• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam295
Toplam Ziyaret12911289

İbrahim Paşa Zamanında Yapılmıştı


         Viranşehir Belediyesi XIX. Yüzyılın sonlarında inşa edilen ve bir dönem belediye binası olarak kullanılan yapıyı müze kültür evi olarak restore edecek.

          Viranşehir Belediyesi ilçedeki tarihi yapıları restore etmeye devam ediyor. Daha önce iki evi tarihi dokuya uygun bir şekilde restore eden Viranşehir Belediyesi, tarihi yapılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlçede bir vatandaşa ait tarihi bir evi kamulaştıran Viranşehir belediyesi XIX. Yüzyılın sonlarında yapılan, bir dönem belediye binası olarak kullanılan daha sonra da ilçede sağlık ocağı olarak uzun yıllar kullanılan tarihi yapı, Belediye tarafından restore edilerek müze kültür evine dönüştürülecek. Viranşehir belediyesi daha önce iki ayrı evi kamulaştırmış ve birini konuk evine dönüştürürken, diğerini de kadın danışma merkezine olarak halkın hizmetine sunmuştu. Belediye son olarak ilçede bulunan eski belediye binası ve bir yurttaşa ait evi restore etmeye karar verdi. Viranşehir Belediyesi eski belediye binası olarak kullanılan tarihi yapıyı restore etmek için projesini tamamlayarak, ihale ilanını çıkardı. Belediye tarihi yapıyı restore etmek için 1 aralık 2015 tarihinde ihalesini gerçekleştirecek.

 Yapının tarihi ise şöyle;         

         İlçe merkezinde bulunan yapı, Milli Aşireti Reisi İbrahim Paşa tarafından 1893 yılında inşa edilmiştir. Viranşehir eski Belediye Binası XIX yüzyıl sonlarında inşa edilen sivil mimarlık örneklerindendir. Viranşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınmış olup, müze-Kültür evi olarak projelendirilmiştir. İki kattan oluşan yapı cephede pencere alınlıklarındaki süslemelerle hareket kazanmıştır. Zemin katta çapraz tonozlu olan yapı da düzgün kesilmiş Urfa taşı kullanılmıştır. Kaynak: Viranşehir Belediyesi Basın Bürosu  13.11.2015

  

 

 

 

 

 

 

 



983 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası