• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam82
Toplam Ziyaret12911922

Bütçe Görüşmeleri Yapılacak


            Viranşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı başladı. Toplantıda açılış konuşma yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, bölgede yaşanan çatışmalı ortama değinerek, herkesin barış için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

            İlçe merkezinde ve kırsal alanda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Cin : “İlçe merkezi ve kırsal alanda çalışmalarımız devam edecek. Kültür evlerimiz halen sürüyor. 100 bin metrekarelik kilitli parke taşı ihalesi verilmişti. Bunun %70 tamamlandı. 4 kırsal mahallemizde bazalt taşı döşeme çalışması yaptık. Kırsal mahallerimizde stabilize yol çalışması sürüyor. Spor kompleksi bitme aşamasındadır. Teknik elemanlarımızın belirlediği eksiklerin giderilmesini bekliyoruz. Bu ay bütçe görüşmelerimiz var. Bu yıl katılımcı bir bütçe yapmayı hedefliyoruz. Muhtarlarımız ile toplantı yaptık. Mahalle toplantılarında halkımızın görüşünü aldık. Halk adına iş yapıyoruz ve halk ile birlikte karar vermek istiyoruz. Bu çalışmamızın örnek bir çalışma olmasını diliyorum. Bu kentte tek başımıza yaşamıyoruz ve kararlarımıza halkımızı katmaya devam edeceğiz.” Dedi. Yerinden yönetime değinen Cin, halkın merkezi yönetime alıştığını ve merkezden yönetimin verimli sonuçlar verdiğini söyledi. Yerelden yönetim ve öz yönetimin aynı kavrama tekabül ettiğini ifade eden Cin : “Bizler 1999’dan itibaren kendimizi ve kentimizi biz yöneteceğiz diye yola çıktık ve bu anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine 2014 seçimlerinde yine aynı sloganla yola çıktık ve halkımızı karar sürecine kattık. Tabi yakın bir zamanda seçim süreci yaşayacağız. Bu yaşanan olaylardan bireysel ve grupsal çıkarı olmayan herkes üzüntü duymaktadır. Çünkü akan kan kardeşlerimizin ve hepimizin kanıdır. Ve akan her damla kan ülkeyi zayıflatıyor, Ortadoğu’yu zayıflatıyor, inançlarımızı zayıflatıyor, kin ve öfkeye sebebiyet veriyor.  Oysa yerel yöneticilerin ve sorumluluk düzeyi olan herkesin, kendi çıkarından ziyade toplumun çıkarını düşünmesi lazım ve barış iklimi için demokrasi iklimi için çaba içinde olmalıdır. Yargı karşısında hesap vermekten kaçınmamalı. Yargı lehimize olduğu zaman seviniyoruz. Aleyhimize olduğu zaman ise üzülüyor ve tepki gösteriyoruz. Dilerim ki, yapılacak seçimler barış ve demokrasi getirir. Biz cennetin üzerinde yaşıyoruz. Fakat bu cenneti birbirimize cehenneme çeviriyoruz.” Dedi.

            Yapılan açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden Gayri Menkul Kiraların Tespiti, 1 Nolu Tarife Cetveli, 2.NoluTarife Cetveli, 2016 Mali Yılı Bütçesi maddeleri bütçe komisyonuna sevk edildi. İmar komisyonuna sevk edilen kat artırımı gündem maddesi ise Viranşehir’i yapısı düşünülerek oy birliği ile red edildi.

Meclis 2016 yılı mali bütçesinin görüşülmesi ile devam edecek.
Kaynak: Viranşehir Belediyesi Basın Bürosu  06.10.2015

  

 



1039 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası