• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam148
Toplam Ziyaret12902492

ÇİFTÇİ İLE ANLAŞTINIZ YA VATANDAŞ NE OLACAK?

Vatandaş ta Dedaş'tan çözüm Bekliyor


            Geçen hafta çiftçilerin Dedaş'a olan elektrik borcu ile ilgili siyasilerin araya girmesi ile anlaşmaya varıldı.

            Bölgenin elektrik dağıtım şirketi olan Dicle Elektrik ile yöre çiftçisi arasında uzun süreden bu yana yaşanan sorunların giderilebilmesi için taraflar arasında anlaşmaya varılırken ciddi anlamda sıkıntı çeken vatandaşlar unutuldu. Binlerce vatandaş Dedaş'a olan borcu yüzünden icralık durumdayken anlaşmanın sadece çiftçiler ile kalması ayrımcılık olarak değerlendirildi. Vatandaşın beklentisi borcu olanların faiz alınmadan ödeme kolaylığının sağlanması yönünde. Siyasilerin bu duruma el atması bekleniyor.

SAYAÇ TAKTIRMAYANA ENERJİ DE İNDİRİM DE YOK

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İl Valisi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve Belediyenin yanı sıra sulama birliklerinin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda alınan tarımsal sulamada sayaç takılması kararına uymayanlar hakkında Dicle Elektrik Dağıtım, bir dizi yaptırım uygulayabilecek. Buna göre, elektrik ile tarımsal sulama yaptığı halde gerekli ölçümün yapılabilmesi için sayaç takılmasına izin vermeyen abonelere elektrik enerjisi verilmeyeceği gibi, kampanyadan yararlandırılmayacak ve böylece kullandığı elektrik için herhangi bir indirim de uygulanmayacak. Bahse konu abonelerin 2015 ve 2016 enerji kullanım bedelleri ise, daha önceden de olduğu gibi tarımsal desteklemelerinden kesilecek.

KAYIT ALTINA ALININCA ENERJİ KALİTESİ ARTACAK

            Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, dağıtım bölgesindeki illerde elektriğe dayalı tarımsal sulama yapan müşterilerinden, alınan bu kararlara uymalarını istediler. Yetkililer, sayaç takılması halinde aynı büyüklükteki bir tarım arazisinin,daha az elektrik kullanılarak sulanabileceğine dikkat çekerken, bu sayede enerji israfınında önüne geçilebileceğini belirttiler. Tüketimin kayıt altına alınmasının, arz talep dengesini de sağlayacağının altını da çizen Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, talebe göre elektrik arzı ile enerji kalitesinin artacağını, kesintilerin ise minimize edileceğini kaydettiler.  29.03.2016

957 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası