• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam223
Toplam Ziyaret12903000

CUMHURİYET, CUMHUR’UN SEÇİMLERİNE SAYGILI OLMAKTIR

Vali Tuna'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


         Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin 93. Yılını birlik beraberlik içinde ilk günkü coşku ve heyecanla kutluyoruz.

          29 Ekim 1923 tarihi sadece Cumhuriyetimizin ilanını ifade etmez, aynı zamanda bizlere umut dersi veren bir diriliş destanında milletimizin küllerinden Anka gibi doğuşunu anlatır. Cennet vatanımıza “hayasızca bir akın”la kastedenlere karşı aziz milletimiz gövdesini siper ettiği gibi, aynı iman ve kararlılıkla, 15 Temmuz’da da, millî iradenin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize bombalar yağdıran hainler karşında gövdesini siper etmiş, kahraman vatan evlatları ile ikinci bir diriliş destanı daha yazmıştır. İstiklal Marşı’mızdaki ifadesiyle “Hakk’a tapan” milletimiz “belki yarın belki yarından da yakın” denebilecek bir sürede, “Hakk’ın vadettiği” zafere nail olmuştur. 15 Temmuz; “ezelden beridir hür yaşamış” aziz milletimizin; kendi iradesine, kendi seçimlerine, kendi seçtiklerine, yani aslında Cumhuriyet’imize sahip çıktığı çok özel bir gün ve tarihî bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet’in manasına, özüne, aslına sadık kalarak darbeye boyun eğmeyen, iradesini tanklara çiğnetmeyen, milletin sözünün üstüne söz tanımayan Cumhuriyet sevdalılarının coşku ve heyecanları; 15 Temmuz bayramından sonra, 29 Ekim’le birlikte taçlanacaktır.

          Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl büyük bir coşkuyla kutlarken Cumhuriyet’imizin hangi temeller üzerinden yükseldiğini çocuklarımıza iyi anlatmalıyız. Cumhuriyet tamamen milletin iradesini gözeten bir yönetim şeklidir. Bu yüzden Cumhur’un seçimlerine, değerlerine saygılı olmak; cumhuriyete sahip çıkmanın en temel gereklerinden biridir.

          Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün büyük Nutkunda veciz bir şekilde ifade ettiği gibi Cumhuriyet; içerden ve dışardan her türlü saldırıya karşı muhafaza ve müdafaa edilmesi gereken en kıymetli hazinemizdir.

          Cumhur’un Cumhuriyeti ile yeni ve güçlü Türkiye olarak 2023 vizyonumuza doğru kararlılıkla yürürken sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizde ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmayı sürdüreceğimize bütün kalbimle inanıyorum.

         Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm gazilerimizi, şehitlerimizi ve 15 Temmuz’da bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.
Kaynak: Ş.Urfa valilik basın  29-10-2016

 

 

704 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası