• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam690
Toplam Ziyaret12913298

Diyarbakır'da Konferans Düzenlendi


            Diyarbakır’da Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilcisinin Açılışı ve Mavi Marmara Şehidlerini Anma programı düzenlendi.

            İşgalci ve siyonist Katil İsrail Terör Örgütü'nün, 5 yıl önce 31 Mayıs gecesi Gazze'ye insanı yardım götürürken Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı baskında şehid düşen 10 şehid ve Şehid Ali Haydar BENGİ programda anıldı. Amed Halkı Programa yoğun ilgi gösterdi. Programda çok önemli konuklar konuşmacı olarak katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilcisi, Diyarbakır’ın tanınmış Seydalarından Mısır Ezher’de Egitim görmüş Diyarbakır Sur Vaizi Ömer AYTAŞ Hoca Açılış Konuşması yaptı. Konuşmasına özellikle Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın misyonunun ve amacının İslam’ın kendisi olduğunu vurgulayarak bizim Davet dememizdeki amaç İslam'ın kendisine, kardeşlik derken de Allahu Teala’nın Kur’an'da bahsettigi Kardeşlik olduğunu bunun için bizim böyle bir çatının içinde olmamız gerektiğini belirtti.

            Programda, Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Sayın Recep Songül bir konuşma yaptı. Konuşmasına Şehidlerin Rabb'leri katında rızıklandıklarını belirterek başlayan Hoca'mız, Mavi Marmara'da Şehid olan erlerin; ümmetin suskunluğunu bozduğunu ümmetin Allah’ın izniyle onların kanlarının bereketiyle dirildiğini söyledi. Recep SONGUL Hoca'mız Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın amaç ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın Kur’an ve Sünnet'e bağlı olduğunu belirtti. Konuşmaya çağrılan Filistin Alimler Birliği Genel Sekreteri Newaf TEKRURİ Diyarbakır ve İstanbul'un fethinin İslam tarihinde önemine değinerek konuşmasına başladı. Newaf TEKRURİ konuşmasına Filistin'in önemine değinerek Filistin'in sorunu ümmetin sorunu olduğunu, Mavi Marmara'ya katılan o yiğitlerin de bunun farkına vardıklarını belirtti.

            Konuşmaya İslami Birlik Partisi Parlamenteri (Yekgîrtu) Sayın Cemal KOÇER çağırıldı. Kürdistan Milletvekili Cemal KOÇER, Davet ve Kardeşlik, bu iki kelime çok önem arz etmektedir, dedi. Davet sabır ister, halkın iyiliği ve hidayeti için fedakarlık ister. Hz. Zekeriya (as) davet muhatabı yahudilerden kaçarken Allah'ın lütfü ile bir ağaç kütüğü açılır ve içine girip saklanır, bu arada Zekeriya aleyhisselam'ın elbisesinin bir ucu dışarıda gözükür, Yahudiler, Zekeriya aleyhisselam'ı testlere ile balta ile zarar vermeye başlar, canı yanan ve vücudu kesilen Zekeriya aleyhisselâm ay, ay deyip inler.! Bu olaya şahit olan melekler Zekeriya aleyhisselâm'a dilersen onları helak edelim, der! Zekeriya aleyhisselâm onların helak olmasını istemez ve Yahudiler, Zekeriya aleyhisselam'ı vücudunu ikiye ayırırken sırf melekler Yahudileri helak etmesin, diye hiç inlemez ses çıkarmaz ve böylelikle can verir! Davet işte bu noktada önemlidir ve davetçi böyle olmalıdır! Kardeşliğe gelince kardeşlik tıpkı tesbih tanelerini bir arada tutan ip gibidir, ip kesilirse tesbih taneleri dağılır ve birlik adına bir şey kalmaz, kardeşlik de aramızdaki birliği sağlayan en önemli etkendir.! İşte tam da bu noktada Davet ve Kardeşlik Vakfı bu insanlığa ve ümmete çare olacaktır...! dedi.  01.06.2015





946 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası