• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam308
Toplam Ziyaret12910279

COŞKUN" BM KATLİAMIN SUÇ ORTAĞIDIR

Basın Açıklaması Yaptı


            Eğitim Bir sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Srebrenitsa katliamının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Sırp güçlerinin BM’nin gözleri önünde sistematik olarak 8.372 Boşnak’ı öldürdüğü ifadelerine yer vererek BM’nin katliamdaki ihmalkarlığına dikkat çekti.

            Coşkun yaptığı açıklamada, “Sırp güçleri BM’nin gözleri önünde sistematik olarak yürüttükleri katliamlarda sadece Srebrenitsa’da beş gün içinde 8.372 Boşnak’ı öldürdü, yüzlerce kadın ve küçük yaştaki kız çocuğu kirletildi. Bir gün içerisinde 20.000’in üzerinde mülteci Srebrenitsa’dan zorla çıkarıldı. Büyük çaplı bir etnik temizliğe maruz kalan Bosna’nın doğu yakasında, tüm dünyanın gözleri önünde, Sırp kuvvetleri Boşnaklara karşı her türlü savaş suçunu işledi. İşlediği her savaş suçunda ikiyüzlü Batı’yı yanında bulan, 400 Hollandalı barış gücü askerinden örtülü ve açık destek alan Sırplar, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanan en büyük soykırım gerçekleştirdi.” dedi.

            Bölgede bugüne kadar 300’den fazla toplu mezar bulunduğunu söyleyen Coşkun, “Yüreklerdeki acılar tazeliğini korudu. Dünyanın güvenliğini sağlamakla görevli uluslararası kuruluşlar ise, o gün nasıl yetersiz kaldıysa, bugün de sınıfta kalarak ‘yeni katliamları engellemedeki başarısızlığını sürdürdü. Kara bir bulut gibi tüm insanlığı gölgeleyen mezalimin üzerinden 21 yıl geçti. Avrupa’da Müslüman varlığından rahatsız olan Sırpların ve onlara destek olan bazı ülkelerin sistematik olarak gerçekleştirdiği bu soykırım tarihin kara sayfalarında çoktan yerini aldı. Geçen 21 yıl içerisinde insanlığın yüreğindeki bu yara tazeliğini korudu, yürekler yanık, boyunlar bükük kaldı, ama hala Srebrenitsa katliamı bazı ülkeler tarafından ‘soykırım’ olarak tanınmadı. Gerekli adımlar atılmadı, aksine katliamı meşrulaştırma yarışına girildi.” dedi.

            “BM ise, 21 yıl önce, katliamın önlenmesine tepkisiz kaldığı gibi, bugün de İslam coğrafyalarındaki katliamlara karşı sessizliğini ve tepkisizliğini sürdürüyor. Bu haliyle BM, dünya vicdanını, mazlumların sesini temsil etmede yetkin olmadığını da gösteriyor.” diyen Coşkun “Srebrenitsa’da, Gazze’de, Arakan’da, Suriye’de, Irak'ta, Bangladeş'te, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da mazlumların çığlıklarına, çaresizliğine derman olamayan BM, halklar nezdinde güvenilirliğini kaybetmeyi sürdürüyor.” diye konuştu. 12-07-2016

677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası