• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam174
Toplam Ziyaret12911567

CAMİLERE YENİ UYGULAMALAR GELİYOR

.


            Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık 1-7 Ekim tarihleri arasında camiler ve din görevlisi haftası vesilesi ile Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde yeni getireceği uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

         Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Diyanet İşleri Başkanlığının 1 ile 7 Ekim tarihleri arasında camilerde uygulamaya koyacağı yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Bundan sonra camilerde kitap okumak için kütüphane bölmesinin de olacağını söyleyen İhsan Açık,  yeni yapacakları uygulamalarda camilerde birçok değişikliğe gideceğini söyledi.

Bayanlar için cami alanı genişletiliyor

         Artık camilerde engelli vatandaşlar için yer yapacaklarını, namaz kılan bayanlar için hizbiylelerdi değil kubbeyi, mihrabı görecek şekilde namaz kılabilecekler. Bayanların daha rahat camiye gelmeleri adına yapılacak değişiklikler arasında abdest alma yerleri, mihrabı ve kubbeyi görebilecek şekilde vaazları dinleme ve namaz kılma gibi değişikleri olacak. 

Engeli vatandaşlar engelsiz bir şekilde camilere gidebilecek

         Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı açıklamada camilerde en büyük sorunu yaşayan engelli vatandaşlar hakkında da yeni uygulamaların olacağını söyledi. Camilerde engelli vatandaşlar için namaz kılabilecek yer, abdest alabilecek ve camiye girip namaz kılabilecek yerlerin yapılacağını söyleyen İl Müftüsü böylelikle engelli vatandaşlarında gönül rahatlığı ile camilere gidebileceğini söyledi.

Camilerde Kütüphane köşesi yapılacak

         Gençlerin ve çocukların sürekli camiye gelmeleri adına Türkiye genelinde bulunan camilerde kütüphane köşesini oluşturacaklarını ifade eden İhsan Açık gençlerin ve çocukların hem gelip namaz kılmaları ve hemde dini kitapları okumaları için yapılan değişiklerinden bir tanesi de camilerde kütüphane köşesinin oluşturması olacaktır diye konuştu.

         Konu ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Ana temamız en küçük yaştan en tecrübeli yaşa kadar her kese kitap okumayı sevdirme, kitapla buluşturma hatta engelli kardeşlerimize kendi okuyabilecekleri şekilde kitaplar oluşturmaktır.” dedi.

Hafta kutlaması değil etkinlikler olacak’

         Diyanet İşleri Başkanlığı 1-7 Ekim arasında camiler ve din görevlisi haftası öncülüğünde etkinliklerinin olacağını söyleyen Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Daha önceleri bu sadece cami haftasıydı 86’dan itibaren din görevlisi haftası da oldu. Burada bir hafta kutlaması değil de bir takım etkinlikleri gündeme getirerek yoğunlaşmayı sağlamaktır. Bunlardan bir tanesi de inşallah yarından itibaren 1-7 Ekim arasında oluşmuş olacaktır.” dedi.

Camilerde kütüphaneler yapılacak’

         Bu seneki cami temasının cami ve kitap şeklinde olacağını vurgulayan İhsan Açık, “Sesin şehrin kalbinde yankılansın camilerde buluşuyoruz oku yani yapmak istediğimiz kitaba dikkat çekmek kitap okumaya dikkat çekme ve bunu da camide buluşma ve artık camilerde de kitap okunsun kitap okuma alanları oluşsun bide kütüphaneler oluşsun camiyi daha işlevsel hale getirebilme camiden yeniden bir okuma kültürü oluşturma şeklinde bir hedefimiz oluşacaktır.” diye konuştu.

Her yaşta insana camide kitap okumaktır hedefimiz’

         “Şanlıurfa müftülüğü olaraktan bizde ilçe müftülüklerimizle beraber inşallah bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bazı etkinliklerimizde olacaktır, haftalık etkinlik şeklinde. Kan bağışından tutun cami açılışları şeklinde bazı etkinliklerde olacaktır.” diyen İl Müftüsü,  “Ama ana temamız en küçük yaştan en tecrübeli yaşa kadar herkese kitap okumayı sevdirme, kitapla buluşturma hatta engelli kardeşlerimize kendi okuyabilecekleri şekilde kitaplar oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

Vaazlarda bu konuda bilgi verilecek’

         Vaazlarda bu konu konuşulacak, televizyon programlarında bu konuya yer verileceğini ifade eden İhsan Açık, “Konuşulacak konu cami ve kitap şeklinde olacaktı. Cami ve kitap derken ona çocuğu da ekleyeceğiz, eline bir kitap vereceğiz onun okuyabileceği bir kitabı, cami ve engelliler derken yine engelli kardeşimize kitap sunacağız, cami ve kadın derken kadına mutlaka camide yer verilecek öyle hizbiylelerdi değil gerçekten kubbeyi, mihrabı görecek şekilde olacaktır.” şeklinde konuştu.

          Öte yandan basın mensuplarının Şanlıurfa İl Müftülüğünde yapılan FETÖ operasyonlarında gözaltı ve tutuklular hakkında yönelttikleri soruları da cevaplayan İhsan Açık, Bizim inceleme ve soruşturma şeklindeki sadece açığa alınma demeyeyim de komple olarak 160 civarında bir personelimiz ile ilgili işlem oldu.” dedi.

FETÖ soruşturmasında 160 kişi gözaltına alındı

         “Bizim inceleme ve soruşturma şeklindeki sadece açığa alınma demeyeyim de komple olarak 160 civarında bir personelimiz ile ilgili işlem oldu” diyen İhsan Açık, “Bunun 130 tanesi açığa alınmıştı, 28 tanesi görevden ihraç edildi şuan itibarı ile 54 tanesi de görevine iade edildi. Ve aşağı yukarı elimizde 45 civarında bir dosyamız kaldı.” dedi.

28 kişi tamamen ihraç edildi’

          Bu şekilde FETÖ soruşturması ile ilgili 54 tane dönüş var diyen İl Müftüsü, “Bunun haricinde de 28 keşidende tamamen ihraç var, tabi ki ihraçlar içerisinde de şuanda itirazlarda olanlar oluyor onlarda değerlendirip en son hali ile devam edecektir. Başkanımızın şu açıklaması var mihrapta, minberde ve kürsüde gönlü ve kalbi başka yerlere kaymış insanları görmek istemiyoruz cemaatimizde bunu görmek istemiyor.” Diye konuştu.  Kaynak:urfaolay.com  02-10-2016

788 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası