• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam266
Toplam Ziyaret12909600

Basın Açıklaması Yapıldı


            Viranşehir ilçesinde, Doğu il ve ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları protesto edildi.

                HDP,DBP ve KJA Viranşehir ilçe örgütleri tarafından, Cizre,Sur,Nusaybin ve Dargeçit'te uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto edildi.

                Kışla mahallesinde bulunan DBP ilçe binası önünde bir araya gelen HDP,DBP ,KJA  üyeleri ve çok sayıda kişi, Ceylanpınar caddesi üzerinde bulunan Maliye Parkına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Eğitim sen üyeleri de destek verdi.

                Yürüyüş  boyunca " Sur,Cizre,Nusaybin ve Dargeçit halkı yalnız değildir, Savaş'a hayır Barış Hemen Şimdi" Sloganları atıldı. HDP,DBP ve KJA Viranşehir ilçe Örgütleri tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne HDP İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü, DBP İlçe Eş Başkanları Hoşnav Ata ve Esma Vural,Viranşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Mehmet Burun,Hüseyin Oğaç ve Fatma Silgir,KJA üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Maliye parkında kalabalık adına açıklama yapan HDP Viranşehir ilçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Cizre,Sur,Nusaybin ve Dargeçit'te uygulanan sokağa çıkama yasaklarına tepki göstererek, bu ilçelerde uygulanan yasaklar Cumhuriyet  tarihi boyunca uygulanmadığını söyledi.

            Sokağa çıkanı vuran,sivil halkın yaşadığı mahalleleri bombalayarak İktidar'ın insanlık suçu işlediğini ifade eden Sürücü,"İktidarın bu saldırıları durdurulmalıdır.Kamu güvenliği halkın güvenliğidir.Halkın güvenliği tehdit edilerek kamu güvenliği sağlanamaz.Hele Hele sırf askeri ve polisiye tedbirlerle güvenlik asla sağlanamaz.Güvenliği sağlayacak en etkili şey,özgürlükler ve demokrasi alanının genişletilmesidir" dedi.

                İktidarın karşılıklı çatışmazlık pozisyonuna dönecek iradeyi acilen ortaya koyması gerektiğine vurgu yapan Sürücü," Çatışmalar ve Operasyonlar durmalı,silahlar susmalı,parlamento da  çözüm süreci gündeme alınmalı.En kısa zamanda,toplumu oyalamadan ve muhatapları dışlamadan Dolmabahçe mutabakatına dönülmelidir.Bunun yol ve yöntemi diyalogdur" şeklinde konuştu.Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. 16.12.2015



945 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası