• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam578
Toplam Ziyaret12909912

Viranşehir Devlet Hastanesi kadınlar gününü Kutladı

Kadınlara Karanfil Dağıtıldı


            Hastanenin konferans salonunda   düzenlenen etkinliğe, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi DR İlhan ERKAN , Hastane Müdürü Arslan ÇİFTÇİ Hastane Başhemşiresi Gülşen ŞIK  ve bayan personeller ile hasta yakınları katıldı.Etkinlikte günün önemini belirten bir konuşma yapıldı ve ardından müzikli eğlence düzenlendi.

            Etkinlikte açılış konuşması yapan Hastane başhekim DR İlhan ERKAN , Toplumun yapısının oluşmasında, güçlenmesinde ve aile birliğinin oluşmasında en başta esas olarak kadınlar geldiğini belirtti.Geçmişten günümüze hem modern hem de geleneksel toplumlarda kadına kutsiyet atfedildiğini görüyoruz. Bu manada kadına yüklenen değer, kimi zaman başlı başına bir “yaşam kültürü” şeklinde karşımıza çıkıyor. Peygamber Efendimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” mesajı, bunun en iyi örneğidir. Bu müjde sadece yılın bir günü değil, yaşamın her alanında ve her anında kadına en üst seviyede saygı duyulması gerektiğini hatırlatıyor.

            Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği bir dünyanın tesisi ancak kadın elinin değmesiyle mümkün olabilir. Zira merhamet ve şefkat hasletlerini hiçbir zaman yitirmeyen kadın, dünyaya sevgi penceresinden bakar.

            Kadının hak ettiği değeri görebilmesi için toplumun bütün kesimlerine sorumluluk düşüyor. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, üniversiteler, vakıflar… Hem yasal hem de vicdani olan bu sorumluluktan kaçmak, telafisi güç sonuçları beraberinde getirebilir. Çünkü ailenin temeli kadına yönelik en küçük saygın olmayan bir davranış bile toplumun ahengini zedeler.

            Asla bir araya gelmemesi gereken “kadın” ve “şiddet” kavramları, ne yazık ki son yıllarda maalesef kanayan yaramız haline geldi. Ne inanç ne de kültür değerlerimizle bağdaşmayacak bu durumun, köklü bir geçmişe sahip toplumumuzla anılıyor olması kabul edilemez! Medeniyetimize yakışmayan bu tablonun biran önce değişmesi için toplumun bütün bileşenlerinin bir araya gelerek sorunun üstünü örtmek yerine, köküne neşter vurması gerekiyor.

            Hayatımızın en anlamlı değeri olan kadınların sadece bir gün değil, günün her anı hatırlanmasını ümit ediyorum. Bu vesileyle sağlık çalışanı kadınlarımız başta olmak üzere bütün kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum.  11.03.2016

1064 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası