• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret12911668

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE SİGARA BIRAKMA STANDI AÇILDI

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Duyurulur


         Harran ÜniversitesiAraştırma Uygulama Hastanesi,9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü münasebetiyle, halkımızı sigaranın zararlarına karşı bilgilendirmek için stand açtı.

          Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte Harran ÜniversitesiAraştırma Uygulama Hastanesinde açılan stand da Şanlıurfa halkına sigaranın zararları anlatıldı. Üniversite hastanesinde bulunan poliklinikte verilen destekle sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

          Uzmanların Türkiye'de sigaraya bağlı yıllık 100 bin kişinin yaşamını yitirdiğini uyarısınıhatırlatanHarran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, sigaranın hem yaşamımızı zehir ettiğini, hem de bizleri adım adım ölüme götürdüğünü söyledi.

         Çevreye, sağlığa ve ekonomiyebir çok alanda zararlar oluşturan sigaradan kurtulmak için herkesin üzerinde düşen vazifelerinin olduğunu söyleyen Rektör Taşaltın; “Sigara, kullanıcıyı hem sağlık anlamında hem de ekonomik olarak etkiliyor. Bunun ülke ekonomisine zararları azımsanmayacak kadar fazladır.  Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre sigara içmenin dünya ekonomisine yılda 1 trilyon dolar maliyet oluşturduğubelirtiliyor. Dolayısıyla sigara tüm dünya için bir illet haline geldi. Bu illetten kurtulmak isteyen tüm vatandaşlarımız hastanemizden tıbbi destek alabilirler” diye konuştu.

          Sigara bırakmada ailelerin önemine değinen Sigara Bıraktırma Polikliniği hekimi Doç. Dr. Dursun Çadırcı: “Halkımızın bilinçlendirilmesi, sigarayla savaşta en önemli gücümüzdür.Ailelere bu konuda çok iş düşüyor. Aileler çocuklarını zararlı alışkanlıklarda korumalı. Sigara gibi kötü alışkanlıkları edinenleri,terketmeye ikna etmek biraz zor oluyor. Biz üniversite hastanesi olarak üzerimize düşeni yaparak tedavi ediyoruz. Aile desteğinin yetersizliği veya aile ile yetersiz ilişki, sigara kullanmayı artırmaktadır.Ailede sigara kullanan bir birey olması gencin sigara ile tanışmasına neden olmaktadır. Ana babanın sigara kullanması gencin de sigara kullanma olasılığını birkaç kat artırmaktadır.Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara bulaşmamaları için takipçisi olalım” dedi.  Kaynak: Harran üniversitesi Basın  08-02-2017

 

600 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası