• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam504
Toplam Ziyaret12913112

Viranşehir Belediyesi 2015 Yılını Değerlendirdi


            Viranşehir Belediyesi yöneticileri,ilçede görev yapan basın mensuplarına 2015 yılını değerlendirdi. Belediye hizmet binasında yapılan kahvaltılı toplantıya, Viranşehir Belediyesi Eş Başkanları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz, DBP İlçe Eş Başkanı Hoşnav Ata,Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Burun, Fatime Silgir,Müslüm Demir  ve Şehmus Çakırtaş, birim müdürleri ile ilçede görev yapan basın mensupları katıldı.

            Basın mensuplarına Belediyenin 2015 yılında yaptığı hizmetleri değerlendiren Başkan Cin, 2016 yılının barış ve demokrasi yılı olması dileğinde bulundu. 2015 yılında Dünya'da,Ortadoğu'da ve Ülkede yaşanan savaş ve çatışmalı süreçten dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Eş Başkan Emrullah Cin, "2016 yılında kan ve göz yaşı istemiyoruz. Yaş akacaksa da mutluluk göz yaşları olsun" dedi.

            Belediye olarak her şeylerinin şeffaf olduğuna, aynı şekilde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de şeffaf olması gerektiğini söyledi. Cin "Biz nasıl meclis toplantılarımızı halka ve basına açık yapıyorsak Büyükşehir Belediyesinden de aynı şeyi bekliyoruz" dedi. Karar süreçlerine halkı da kattıklarına dikkat çeken Başkan Cin, DBP li 106 belediyelere durmadan müfettişlerin gönderildiğini eleştirdi.

            Hesap vermeyecekleri hiç bir şeylerinin olmadığını ifade eden Eş Başkan Emrullah Cin,bu rağmen DBP'li belediyeleri ve partilerine yönelik yapılan sindirme ve pasifleştirme politikaları sürdüğünü ama  demokrasi ve özgürlük mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Bölgedeki Belediyeler arasında en borçsuz Belediye olduklarını anlatan Başkan Cin, "2016 yılı halkımızla birlikte bizim yılımız olacak" dedi. Şehir Merkezinde yapılan çalışmaların aynısının  Kırsal mahallelerde de olacağının altını çizen Başkan Cin, Büyükşehir Yasasıyla haklarının gasp edilmesine rağmen çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini kaydetti.  

GELECEK YIL KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞENMEYEN HİÇ BİR YER KALMAYACAK

            Değerlendirme  toplantısında Belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlatan  Başkan Cin, seçimlerden bu güne kadar 280 bin metre kare kilitli parke taşı, kırsal mahallelerde de 100 bin metre kare bazalt taşı da döşediklerini belirtti. Kış aylarından sonra kalan mahaller için de 200 bin metre kare kilitli parke taşı ihalesi yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Cin, “gelecek yıl bu döneme kadar en azından şehir merkezinde kilitli parke taşı olmayan hiçbir yer kalmayacak”

HEDEFİMİZ VİRANŞEHİR NUFÜSÜNÜN 3 KATI KADAR AĞAÇ DİKMEK

            Yeşil alanların önemine de vurgu yapan Başkan Cin, “35 bin fidanla ağaç dikme kampanyası başlattık. Kampanyamız Nisan ayına kadar sürecek. Hedefimiz, Viranşehir nüfusunun 3 katı kadar ağaç dikmek. Bu hedefimize doğru gidiyoruz”

30 KÜLTÜR EVİNİ BİTİRDİK

            Kırsal Mahallelerde çok amaçlı kullanılabilen 30 Kültür evini ufak tefek işleri hariç bitirdiklerini belirten Cin, “biz mümkün mertebede hem şehir merkezinde hem de merkezi bütün köylerde Kültür evlerini yapmaya devam edeceğiz”

STABİLİZE YOL ÇALIŞMALARININ % 90’I BİTTİ

            Kırsal alanlardaki Stabilize yol çalışmalarının % 90’ı kadar bittiğinin altını çizen Başkan Cin, “ Yeni araçlar aldık.15 Şubatta teslim alacağız. Baharın gelmesiyle birlikte hizmette son sürat devam edeceğiz. Stabilize yol çalışmalarını da 1016 yılında bitireceğiz. Sonra yavaş yavaş bazalt taşı ve asfalt yapmaya başlayacağız”  Dedi.

YA KENDİ İŞİNİZİ KENDİNİZ YAPIN, YAPMAMIZI İSTİYORSANIZ DA HAKKIMIZI VERİN

            Bir gazetecinin ,Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin son Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanındaki “Kırsal Mahallerdeki Temizliği İlçe Belediyelerine devir edilmesi” kararını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Başkan Cin, yasanın çok açık olduğunu ve bununla ilgili 21 aydır mücadele verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi yasasından itibaren Büyükşehir ve İlçe belediyelerin sorumluluk alanlarının çok açık ve net olduğunu ifade eden Başkan Cin, “15 metre ve üstü genişindeki caddelerin yapımı,onarımı, bakımı ve temizliği Büyükşehir belediyesine, 15 metre alındaki caddeler ise ilçe belediyelerine aittir. 15 metre ve üstündeki caddelerin temizliği ve çöpleri çöp istasyonuna kadar taşıma Büyükşehir Belediyesine, 15 metre alındaki de ilçe belediyelerine aittir. Biz bu konuları çok araştırdık. Her zaman bunun takipçisi olduk. Bundan 3 önce DBP Meclis üyeleri olarak bir önerge verdik. Sonuçlanan önergemizin cevabı dün sonuçlandı. Cevapta diyor ki, her ne kadar bu görev Büyükşehir Belediyesininse bunu meclis kararıyla ilçe belediyelerine veriyoruz. Tamam, veriyorsanız verin bu hak arayışı içerisindeyken biz yalnız Viranşehir’in hakkını aramıyoruz. Bütün ilçelerin hakkını arıyoruz. Ama o zaman bütçesiyle birlikte devir edin. İller bankasında gelen belediyelerin payı % 40 kesiliyor. Niye kesiliyor? Bu hizmetlerden dolayı kesiliyor. Maddem kesiliyorsa siz yapın. Yapmamızı istiyorsanız da hakkımızı verin. Bununla ilgili Hukuki mücadelemiz sürek ama çöp temizliğini de ortada bırakmıyoruz.bırakmayacağız" dedi.

            Basın mensuplarına da kalemlerini haktan yana kullanmalarını isteyen Başkan Cin, Bir ilçenin kalkınmasındaki en büyük etkenlerden biri olan basının da görevini sorumluluk içerisinde yapması gerektiğine vurgu yaptı.  Başkan Cin,herkes sorumluluğunu yerine getirirse, toplum demokratikleşir. Bu nedenle Basın  mensupları da halk adına mevki,mertebe ve düşüncelere bakmadan eleştirmeli,hesap sormalı" dedi.  21.01.2016

  



840 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası