• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam291
Toplam Ziyaret12908432

2.EL ELEKTRONİK ALIP SATANLAR DİKKAT!

Valilik Uyardı


         İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır.

         Şanlıurfa Valiliğinin 03/02/2017 tarihli olurları ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili hükümleri uyarınca yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili olarak;

         İlimizin sınır ili olması sebebiyle ilimizde kayıtlı kayıtsız şekilde ikamet eden yabancı uyruklu şahısların fazla olması sebebiyle asayişe müessir olayların artması, bu durumun kamu güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, vatandaşlar üzerinde endişe yarattığı ve bu tür güvenlik zafiyetlerinin zor emeklerle kazanılan birikimlerin suç olgusu içerisindeki kişilerin eline geçerek bu kişilerin haksız kazanç sağlamalarına neden olduğu görülmüştür.

         İkinci el elektronik cihaz alım-satım ve hat tahsis işlemleri yapan iş yerleri ile ilgili olarak; yabancı uyruklu ve şüpheli şahısların iletişim konusunda sahte isim veya kimlik bilgileri kullanarak hat tahsisi yaptığı tespiti yapılmıştır.

         5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 56. Maddesi 3. fıkrasında “Abonelik tesisi için gerekli kimlik belgeleri örneği alınmadan işletmeci veya adına iş yapan temsilcisi tarafından abonelik kaydı yapılmaz.” hükmü mevcuttur.

İkinci El elektronik cihaz alım satımlarında alıcı-satıcı kimlik bilgileri alınmadan yapılan işlemler suç olarak tanımlanmış olup; 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 63. Maddesine göre cezalandırılacağı hükmü vardır.

         Bahse konu işyerlerinin iş ve işlemleri ile ilgili olarak suç ve suçlunun önüne geçilebilmesi için;

1-      İkinci El elektronik cihaz alım satım işlemleri esnasında alıcı-satıcı kimlik bilgileri alınmadan herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

2-      Bahse konu iş yerleri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde belirlenecek bir iletişim kanalı ile cihaz ve ya hat satın alacak yabancı uyruklu ve şüpheli şahısların fotoğraflarının Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ivedi şekilde gönderilmesi sağlanacaktır.

3-      İkinci El elektronik cihazların satışını yapan işletmelerin çalışanlarına bu hukuki durum tebliğ edilecektir.

4-      İkinci El elektronik cihaz alım ve satımı üzerine faaliyet gösteren iş yerleri; kişi/kişilerin kimlik ve adres bilgilerine, eşya miktar ve özelliklerini belirtir Ek-1 deki formun tanzim edilerek kolluk kuvvetleri tarafından istenilmesi durumunda formun ve faturanın ibraz edilmesi sağlanacaktır. Ek-1 de tanzim edilen form bir yıl sürece saklanacaktır.

          Yukarıda belirtilen hususların (tebliğ tarihinden başlamak üzere) yerine getirilmesi, yerine getirilemeyecek bir durum söz konusu olması durumunda yazılı olarak bildirilmesi gerektiği; yukarıda belirtilen hususlara uyulmaması durumunda (5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. ( c ) bendine atfen) 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi gereğince öngörülen idari para cezasının uygulanacağı hususları;

 Kamuoyunun ve ilgililerin bilgisine sunulur.

 Kaynak: Ş.Urfa Valilik Basın 11-02-2017

699 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası