• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam599
Toplam Ziyaret12912439

SAHTE DAVETLERE KARŞI GENÇLİĞİN VAZİFESİ/İHH

Seminer Verildi


            İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği’nin geçen senden başlattığı “Gençliğin İnşası Seminerleri”nin 11.si geçtiğimiz çarşamba günü, dünyaca ünlü Mısırlı davetçi Dr.Vecdi Guneym’in verdiği “Sahte Davetlere Karşı Gençliğin Vazifesi” konulu seminer ile gerçekleştirildi.

           Program İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği binasında bulunan Mavi Marmara Konferans Salonu’nda Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı, ardında İHH İl Temsilcisi ve İHH Doğu-Güneydoğu Koordinatörü Behçet Atila’nın selamlama konuşması ile sürdü. Atila, selamlama konuşmasında, dünyaca ünlü davetçi Mısırlı Dr.Vecdi Guneym’e davetlerine icabetlerinden dolayı özellikle teşekkür ettikten sonra üstadı Urfa’da gençlerle buluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

                Üstadı Urfa’ya getiren El-Ensar Derneğin de teşekkür eden Atila, “Gençliğin İnşaası Seminerlerimize iki haftada bir devam edeceklerini, her seferinde gençleri farklı ünlü üstadlarla buluşturmaya devam edeceklerini ve iki hafta önce de bu salonda genöleri Gazze İslam Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Muhammed Ebu Kumeyl’in “İslam Aleminin Durumu ve Filistin/Gazze Tecrübemiz” konulu Seminerinde buluşturtuklarını ifade etti. Şimdi de gençlerimizi dünyaca ünlü davetçi Mısırlı Dr.Vecdi Guneym’le buluşturuyoruz. İnşaallah üstaddan maksimum düzeyde istifade ederiz diye konuştu.

                Daha sonra Ş.Urfa İHH İstişare Heyetinden İsa Buni (Ebu Ducane) Dünyaca ünlü davetçi Mısırlı Dr.Vecdi Guneym’in davet yaparken büyük bedeller ödediğini, ülke ülke sürgün hayatı yaşadığını, sekiz defa zindana girip çıktığını belirtti.

                Daha sonra dünyaca ünlü davetçi Mısırlı Dr.Vecdi Guneym gençlerin ilgili bakış ve teveccühleriyle Seminerine başladı. Arapça yaptığı seminerini M.Ali Bozdağ hoca tercüme etti. Programa Urfalı ve Suriyeli gençler rağbet gösterdi. Çevre illerden de gelen Suriyeli gençler de dikkat çekti.

Konuşmasında çarpıcı konulara değinen Dr.Guneym;

                “Bir insanın neye ait olduğunu bilmesi gerekir, bizler üzerinde durduğumuz topraklara mı aidiyet göstermeliyiz yoksa inancımıza mı aidiyet göstereceğiz?” sorusunu sorup yine kendisi cevaplayarak şöyle devam etti; “evet, aidiyet göstereceğimiz mesele kesinlikle üzerinde yaşadığımız topraklar değil, inancımız olmalıdır.” diyerek gençlere ve davetçi genç yetiştirenlere tavsiyelerde bulundu.

                Dr. Guneym, “Gurbet; eğer inancımızı yaşayamıyorsak, Allah-u Teâla’nın emir ve yasaklarını tatbik edemiyorsak gurbettir. Ama biz Allah’ın emir ve yasaklarını yerine getiriyor, inancını yaşayabiliyorsak gurbette değilizdir.’’ diyerek inancın önemine dikkat çekti.

                Dr.Guneym, ayrıca; bütün yeryüzü, bütün âlemlerin Allah’ın mülkü olduğunu, bu nedenden ötürü insanlar her nerede olurlarsa olsun, Allah’a bağlılık gösterdiği derecede O’nun katında bir değer ifade ettiğini belirterek gençler üzerinde olumlu etkiler bıraktı.Çok sayıda katılımın gerçekleştiği 11. Gençliğin İnşası Seminerinde önemli tavsiye ve davet metotlarını dile getiren Dr. Guneym zaman zaman esprileri ile zaman zaman da ciddi tavırları, gençlerin üzerinde olumlu bir izlenim bıraktı. Katılımcıların sorduğu sorulara Guneym’in verdiği esprili ve bir o kadar da düşündürücü cevaplar adeta dinleyicileri mest etti. 02-12-2016

899 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası