• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret12903089

Türkiye'de domuz gribinden 11 kişi öldü


Art arda gelen gribe bağlı ölümlerin ardından Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Eyüp Gümüş'ün konuşmasından satırbaşları;

"Vakalarda artış görüyoruz. Bu mevsimsel olarak diğer yıllara benzer bir artış görüyoruz. 2015 yılı itibariyle 3117 numune bize gelmiştir. Bunlar içerisinde 170 vakamız domuz gribidir. Bu vakalarda kaybettiğimiz oran da 11 vakadır. 11 Domuz gribi vakamız hayatını kaybetmiştir.

Toplam şu ana kadar 2014-15 sezonu için konuşuyorum 16 vakayı kaybettik.Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Sivas, Mersin bölgemiz içerisinde bulunuyor. Samsun'da da üç vakamızı kaybettik. Bu illerimizle ilgili yerinde değerlendirme de yapılıyor. Bu yıl bir artış salgın var mı, bilim kurulumuz herhangi bir salgın olmadığı konusunda mutabık kalınmıştır."

"Grip döneminin devam etmesi hasebiyle nisan sonuna kadar, illerle ilgili çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Genelgemizle kamu hastanemize başvuranların gribal vakalarını takip altına alıyoruz. Kamuoyunu şu açıdan bilgilendirmemiz önemli. Risk grubundaki hastalarımızın daha yakın takip açısından ilgili kurumlarla, huzurevleri yaşlı bakım evleri takibi açısından takip edeceğiz hastalarımızı.

Beslenme alışkanlığımız ve hijyen çok önemli. El yıkamamız çok önemli. Yine gribe yakalanan vatandaşlarımız bazen ihmal ediyorlar hekime gidişlerini, geçmeyen gribal enfeksiyon diyelim. Vakalarımızın bir kısmı geç ulaşıyor, solunum yetmezliğine kadar giden bir süreci oluşturuyor. Yakalanan hastalarımızı takip altına almak, engel olmak, tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.

Yoğun aşılama periyoduna girmemiz söz konusu değil. Bir ay içinde grip sezonu kapanıyor. Ama tedbirlerimizi artıracağız. Antiviral ilaç organizasyonu yapılmıştır. Kamu hastanelerimizden hastalara ücretsiz olarak verilecektir. Grip sadece soğuk algınlığı deyip geçmemek gerekiyor. Yakalanan hastalarımızın sıvı desteği, vitamin desteği almaları gerekiyor. H1N1 için konuşuyorum, 2012-2013 yılında 812 pozitif vaka var. 2013-2014 te 17 grip vakası var."

"Küçük çocuklar için önlem alınacak mı?

Çocuk vakamız yok ama bilim kurulumuz bu konuyu ayrıntılı değerlendirdi. Dilerseniz kendilerine söz verebiliriz."

Uzmanlar: "Çocukların doğası gereği hem de çok birbiriyle bi şeyler paylaşması bulaşmayı kolaylaştrıroypr. Biraz iş ebeveynere düşüyor çocuğun hastalandığını hissettiği dönemde kreşe okula önlem olarak göndermezlerse diğer çocuklara bulaşmaz. Bu grip döneminde okullara tekrar bilgiler verildi el yıkama alıoşkanlıklarının kazanılması kağıt mendil olması yeterli bir önlemdir. Ama farkı bir seyir gösterseydi farklı bir yaklaşım olurdu." 

KAYNAK:HABER7.COM 17.03.2015 

740 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası