• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret12909370

Sizin İçin Araştırdık


         Viranşehir Bizim Gazete ve bizimgazete63.com sitemiz talep alımına başlayacak olan TOKİ evleri hakkında yerinde yaptığı araştırma sonucunu çıkan tabloyu halkımızla paylaşıyor. İşte sizin için yaptığımız araştırma sonucu TOKİ ile ilgili tüm merak ettikleriniz: 


3+1 EVLER İÇİN 
       
 (TOKİ) ŞANLIURFA VİRANŞEHİR KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

        Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa Viranşehir Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 149 adet konut satışa sunulacaktır.

            1) Satıcı : Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

            2) Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri tarafından 01 – 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında kabul edilecektir.

            3) Söz konusu müracaatlar;

1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları,

2) En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları,

3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecektir.

4) * Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine konut sayısının %10’u kadar (15 adet) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

* “%40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar (8 adet) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

* Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

5) Detaylı satış fiyat ve koşulları Türkiye Halk Bankası A.Ş. Mardin şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

 KONUT SATIŞ/ÖDEME BİLGİLERİ KONUT TİPİ KONUT FİYATI EN DÜŞÜKEN YÜKSEK SATIŞ TARİHİNDE ÖDENECEK PEŞİNAT VADE (AY) BAŞLANGIÇ TAKSİDİ

            EN DÜŞÜK :DG Brüt Alan 128,22 m² Net Alan 94,19 m² (3+1) (149 Adet)

            1. Seçenek: Toplam Tutar 138.737 TL Peşinat %10 13.874 108 ay vade 1.156 aylık ödeme ,14 2.

            2. Seçenek: Peşinat %15 20.811 120 ay vade  982,72 aylık ödeme

            3. Seçenek: Peşinat %25 34.684 144ay vade  722,59 aylık ödeme

 

            EN YÜKSEK: 1. Seçenek 183.259 TL
Peşinat %10 18.326 108ay vade  aylık ödenecek:1.527,16

            2. Seçenek: Peşinat %15 27.489 120ay vade,  Aylık ödenecek: 1.298,08

            3. Seçenek: Peşinat %25 45.815 144ay vade,  Aylık ödenecek  954,47

            6) Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 07 Ağustos 2015 tarihinde çekilecektir. Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır. Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacaktır.

            7) Kuranın çekileceği yer, ilgili Türkiye Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesinde ve İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.

            8) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

            9) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerine başvurarak, 2 Bin TL (İkibin Türk Lirası) tutarındaki başvuru bedelini 01 – 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında yatıracaktır. (Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) Başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklardır.

            10) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 17 AĞUSTOS - 11 EYLÜL 2015 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden (%10, %15 veya %25) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 17 AĞUSTOS - 11 EYLÜL 2015 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

            11) Kura sırasında 75 adet yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde 16- 22 Eylül 2015 tarihleri arasında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır.

            12) Sözleşme bedeli üzerinden %0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

            13) Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 108, 120 veya 144 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi, Sözleşme imzalama tarihini takip eden ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

            14) Kura sonucunda asil ya da yedek hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini 10 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası A.Ş. yetkili Şubelerinden geri alabilecektir.

            15) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil ve yedek alıcılar başvuru bedellerini 29 Eylül 2015 tarihinden itibaren geri alabilecektir.

            16) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

            17) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.    18) Konut alıcısı, Gayrimenkulün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

            19) A-) Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanmak İstenmesi Durumunda, Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisindeki başvuru sahipleri, ilgili Banka aracılığı ile Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılacak faizsiz konut kredisinden faydalanacağından, tahsis edilen kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek, bakiye borç kalması durumunda 144 ay vade ile madde 13 de belirlenmiş olan artış esaslarına göre ödenecektir. Ancak, belirlenen konutun bedelinin kredi tutarından düşük olması durumunda; satış bedeli dışında kalan masraflar ve vergiler dikkate alınarak kredi ödemesi yapılır ve bu miktar kredi tutarını geçemez.

            B-) Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisini kullanmaksızın konut başvurusu Yapılması Durumunda, Kredi hakkından yararlanmaksızın başvuru yapılmak isteniyor ise, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’nden "TOPLU KONUT FONU’NDAN MALÜL VE ŞEHİT AİLELERİNE AÇILACAK FAİZSİZ KONUT KREDİSİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE BU KREDİYİ DAHA ÖNCE KULLANMIŞ VE EMEKLİ SANDIĞINDAN (DEVREDİLEN) AYLIK ALANLARIN KONUT BAŞVURUSUNDA İBRAZ EDECEKLERİ BELGE" veya “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİNİN” alınarak anılan belgelerin ekinde, konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna son 3 yıldır kayıtlı olduklarına ait belgeler (Nüfus kayıt örneği) istenecektir. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan kişi/kişilere, bu satış kampanyasından bir defaya mahsus olmak üzere konut satışı yapılacaktır. Konutlar, fiyat listelerinde bulunan indirimsiz fiyatlar üzerinden, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

            20) Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

            21) Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

            22) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

            23) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

            24) Başvurular Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm yetkili şubelerine yapılabilir. Kuradan sonra sözleşme imzalama işlemleri ise Viranşehir şubesinde yapılacaktır.

            25) Gayrimenkul satış işlemleri, Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.



2+1 EVLER İÇİN

            ŞANLIURFA VİRANŞEHİR ALT GELİR GRUBU TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

            Şanlıurfa Viranşehir “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen 467 konut, 01- 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş.’nin Viranşehir Şubesi aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır.

            1. Satıcı : Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

            2. Konut Alıcılarının Başvuruları 4 kategoride kabul edilecektir;  1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,·  2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”·  3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlara”·  4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”·

            3. KONUT VE ÖDEME BİLGİLERİ Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili Banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.

KONUT SATIŞ/ÖDEME BİLGİLERİ KONUT TİPİ KONUT FİYATI (TL) EN DÜŞÜK-EN YÜKSEK SATIŞ TARİHİNDE ÖDENECEK PEŞİNAT (TL) VADE (AY) BAŞLANGIÇ TAKSİDİ (TL) FG tipi

            Brüt Alan 73,93 m² Net Alan 51,49 m² (2+1) (467 Adet)

            EN DÜŞÜK:80.139 TL

            1. Seçenek Peşinat: 12% 9.617 180 Ay vade , Aylık Ödenecek: 391,79

            2. Seçenek: Peşinat: 20% 16.028 240 ay vade, Aylık Ödenecek: 267,13

            EN YÜKSEK: 106.651 TL

            1. Seçenek: Peşinat: 12% 12.798 180 Ay Vade,  Aylık Ödenecek: 521,41

            2. Seçenek: Peşinat: 20% 21.330 240 Ay Vade,  Aylık Ödenecek: 355,50

            Konutların peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde %5 (yüzde beş) BSMV satış aşamasında Banka tarafından tahsil edilecektir. T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bilkent Plaza B1 Blok 06530 Bilkent/ANKARA Tel: 444 86 54 www.toki.gov.tr 2-3.ve 4.kategori hak sahiplerine konutlar, %12 ve %20 peşinat bedeli (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ve 240 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. 2-3.ve 4.kategori hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır. İlk dönemsel artış teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanacak hak sahipleri; Tahsis edilen kredi tutarı konut peşinatına sayılacak, bakiye borç kalması durumunda gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanmayacak hak sahipleri; Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli satılacaktır. Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

            3.CAYMA VE SÖZLEŞMEDEN DÖNME HAKKI Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

            4.KONUTUN TESLİM TARİHİ Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecektir. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.

             5.GENEL GİDERLERE KATILMA Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

            BAŞVURU ŞARTLARI:

            1. T.C. vatandaşı olması,

            2. Şanlıurfa il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,  Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri· kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

            3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,  Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç

            4. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,  Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

            5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-₺ olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-₺ olması gerekmektedir.)

            6. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. BAŞVURU İŞLEMLERİ : Başvuru sahipleri; 1. Başvuru Formu kategorisine göre T. Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesi’nden 2 nüsha olarak temin edilecektir. 2. Aşağıda yer alan belgeler ve Başvuru Formu ile birlikte 01 - 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesi’ne başvurulacaktır. Başvuru Formları Banka tarafından kategorisine göre numaralandırılarak başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir. 3. Başvuru işlemleri sırasında 2. Kategori, 3.Kategori ve 4.Kategori alıcı adaylarından başvuru sırasında 1.000-₺ başvuru bedeli alınacaktır. 4. Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır. Başvuruların kabul edileceği yer : T. Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesi

            BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

 Başvuru sahipleri; 1. Nüfus Cüzdanı fotokopisini, Ayrıca,  Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım· durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Belgeyi”  Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından· verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Başvuru sahibi Emekli ise, Emekli kimlik kartı, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan· maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi belgelerinden herhangi biri. Başvuru Formu ile birlikte yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

 

KURA ÇEKİLİŞİ :

            1. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine konut sayısının %10’u kadar (47 adet) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

            2. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar (23 adet) kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

            3. Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar (117 Adet) kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

            4. Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

            5. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, 10 Ağustos 2015 tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

            6. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil ve yedek alıcılar başvuru bedellerini 29 Eylül 2015 tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir. “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde 07 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır. Konut Alma hakkı ve Konut Belirleme kurasında;  Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutları da· kura ile belirlenecektir.  Kura sırasında 125 adet yedek alıcı belirlenecektir.·  Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda kura çekilişi· yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını sağladıklarını kanıtlayarak hak sahibi olanlar kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama işlemlerini İdarenin kullanıma açacağı bloklar arasından gerçekleştireceklerdir.

 

SÖZLEŞME AŞAMASINDA İBRAZ EDİLECEK BELGELER:

            1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan ve son 1 (bir) yıldır Şanlıurfa il sınırları içerisinde ikamet ettiğini kanıtlayacak belge.  (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri· kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç ) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.) (İl nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibraz etmeleri yeterlidir.)             2. İl Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulün bulunmadığına dair belge. (1.Kategori Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri hariç)

            3. Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200- olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.) Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge. Belge getirmeyenlerin hakları iptal edilecektir. Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir. Sözleşme imzalama işlemleri sırasında evrak getirmeyen, Sözleşme imzalamayan, peşinatını yatırmayan, banka komisyonu ödemeyen ve ayrıca KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen peşinat ve taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

 

ASİL HAK SAHİPLERİ SÖZLEŞME İMZALAMA TARİHLERİ:

            Asil hak sahipleri 17 Ağustos – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

YEDEK HAK SAHİPLERİ SÖZLEŞME İMZALAMA TARİHLERİ:

            Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için yedek hak sahipleri kura sıralamasına göre 16– 22 Eylül 2015 tarihleri arasında işlemlerini yapacaklardır.

ŞEHİT AİLELERİ, HARP VE VAZİFE MALULLERi İLE DUL VE YETİMLERİ KATEGORİSİ SÖZLEŞME İMZALAMA İŞLEMLERİ;

            a) 17 Ağustos – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Viranşehir şubesinde “Konut Tahsis Belgesi”ni imzalayacaklardır. “Konut Tahsis Belgesi”, Bilkent Plaza B1 Blok 06530 Bilkent/ANKARA Tel: 444 86 54 www.toki.gov.tr Hak Sahipliği Belgesi ve kişisel bilgiler ile birlikte kredi başvuruları T. Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesi tarafından T.C Ziraat Bankası A.Ş. Bireysel Krediler Daire Başkanlığı’na iletilecektir.

             b) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından İdareden talep edilen kredi tutarları konut satışına aracılık eden Banka şubesinde hak sahipleri adına açılan hesaba aktarılması için İdare tarafından talimat verilir. Aktarılacak olan kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilir, bakiye borç kalması durumunda gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri uygulanır. Ancak, belirlenen konutun bedelinin kredi tutarından düşük olması durumunda; satış bedeli dışında kalan masraflar ve vergiler dikkate alınarak kredi ödemesi yapılır ve bu miktar kredi tutarını geçemez.

            c) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kredilerinin T.Halk Bankası A.Ş. Viranşehir Şubesi’ne aktarımı yapıldıktan sonra sözleşme imzalama işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

ŞEHİT AİLELERİ, HARP VE VAZİFE MALÜLLERİ İLE DUL VE YETİMLERİ KATEGORİSİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KULLANMAYACAK HAK SAHİPLERİ SÖZLEŞME İMZALAMA İŞLEMLERİ;

            17 Ağustos – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında kura ile belirlenen konuta ilişkin peşinat bedelini yatırarak sözleşme imzalayacaklardır.Söz konusu kişilere bu satış kampanyasından bir defaya mahsus olmak üzere konut satışı yapılacaktır. Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

OTURMA KOŞULU ve İADE İŞLEMLERİ ;

            Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir. İdare gerek görmesi halinde satışa sunulan konutlardan bir kısmını veya tamamını satıştan çekmeye yetkilidir. Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir. AYRINTILI BİLGİ İÇİN : TOKİ Web Sayfası, www.toki.gov.tr ve Bilgi Hattı : 0 312 444 86 54 Bilkent Plaza B1 Blok 06530 Bilkent/ANKARA Tel: 444 86 54 www.toki.gov.tr












3193 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası