• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam242
Toplam Ziyaret12911635

AÖF Sınavı İçin El Ele Verelim


            Gazetemiz tarafından daha önce gerek tek tek gerekse liste halinde Viranşehir'in sorunlarını dile getirdik.

            Gündeme taşıdığımız tüm sorunları ilgili mercilere defalarca iletmemize rağmen duymayan, görmeyen ve ilgilenmeyen bir tablo ile karşılaştık. Bu sorunlarımızdan en çok dikkat çekeni ise Açık Öğretim Fakülte sınavlarının Viranşehir'de yapılması haberi oldu.

            Her dönem binlerce Viranşehirli bu sınav için Şanlıurfa'ya gitmek zorunda kalıyor. Buda zaman kaybı ile beraber maddi külfeti de beraberinde getiriyor. Yaptığımız araştırma sonunda AÖF sınavlarını Siverek'te yapılması ile yaklaşık 2.000 vatandaş bu durumdan faydalanıyor. Nüfusa orantı yapıldığı zaman Viranşehir'de de en az 1500 vatandaş bu sınava katılıyor. Her bir vatandaşın sınav için harcadığı para ortalama 100 TL üzerinden hesaplanırsa sadece bir sınav için ortalama 150 Bin TL harcanmış oluyor. Yılda 4 oturum gerçekleştiğine göre buda yılda toplam 600 Bin Tl ediyor.

            Viranşehirli vatandaşların AÖF sınavları için yılda harcadıkları para 600 TL ederken bunu tersine çevirmenin de tek yolu sınavların Viranşehir'de yapılmasıdır. Böylece hem bu para Viranşehir'de kalmış olacak hem de sınav için Viranşehir dışından birçok Öğrenci gelmiş olacak. Gelen Öğrencilerde Viranşehir'e hatırı sayılır bir para bırakacak. Bu şekilde sınavda görev alacak olan Öğretmenlerden tutun bakkallara, lokantalara kadar birçok esnafta para kazanmış olacak. İşin sadece maddi boyutundan düşünülürse % 100 kazançlı çıkacağız.

            Buradan Milletvekiline, Viranşehir Kaymakamlığına, Viranşehir Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Eğitim Sendikalarına, diğer STK başkanlarına ve bu sınava giren tüm vatandaşlarımıza çağrı yapıyor bu sınavın Viranşehir'de yapılması için herkesin elini taşın altına koymasını talep ediyoruz. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi nezdinde girişim yapıp ilgili yere resmi yazı, dilekçe, talep yazısı göndererek kamuoyu oluşturulabilir. Harran Üniversitesi ile irtibat kurup destek istenebilir. Viranşehir'in böyle bir potansiyele sahip olduğu ortada iken bir an önce çalışmalar başlatılabilir.  30.12.2015 



789 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası