• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam300
Toplam Ziyaret12912140

Parti Binasında Basın İle Buluştular


         HDP-DBP Viranşehir ilçe örgütü, vatandaşları sokağa çıkma yasaklarına karşı Diyarbakır’dan Sur ve Şırnak’a yapılacak yürüyüşe davet etti.

         HDP-DBP Viranşehir ilçe örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada,Sur,Cizre ve Silopi’de devam eden sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara dikkat çekilerek,vatandaşları Diyarbakır’dan Sur ve Şırnak’a yapılacak yürüyüşe davet etti.

         Yapılan açıklamada; Saray ve AKP Hükümetinin kirli planları ve katliam uygulamalarının tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktığı bir süreci yaşamaktayız.

         Tamamıyla katliam ve yok etme planlarının kurulduğu, adına da “Çökertme” planı dedikleri politikaları 2014 yılında hazırlayıp, karara bağlandığı ortaya çıkmıştır.  Dikkat edilirse o tarihten itibaren katliam ve saldırı planları sistemli bir biçimde devreye konularak Amed, Suruç ve Ankara’da katliamlar yapılmış; yine 400 civarında parti binasına, halkımızın ev ve iş yerlerine saldırılar düzenlenmiştir.

         Gerçekleştirilen topyekun savaş ve katliam girişimlerine karşı halkımız Kürdistan’ın birçok il ve ilçesinde özyönetimlerini ilan ederek meşru savunma direnişlerini geliştirmiştir. Bunun karşısında AKP Devleti tüm ordu ve özel savaş kuvvetleriyle saldırılarını yoğunlaştırmıştır.

         Cizre, Silopi, Kerboran, Nusaybin, Derik, Yüksekova ve Sur’da on binlerce ordu gücü, özel kuvvetleri ile (tank, top ve her türlü geliştirilmiş savaş tekniğiyle ) halkımız kuşatılma altına alınarak bombalanmaktadır.

         Bu saldırılarda ortaya çıkan vahşet, hiçbir savaşta görülmediği gibi İŞİD gibi çeteci örgütün uygulamalarını da geride bırakmıştır.

         Ağır bombardıman silahlarıyla evler, mahalleler, camiler, tarihi mekanlar yerle bir edilmektedir. Bunun yanında tüm insani değerler ayaklar altına alınmaktadır. Saraya bağlı özel harekatçılar ve askerler kadın, çocuk, bebek, yaşlı demeden onlarca sivil insanımızı acımasızca katletmiş, cenazelerin alınmasına dahi izin verilmemiştir. 60 yaşındaki ananın Silopi’de bir hafta boyunca tüm dünyanın gözü önünde cenazesi sokak ortasında bırakılarak, keskin nişancılar tarafından alınması engellenmiştir. Bu kentlerde halen onlarca sivile ait cenaze aynı muameleye tabii tutulmaktadır. Üç aylık Miray İnce adlı bebek ve dedesi Ramazan İnce, Cizre’de devletin özel harekât güçleri tarafından katledildiler. Miray bebek ve dedesi, polise haber verilmesine rağmen beyaz bayrakla hastaneye giderken dedesinin kucağında özel harekat timleri tarafından vuruldular.

         Saldırılarda şimdiye kadar onlarca Kürt bebeği, dedesi, nenesi, kadını ve genci katledildi. Bu savaşta tamamıyla bir soykırım politikası uygulanmaktadır.

         Bir halkın sadece canına, malına kast edilmemektedir. Onuruna maddi ve manevi değerlerine saldırılmaktadır. Yerleşim yerleri, kentler yerle bir edilerek halkımız göçe zorlamaktadır.

         Tarihi mekanlarımızı yıkarak geçmişimizden koparılmakta; çocuklarımız, gençlerimiz katledilerek geleceğimiz karartılmaktadır. Kadınlar vurularak yaşamımız hedef alınmaktadır. Cenazelerimiz ortada bırakılmaktadır. Mezarlarımız, ibadet mekanlarımız tahrip edilerek maneviyatımıza saldırılmaktadır.

         Tüm bu saldırılara karşı halkımız, birçok yerde özyönetimlerini ilan ederek görkemli bir direniş sergilemektedir.

Saldırı ve katliam girişimleri en üst aşamaya varmış bulunmaktadır.

         Bu nedenle bütün sivil örgütleri bütün demokratik grupları ve halkımızı  acil  eylem ve direniş çağrısında bulunuyoruz.

         31 Aralık (Perşembe günü) Saat 10:00’da başta Sur’daki abluka ve saldırılara karşı ardında da Kerboran, Cizre, Silopi’deki abluka ve saldırılara karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak; önce Sur’a ardından da Şırnak’a doğru yürüyüş düzenlenecektir” denildi  30.12.2015



899 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası