• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam510
Toplam Ziyaret12903287

URFALI ŞEHİTLER EBEDİYETE UĞURLANDI, ÇELİK SERT ÇIKTI

Cenazesine Binler Katıldı


         Cumartesi akşamı Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan bombalı saldırılar sonrası 31'i polis olmak üzere 44 kişi şehit oldu.
         Şehit düşen polisler arasında Urfalı olan 4 polisten ikisi için bugün Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'te katıldı. İstanbul Beşiktaş'ta polise yönelik gerçekleştirilen hain bombalı saldırılar sonrası ülke yasa büründü. Tüm yurt genelinde birgünlük yas ilan edilirken 44 eve şehit ateşi düştü.
         Şanlıurfa'da da, 4 polisin baba ocağına ateş düştü. 4 şehitten ilki Süleyman Sorkut Siverek ilçesinde dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisler Enes Çiçek ve Mehmet Taş için düzenlenen şehit töreninde göz yaşları sel oldu.  Şehit aileleri ve yakınlarının sinir krizi geçirdiği törende sık sık tekbirler getirildi.          Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı şehit uğurlama töreninde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer, GAP Bölge Kalkınma Daire Başkanı Sadrettin Karahocagil, Bölge Müdürü Hasan Kılıç ve bine yakın vatandaş katıldı.  Şehit uğurlama töreninde İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Tarım Bakanı Faruk Çelik birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dualar okunarak şehitlerden helallik istendi. 
         Son olarak ta, Şehit Mehmet Taş ve Enes Çiçek'in naaşı omuzlara alınarak araçlara konuldu.  Şehit Enes Çiçek, Balıklıgöl Dergah Camisinde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazıyla beraber Yeni aile mezarlığına defin edilecek. Şehit Mehmet Taş ise Bozova ilçesinde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.  

Bakan Faruk Çelik Sert Çıktı:

        “Taşeronlar işbaşında” Çelik, “Bizi vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerindeki kirli hesaplarını gerçekleştirmek için taşeronlar PKK’sıyla, DAEŞ’siyle, FETÖ’süyle iş başındalar” diyerek şunları kaydetti; “Bu vatan hepimizin, özellikle Şanlıurfa’dan seslenmek istiyorum. 780 Bin kilometrekare, 79 Milyon vatandaşımızın yurdudur, şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuzdur. Biz 1000 yıldır beraberiz, birlik ve beraberliğimizi bozamazsınız, yine de bozamayacaksınız. Tek tek canımızı veririz ama biliniz ki; Ama bilin ki bu aziz şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda bir karış toprağı vermeyiz, can veririz bir çakı taşı dahi vermeyiz.”

        “Ey imansızlar, ey ahlaksızlar, ey vicdansızlar” Hükümet olarak; barış ve huzur ortamı için yapılması gereken ne varsa yıllardır gerekli adımları attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini dile getiren Çelik, “Ama taşeronlar, bu millete, bu memlekete huzuru çok görenlerdir. Biz bu ülkenin huzuru için, kalkınması için çalışmalara devam edeceğiz. Ey imansızlar, ey ahlaksızlar, ey vicdansızlar, ey Kuran’ı Kerim’in tabiriyle yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar, ey taşeronlar ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş’tan, ne istediniz Viranşehirli Halil Tut’tan, ne istediniz Suruçlu Enes Çiçek’ten, ne istediniz Siverekli Süleyman Sorkut'tan, ne istediniz 38 gencecik fidandan ne istediniz? Allah birliğimizi bozmasın diyorum ve şehitlerimize ‘Kardeşlerim siz  bu ülke için görevinizi yaptınız, en kutsalınızı, canlarınızı bu topraklar için, bu milletin birlik ve beraberliği için verdiniz. Bizim size değil, sizin bize hakkınızı helal etmenizi istiyoruz. Ruhunuz şad olsun, mekanınız cennet olsun, hakkınızı bize helal edin diyorum. 


Kaynak: urfastar.com 12-12-2016

996 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası