• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam119
Toplam Ziyaret12911113

BAKAN ELVAN’DAN ŞANLIURFA’YA MÜJDELİ HABER

Bakan Elvan'ı Vali Tuna Karşıladı


         Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da, önemli açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Elvan’ı, Vali Güngör Azim Tuna karşıladı.

          Şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına çıkan Bakan Elvan’a, Vali Tuna tarafından brifing verildi. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Elvan: “Cazibe merkezleri programı kapsamında Kasım ve Aralık aylarında yatırımcılarımızın ön taleplerini aldık. Bu ön talepleri aldığımızda 23 ilin tamamına yatarım yapmak isteyen girişimcilerimizin olduğunu gördük. Şanlıurfa iline yönelik yoğun bir talep olduğunu ifade edebilirim. Aşağı yukarı 3 milyar liralık bir yatırım yapma talebi var. Bu çok önemli bir meblağ. Çok sayıda yatırımcımızın Şanlıurfa’ya yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu biliyoruz. Biz başvurular yapıldıktan sonra gerekirse yatırımcılarımızı yönlendireceğiz. İllerimize belirli roller vermek istiyoruz. Her ilimizin belirli bir alanda uzmanlaşmasını istiyoruz. Bu talepleri alacağız. Aldıktan sonra kümelenme için hangi sektörde hangi yatırımcı hangi ile gitmelidir konusunda onlara yardımcı olacağız” dedi.

          Şanlıurfa halkının, isminin altındaki “Şanlı” kelimesinin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini kaydeden Bakan Elvan, “Terör örgütlerine ve dış mihrakların tahriklerine yönelik gereken önlemi vatandaşlarımız her zaman almıştır. Gereken hassasiyeti göstermiştir. Bu ülkenin bayrağına, birliğine, bütünlüğüne her zaman sahip çıkmıştır. Şanlıurfa ilimizin kardeşlik diyarı olmanın ötesinde başka bir özelliği var. O da fedakarlık ve insanlık diyarı olan bir ilimiz olmasıdır. Nedir bu? Bugün 500 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyorlar. Şanlıurfa halkı ve Türkiye Cumhuriyeti bu insanlara kucak açmıştır. Dünya’nın hangi ülkesinde hangi yöresinde 500 bin misafirin ağırlandığını görüyorsunuz? Var mı böyle bir vaka? Şanlıurfa inanç turizminin başkenti, peygamberler şehri. Doğal haliyle Şanlıurfa ili bir cazibe merkezi. Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa bu bölgenin parlayan bir yıldızı olacak. Şanlıurfa’nın huzuru, bizim huzurumuzdur. Türkiye’nin huzurudur. Şanlıurfa’nın gelişmesi ve kalkınması, Türkiye’nin gelişmesi demektir. Her birlikte el ele vererek Şanlıurfa’nın gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

          Ziyaretleri kapsamında GAP Başkanlığını da ziyaret edeceklerini ifade eden Bakan Elvan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Özellikle işsizliğin azalması ve nitelikli insan sayısının artırılmasına yönelik çok güçlü mesleki eğitim programlarını çok yoğun bir şekilde başlatacağız. Her bir eğitim verdiğimiz kardeşimizi de istihdam edeceğiz. GAP idaresi ve Kalkınma Ajansımız bunu birlikte hazırlayacaklar. Bu bölgede ve Türkiye’de insan kaynağına yönelik ihtiyaç neyse bu konuda tedbirlerimizi alacağız. Gençlerimizin istihdamına büyük önem vereceğiz. Valimiz ve milletvekillerimizle omuz omuza vererek bir bütün olarak Şanlıurfa’mızı layık olduğu yere getireceğiz. Bu noktada sayın valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum”

          Vali Tuna’da Bakan Elvan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bölgesinde her alanda kalkınmanın en önemli merkezlerinden birisi olan Şanlıurfa ilimiz sahip olduğu potansiyeliyle bundan önce olduğunu gibi bundan sonra da devletimizin sağladığı desteklerle ülkemizin kalkınmasında adından çokça söz ettirecektir. Bu konuda sayın bakanımıza yaptığı ve yapacağı desteklerden ötürü sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

          Bakan Elvan programına Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek devam etmek üzere valilikten ayrıldı. Kaynak: Ş.Urfa Valilik Basın  04-02-2017

 

 

845 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası