• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam447
Toplam Ziyaret12909261

ELEKTRİK TOPLANTISI SONA ERDİ

İşte Ayrıntılar


            Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün yaklaşık 4 buçuk saat süren çiftçilerle yaptıkları görüşmelerin ardından aldıkları kararı açıkladı. Tüm çiftçilerden sayaç takmalarını isteyen Bakan Çelik, “Çiftçilerimizin talebi doğrultusunda enerji ödemeleri dönüm başına yapılacak. Ayrıca Bakanlık olarak çiftçilerimize enerji desteği de sağlayacağız” dedi.

            Şanlıurfa’da çiftçiler ile elektrik dağıtım şirketi arasında yaşanan ve yol kapatma eylemlerine kadar ilerleyen soruna bakanlar el koydu. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün Şanlıurfa’ya gelerek GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde (GAPTEM) Şanlıurfalı ve bölge çiftçileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Dicle EDAŞ yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantı yaklaşık 4 buçuk saat sürdü. Çiftçilerin görüşlerini aldıktan sonra kendi aralarında toplantı yapan Bakanlar, daha sonra basın mensuplarının önüne çıkarak, aldıkları kararları açıkladılar.

Çelik: Bize düşen çok ciddi sorumluluklar var

               Türkiye’de elektrik dağıtımının özelleştiğini anımsatan Çelik, “Bu bölgemizde 6 ilde Dicle EDAŞ tarafından elektrik dağıtımı yapılıyor. Burada bu süre içerisinde bir güven bunalımı yaşanmış. Bu bunalımın ortadan kaldırılması için çiftçilerimizle değerlendirme yaptık. Bize düşen çok ciddi sorumluluklar var” dedi.

“Herkes sayaç takacak”

            Tarımsal sulama ile ilgili aldıkları kararlardan birisinin herkesin sayaç takmak olduğunu belirten Çelik, “Çiftçilerimiz bizden dönüm başı ödeme yapılması ile ilgili yani elektrik fiyatlarını dekar üzerinden yapması ile ilgili talebi oldu. Bunu da biz değerlendirdik ve sayaç takmak kaydıyla üreticilerimiz pamukta 20 lira tabanı geçmeyecek, mısırda 11 lira taban ve buğdayda 5 lira taban olmak üzere bir ödemeyi üreticilerimizle paylaştık. Üreticilerimizin bu ödemelerini dekar başına olması konusunda mutabakat sağladık. İnşallah bu sayaçlar da takılınca burada az oranda elektrik kullanımı olursa oda çiftçimize olumlu olarak yansıyacaktır” diye ifade etti.

            Çelik, çiftçilere bir başka müjde daha vererek, “Üçüncü bir karar ise bu desteklemelerin üreticiyle firma arasında bir sorun olmaması için tarımsal desteklemelerde enerji payı diye kesilmesin ve bu şekilde bazı itilafların da oluşmaması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak tarımsal desteklemeye enerji giderimizi de koyacağımızı üreticilerle paylaştık” şeklinde konuştu.

Albayrak: Her tarafından memnun olduğu süreç oldu

            Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, yaptığı açıklamada, “ Bu olaylardan hem çiftçimiz, hem firma hem de biz kaybediyoruz. İnşallah önümüzdeki birkaç yılık planlamayla tarımsal sulama noktasında toprakların daha verimli kullanılması noktasında ve en önemlisi de enerjiyi tasarruflu kullanma noktasında çok kritik kararlar aldık. Her tarafın memnun olduğu bir süreç oldu. Sayaç takılması, bundan sonraki süreçte topraklarımızın daha verimli, daha tasarruflu ve tüm bu çerçevede daha iyi bir tarım politikasının ortaya konmasını sağlayacağız” dedi.

Eroğlu’ndan müjde…

            Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, yaptığı konuşmada, kuyulardan su çekilen yerlerde enerji maliyetinin bulunduğunu ifade ederek, “Bizim amacımız buralarda cazibeli sulamaları hizmete sokmak olacaktır. Bu konuda Başbakanımızla bir görüşme yaptık ve bize destek sözü verdiler. Biz Allah nasip ederse burada 2 Milyar TL’lik bir yatırım ile adeta destan yazacağız” diye ifade etti.  Kaynak: urfastar  26-04-2016

         

2004 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası