• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam845
Toplam Ziyaret12913453

O HASTALARI SAKIN UNUTMAYIN

Sizden Sevgi ve Merhamet Bekliyorlar


            Bugün çevremizde çok az bildiğimiz Dünya Down Sendromlu Hastalar günü dolayısıyla konu ile ilgili araştırma yaptık.

           Onlar yaşamımızın bir parçası olmasına rağmen yaşantıları hakkında çok az şeyler biliyoruz. Konu ile ilgili olarak Viranşehir RAM (Rehabilitasyon Araştırma Merkezi) ziyaret ettik. Down sendromlu hastalar hakkında bilgi aldık. İşte yaptığımız araştırmadan çarpıcı sonuçlar:

           Ram Müdürü Halit Elbi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır Dünya Doown sendromu hastaları günü dolayısıyla yayınladıkları mesajda" Bu hastalığa yakalanan hastaların kucaklanması gerektiği, her şeyiyle onların sahiplenmesi gerektiğini bildirdiler. Viranşehir RAM da ve merkezde 14 okulda hem Down sendromlu hastalara hem de diğer engelli gurupta ki hastalara hizmet verdiklerini belirttiler. Elbi" Merkezimizde yaklaşık 110 engelli Öğrenci bulunmaktadır. Viranşehir ve Ceylanpınar geneli yaklaşık 800 Down sendromlu öğrencimiz var. Aynı şekilde Ceylanpınar'da bize bağlıdır. Bu hastalarımızı sabah evlerinden alıp sınıf ortamında eğitmek için merkezimize getiriyoruz. Aynen okul ortamı gibi bir ortam hazırlayarak onların eğitimine başlıyoruz. Her yaş gurubuna göre eğitim sınıflarımız mevcut. Burada ki amacımız öncelikle bu hastalarımızın kendi öz bakımlarını yapmaları ve teknik konularda bilgi ve beceri sahibi olmasıdır. Öğle yemeklerini merkezimizde hijyen ortamda yediriyoruz. Öğretmenler ve özel bakıcılar özenle çocuklarımızın eğitimi ile ilgileniyor. Bu hastalığa yakalanan Öğrencilerimizi hayata tutunmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

                DOWN SENDROMU NEDİR?

           En basit tanımıyla Down Sendromu çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. Down Sendromu konusunda iki şey kesindir. Birincisi, Down Sendromunun kaynağı anne-baba değildir ve hamilelik öncesi veya sırası olan hiç bir şey çocuğun Down Sendromlu doğmasına yol açmaz. İkincisi, diğer çocuklar gibi Down Sendromlu çocukların da kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri ve düşünceleri vardır. Down sendromlu hastalık 3 şekilde seyir gösterir, Hafif, Orta ve Şiddetli.

          Annenin yaşının ilerlemiş olması, sendromun sıklığı ile ilişkili olan tek istatistik veridir. Akraba evliliği ile ilgili bir durum söz konusu değil. 20 Yaş altında ki doğumlarda 1700'de bir, 20-25 arası doğumlarda 1350 doğumda bir, 25-30 yaşlarda ki doğumda 1150'de bir, 30-35 yaş arasında ki doğumlarda 700 doğumda bir, 35-40 yaş arasında ki doğumlarda 250'de bir görülme durumu söz konusudur.   21.03.2016

    

1034 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası