• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam772
Toplam Ziyaret12913380

SGK URFA MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN AÇIKLAMASI

.


         Şanlıurfa Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü 03.08.2016 tarihli 6736 sayılı kanun 19.08.2016 tarih 29806 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Beklenen Yapılandırma Paketi Kanunlaştı.

         Bu Kanun ile Kurumumuzun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirilmiş olup ayrıca, 6183 sayılı Kanun, diğer yapılandırma kanunları ve en son olarak uygulanan 6552 sayılı Kanunun 81 inci maddesi ile 5510 sayılı Kanuna eklenen Geçici 60 ıncı madde kapsamındaki yapılandırma işlemlerine ilişkin bazı yeni düzenlenmeler yapılmış bulunmaktadır.  

Hangi Borçlar Yapılandırılacak?

         2016 yılı Haziran ayı/dönemi ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce tahakkuk ettiği halde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş olan;

- tüm sigorta prim borçları

- Kurumumuzca ilgili Kanunları gereğince takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı,

- genel sağlık sigortası primi,

-sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekenlerden, 2016 yılı Şubat ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş olan sosyal güvenlik destek primi,

-30/6/2016 tarihine kadar (bu tarih dâhil) bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin yapılan ön değerlendirme, araştırma veya tespitler sonucunda bulunan eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi,

-30/6/2016 tarihine kadar (bu tarih dâhil) bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin işverene tebliğ edilememiş olan ön değerlendirme, araştırma veya tespit sonucunda bulunan eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi,

-30/6/2016 tarihine kadar (bu tarih dâhil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezası,

-5510 sayılı Kanunun ek 5 ve ek 6 ncı maddeleri kapsamında sigortalı olanlara ait sigorta primi,- 2925 sayılı Kanun kapsamındaki tarım sigortalılarına ilişkin sigorta primi,

Yeniden yapılandırılması mümkün olan Kurum alacaklarını oluşturmaktadır

Borçların kredi kartı ile ödeme kolaylığı

6736 sayılı Kanuna göre yeniden yapılandırılan alacakların bankalar kanalıyla ödenmesi mümkün olduğu gibi, kredi kartı veya banka kartı ile ödenmesi de mümkün bulunmaktadır.

Bu amaçla, www.sgk.gov.tr adresinden, “E-SGK” “Kart ile Prim ödeme” seçenekleri işaretlenerek erişilen ekran vasıtasıyla e-devlet şifresi ile ödeme yapılabilecektir

 

BAŞVURU SÜRESİSÜRESİ

         6736 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca; borçluların, kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için;  Kanunun ilgili maddelerindeki başvuru ve ödeme süresine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla; 2016/Haziran ayı/dönemi  ve önceki aylara ilişkin olup Kanunun yürürlük tarihi olan 19/08/2016 tarihine kadar ödenmemiş olan borçlarını yapılandırabilmeleri teminen 31/10/2016 tarihine kadar (bu tarih dahil) Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.ilk taksit ödeme süresinin sonuna (02.01.2017 tarihine) kadar peşin, taksitle ödeme talebinde bulunmaları halinde ikişer aylık eşit taksitler halinde ödenmesi gerekmektedir.İlk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödenmesi halinde, fer’i alacaklar yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi(Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutardır. İstenmesi halinde borçlar 6,12 ve 18 eşit taksitler halinde ödenebilecek.

 Primlerin 5 puanlık kısmını Hazine karşılayacak

         Kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar, ay içerisinde günün bazı  saatlerinde çalışıp, çalıştığı saat karşılığında ücret alanlar ve ev  hizmetlerinde çalışanlardan ay içinde 30 günden eksik prim ödeme gün sayısı  bulunanlar, 30 günden eksik günleri için Genel Sağlık Sigortalısının bakmakla  yükümlü olduğu kişi sayılacak.

         Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi  adına bağımsız çalışanların; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden  5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazine tarafından karşılanacak.

         Sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmesi için; primlerin Hazine’nin karşılamadığı kısmının yasal süresi içinde ödenmesi,  sigortalılıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve borcunun bulunmaması gerekecek. Ancak bu borçlarını taksitlendiren veya yapılandıran sigortalılar, bu taksitlendirme veya yapılandırma işlemleri sırasında bu hükümden yararlanabilecek.

         Kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanların, günün bazı saatlerinde  çalışıp bunun karşılığında ücret alanların ve ev hizmetlerinde çalıştırılanlardan  ay içinde 20 gün ve daha az çalışanların eksik günlerine ait genel sağlık  sigortası primleri 30 güne tamamlanacak.

15 Temmuz Kahramanlarına Müjde

         OHAL kapsamında çıkarılan 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK), darbe teşebbüsü nedeniyle hayatını kaybeden veya malul olan sivillerin aylık başlangıç tarihine kadar olan genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı sebebiyle tahakkuk eden prim ve prime ilişkin her türlü borçları, SGK tarafından terkin edildi.

         15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybeden veya malul olan sivillerin aylık başlangıç tarihine kadar olan genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı sebebiyle tahakkuk eden prim ve prime ilişkin her türlü borçlan Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) terkin edildi.

         Hayatını kaybeden, malul olan veya yaralanan kamu görevlileri ve siviller ile bunların hak sahipleri veya kanuni mirasçılarına ödenen gelir, aylık, emekli ikramiyesi, nakdi tazminat ve ek tazminatların haczedilmemesi kararlaştırıldı.

         Konuya ilişkin genelgenin yayımlanmasına müteakip Kamuoyuna detaylı bilgilendirme yapılacaktır.   Kaynak: Urfa SGK Müdürlüğü  20-08-2016

824 kez okundu

Yorumlar

şikayet     26/09/2016 19:27

slm allah için akçakale sgk arayın yeşilkartımı açsınlar grş
Misafir - kadir

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası