• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam143
Toplam Ziyaret12902487

Turizme Kazandırma Çalışması Yapılacak


         Viranşehir İlçe Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer, ilçede bulunan tarihi yerleri ziyaret ederek yerinde inceledi.

         İlçedeki mevcut tarihi yerlerin yok olmasını önlemek ve tarihi yerlerin ilçe turizmine kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Kırlık Su Sarnıçları ve Hanefiş Kaya Kilisesine ziyaret gerçekleştirildi.

 “1800 YILLIK KIRLIK ( GAVURHORİ ) SU SARNIÇLARI”
           Tarihi yerlerin incelenmesi amacıyla Kaymakam Citer, Şanlıurfa yolunun 13. km'si üzerindeki Kırlık mahallesine giderek Su Hayratını yerinde inceledi.
           20 m uzunluğunda, 4 m genişliğindeki hayratın, su depolamak maksadı ile 6 m aralıklarla 2 su alma bacası bulunduğunu ifade eden Citer, hayratın artık kullanılamaz halde olduğunu kaydetti. Ardından Akkese Mahallesi yol ayrımında bulunan Roma döneminden kalma su sarnıçlarını da inceleyen Citer, Sarnıca bir merdiven ile inildiğini ve sarnıcın 20 m uzunluğunda bir tünel şeklinde oyulduğunu kaydetti. Citer,"Kötü durumdaki su sarnıcının içi toprak ve yabani otlarla dolmuş durumda" dedi. İnceleme sırasında sarnıcın içine inen Kaymakam Citer, su sarnıcının ilçe tarihine kazandırılması için projeler geliştireceklerini söyledi. ,

 “ TARİHİ HANEFİŞ MAĞARALARI”

            Su Sarnıçlarının ardından Akkese Mahallesini geçtikten sonra tarihi mağaraların bulunduğu alana geçen Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer Hanefiş mağaralarını da yerinde inceledi. Roma dönemine ait olduğu sanılan ve dağın dik yamacına oyulmuş kaya evlerinin olduğunu bölgeyi inceleyen Citer, tarihi yerlerin önemine vurgu yaparak hayranlığını dile getirdi.

            Hanefiş mağaralarının önemli bir tarihi mekan olmasına rağmen turizme kazandırılmadığını dile getiren Kaymakam Citer şunları kaydetti: " Kırlıktaki Su Hayratı ve Su Sarnıçlarını inceledikten sonra buraya geldik. Ne yazık ki gidip gördüğüm her 3 tarihi mekan ilçe turizmine kazandırılmadığı gibi çok kötü bir durumda bulunuyordu. Kırlık Su Sarnıcı beni çok heyecanlandıran bir tarihi mekandı. Fakat içerisi dışarıdan gelen topraklarla dolmuş ve tarihi hüviyetini kaybetmiş durumdaydı. Akkese Mağaraları tarihi olarak çok ilgi çekici mekanlar. Kayalara oyulmuş evler ve tüneller görülmeye değer. Viranşehir Kaymakamlığı olarak buranın ilçe turizmine kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerek ilçedeki hemşerilerimizin gerekse de dışarıdan gelecek olan turistlerin bu tarihi mekanları ziyaret etmesini sağlayacak projeler geliştireceğiz. Bundan sonra da ilçedeki tarihi yerleri incelemeye devam edeceğiz” dedi.

            Akkese ve Hanefiş mağalarını ziyaret ederken kendisine eşlik eden mahalle sakinleri ve çocuklarla bir süre sohbet eden Kaymakam Citer, Tarihi mekanlar hakkında çocuklara çeşitli sorular sordu. Daha sonra çocuklara birer hediye vererek ilçe merkezine döndü. Kaynak: Kaymakamlık Sitesi
05.06.2015







932 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası