cumhurbaşkanı bu yetkisiniyardımcıları ve parlamento üyesi olmayanlardan atayacağıBakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi ise Mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının, yasa teklif etmeyetkisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı,kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemiöngörülmektedir. Kısaca 2 başlılık ortadan kalkacak ve uyuşmazlıklar azalacak, siyasi istikrar devam edecektir” diyerek, kendilerinin de konuyu çok iyi araştırdıklarını ve çevrelerini bilgilendirdiklerini,16 Nisan günü EVET oyu kullanacaklarını belirttiler. Kaynak: Ak Parti Ş.Urfa SKM 16-03-2017

693 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası